Fortinet breidt zijn partnergerichte Security as a Service (SaaS)-aanbod uit met nieuwe FortiCloud-oplossingen

Fortinet biedt de Security Fabric nu aan op basis van appliances, virtuele machines, native cloud-applicaties en SaaS

Brussel, 12 juni 2019 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat het zijn partnergerichte Security-as-a-Service (SaaS)-aanbod in rap tempo uitbreidt met nieuwe FortiCloud-oplossingen. Daarmee is het de aanbieder van de meest uitgebreide reeks van Management-as-a-Service (MaaS)- en SaaS-diensten binnen de branche. Dit brede dienstenaanbod biedt partners en klanten van Fortinet toegang tot cloud-oplossingen voor beheer en beveiliging die zich kenmerken door een eenvoudige implementatie, eenvoudig beheer en optimale flexibiliteit en schaalbaarheid. De uitbreiding van het FortiCloud Services-aanbod stelt organisaties daarnaast in staat om gebruik te maken van beveiligingstechnologie van een kleiner aantal leveranciers. Daarmee kunnen ze de correlatie van bedreigingsinformatie stroomlijnen.

Het aanbod van FortiCloud Services omvat momenteel tien MaaS- en SaaS-oplossingen, waaronder FortiGate Cloud Service, een cloud-oplossing voor firewall-beheer. Het FortiCloud Services-aanbod maakt een snelle groei door. Er zijn inmiddels ruim 550.000 abonnementen afgesloten. Verder is het aantal gebruikers van FortiSandbox Cloud met meer dan 300% gegroeid. Daarmee is de mijlpaal van 125.000 gebruikerslicenties ruimschoots gepasseerd. Organisaties die de prestaties van hun FortiGate UTM kracht willen bijzetten kunnen daarvoor een beroep doen op oplossingen als FortiMail SEG en FortiWeb WAF.

Kansen voor partners
Een groot aantal FortiCloud Services is beschikbaar in de vorm van appliances, virtuele machines en native cloud-applicaties. Partners en klanten kunnen daarmee hun FortiCloud-diensten op hun individuele behoeften afstemmen. Voordelen zijn onder meer:

  • FortiCloud Services helpen partners van Fortinet aan verbeterde operationele efficiëntie door middel van automatisering en centraal beheer.
  • FortiCloud Services bieden partners flexibele verdienmodellen en de mogelijkheid om klanten van schaalbare ondersteuning te voorzien.
  • Het uitgebreide aanbod van FortiCloud Services stelt partners in staat om krachtig presterende beveiligingsoplossingen aan te bieden. Dit vertaalt zich in een snellere ROI, lagere operationele kosten en kansen voor zowel partners als hun klanten.

Filip Savat, country manager Fortinet Belux: “Fortinet helpt klanten en partners aan een snellere overstap naar de cloud met het meest uitgebreide aanbod van MaaS- en SaaS-oplossingen voor beveiliging dat op de markt te vinden is. FortiCloud Services bieden onze partners de mogelijkheid om klanten te voorzien van beproefde beveiligingsoplossingen die zich kenmerken door een eenvoudige implementatie, eenvoudig beheer en eenvoudige schaalbaarheid.”

Vraag naar cloudbeveiliging neemt toe
Bedrijven die flexibel en wendbaar willen blijven en de operationele kosten willen terugdringen hebben veel baat bij het onderbrengen van workloads en applicaties in cloud-omgevingen, de ontwikkeling van cloud-native applicaties en de inzet van SaaS-oplossingen. De overstap naar multi-cloudomgevingen brengt echter ook beveiligingsproblemen met zich mee. Als daar niets aan wordt gedaan, kunnen de voordelen van de cloud teniet worden gedaan. Gartner voorspelt in dit kader het volgende: “50% van alle bedrijven zal in 2021 onbedoeld een IaaS-opslagdiensten, netwerksegmenten, applicaties of API’s direct aan het publieke internet hebben blootgesteld, een stijging ten opzichte van 25% eind 2018.” *  ​ ​  ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 

De multi-cloudoplossingen van Fortinet, die deel uitmaken van de Fortinet Security Fabric, bieden de volgende antwoorden op deze problemen: 

  • Overzicht en grip: Organisaties hebben een centrale console nodig voor het verkrijgen van integraal overzicht op hun IT-omgeving en het definiëren van beveiligingsregels voor de complete infrastructuur. Dit is nodig om cyberrisico’s effectief op te vangen. De FortiCASB-SaaS van Fortinet is een cloud access security broker (CASB) die voorziet in API’s voor het beheer en de bewaking van activiteiten en configuraties in uiteenlopende cloud-omgevingen. De dashboards van FortiCASB-SaaS bieden koppelingen met Fortinet Security Fabric FortiView. Deze oplossing biedt beveiligingsbeheerders centraal overzicht van het complete aanvalsoppervlak van multi-cloud-omgevingen.
  • Applicatiebeveiliging: Organisaties ontwikkelen steeds meer cloud-applicaties. Die gebruiken ze voor directe toegang tot online data en systemen of als back-endoplossingen voor uiteenlopende zakelijke toepassingen. Het gebruik van deze cloud-applicaties brengt echter nieuwe beveiligingsrisico’s met zich mee. Fortinet beidt geavanceerde mechanismen voor het beveiligen van de applicatielaag. Organisaties kunnen daarmee kiezen voor cloud-platforms die het beste aansluiten op hun zakelijke prioriteiten, zonder nadelige gevolgen voor de beveiliging. Met FortiWeb-VM kunnen zij web-API’s en front-end internetapplicaties beschermen tegen bekende en onbekende cyberbedreigingen. Deze gebruiksvriendelijke oplossing biedt uiterst accurate resultaten dankzij het gebruik van machine learning en biedt ondersteuning voor alles van containers tot virtuele machines en SaaS-oplossingen.
  • Veilige verbindingen: Voor organisaties die gebruikmaken van multi-cloudomgevingen is veilige connectiviteit tussen de verschillende omgevingen van cruciaal belang voor de bescherming van gevoelige informatie en vertrouwelijke communicatie. FortiGate-VM biedt brancheleidende flexibiliteit en schaalbaarheid. De virtual security processor (vSPU)-technologie van FortiGate-VM zorgt voor snellere prestaties in private en publieke clouds, zodat organisaties hun prestatie-intensieve applicaties met vertrouwen in de cloud kunnen onderbrengen.

Onder andere Aspire Global, MediaKind, MLP Finanzberatung SE, en Nubank maken al gebruik van Fortinets beveiligingsoplossingen voor multi-cloudomgevingen. Deze bieden hen veilige connectiviteit, optimaal overzicht en krachtige grip op al hun fysieke, virtuele en cloud-omgevingen. De oplossingen kunnen centraal worden beheerd, of ze nu worden ingezet op locatie of in een private, publieke cloud of hybride cloud. 

*Gartner, Innovation Insight for Cloud Security Posture Management, Neil MacDonald, 25 januari 2019.

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 400,000 ​ klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Klik hier voor het Franstalig persbericht

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be