Fortinet breidt zijn NSE Certification-programma uit om tegemoet te komen aan de vraag naar security-talent

Verbeteringen van het Fortinet Network Security Expert (NSE) Certification-programma en andere initiatieven van het Fortinet Training Institute bieden klanten en partners een oplossing voor het tekort aan security-vaardigheden

Diegem, 5 april - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in cybersecurity en de drijvende kracht achter de convergentie van netwerk- en beveiligingstechnologie, kondigt vandaag verbeteringen aan binnen zijn Network Security Expert (NSE) Certification-programma. Het wil daarmee de pool van security-vaardigheden vergroten als antwoord op het nijpende tekort aan beveiligingstalent.

Deze verbeteringen gaan later dit jaar van kracht. Ze zullen beveiligingsprofessionals bij de klanten en partners van Fortinet helpen om nieuwe vaardigheden op te doen. Daarnaast bieden ze iedereen met belangstelling voor cybersecurity de mogelijkheid om zich om te scholen tot beveiligingsprofessional. Daartoe heeft Fortinet zijn trainingaanbod beter afgestemd op diverse loopbaantrajecten op het gebied van IT-beveiliging. De namen van certificeringen zijn daarnaast aangepast om effectiever blijk te geven van het kennisniveau en de vakkundigheid van professionals. Zij kunnen hun trainingstraject binnen het NSE-programma daarmee op flexibelere wijze vormgeven.

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet: “Het bedreigingslandschap verandert voortdurend. Security-teams moeten hun vaardigheden daarom blijven ontwikkelen. Dit is nodig om cyberrisico’s te anticiperen en verhelpen. We brengen belangrijke verbeteringen aan binnen ons NSE Certification-programma, het paradepaardje binnen ons trainingsaanbod. Deze bieden beveiligingsprofessionals, klanten en partners meer flexibiliteit bij het opdoen van de vaardigheden die zij nodig hebben om in hun werk te groeien en de laatste cyberbedreigingen de baas te blijven. Fortinet draagt bij aan een oplossing voor het tekort aan security-vaardigheden door zijn bekroonde trainingsaanbod uit te breiden op manieren die voordelen opleren voor zowel beveiligingsprofessionals als organisaties die behoefte hebben aan vaardig talent.” 

Cyberrisico’s terugdringen met training

Een van de belangrijkste uitdagingen van CISO’s is het schaarse aanbod van security-talent. Dit maakt het lastig voor hen om invulling te geven aan de cruciale functies die nodig zijn om hun organisatie effectief te beschermen. Volgens het 2023 Global Cybersecurity Skills Gap Report van Fortinet krijgt 68% van alle organisaties te maken met meer cyberrisico’s doordat IT-vacatures onvervuld blijven als gevolg van het tekort aan cybervaardigheden.

Fortinet lanceerde in 2015 het NSE Certification-programma als antwoord op het tekort aan security-vaardigheden. Geheel in lijn met zijn onophoudelijke streven naar technologische innovatie werkt Fortinet zijn aanbod van trainingen en de manier waarop het die aanbiedt voortdurend bij. Het NSE Certification-programma zal zich daarom meer gaan richten op training die aansluit op veel gevraagde functies, zoals specialisten in cloudbeveiliging en security operation center (SOC)-analisten. Volgens een recent rapport van Fortinet zijn deze twee functies het sterkst in trek bij werkgevers.

Deze verbeteringen zullen beveiligingsprofessionals helpen om hun vaardigheden aan te scherpen en nieuwe aanvalstechnieken de baas te blijven. Door kennis op te doen van de allerlaatste security-technologie kunnen ze de beveiliging van hun organisatie verder opvoeren. Voor de hoogste niveaus binnen het NSE-programma zijn er diverse certificeringsopties beschikbaar. Deze bieden cursisten de mogelijkheid om hun kennis van specifieke expertisegebieden te verdiepen. Nieuwe certificeringen zijn onder meer:

  • Fortinet Certified Expert (FCX): Dit is het hoogst haalbare certificeringsniveau. Wat eerder bekend stond als NSE 8 is nu uitgegroeid tot Fortinet Certified Expert (FCX). Deze certificering geeft blijk van de breedst mogelijke kennis op het gebied van beveiligingsontwerpen, configuraties en probleemoplossing voor complexe netwerken.
  • Fortinet Certified Engineer (FCE): Deze certificering biedt cursisten de mogelijkheid om zich te specialiseren in specifieke beveiligingsoplossingen en gevorderde vaardigheden op te doen voor de volgende kerngebieden: zero trust access (ZTA), netwerkbeveiliging, beveiliging van publieke clouds, security operations en OT-beveiliging.
  • Fortinet Certified Professional (FCP): Dit professionele certificeringstraject voorziet in op rollen gebaseerde training. Cursisten kunnen zich laten certificeren voor drie gebieden: netwerkbeveiliging, beveiliging van publieke clouds en security operations.
  • Fortinet Certified Associate (FCA): Deze certificering staat in het teken van security-technologie. De focus ligt op netwerkbeveiliging en de technische aspecten van next-generation firewalls. 
  • Fortinet Certified Fundamentals (FCF): Deze certificering heeft betrekking op de basiskennis en -vaardigheden die nodig zijn om effectief met security-oplossingen om te gaan. Het trainingsaanbod omvat ook cursussen die ingaan op het actuele bedreigingslandschap en de grondbeginselen van cybersecurity.

Beveiligingsprofessionals die al in het bezit zijn van een NSE-certificaat voor niveau 1 tot en met 8, waaronder partners van Fortinet, kunnen rekenen op een soepele omzetting daarvan naar het nieuwe certificeringsprogramma. De hiervoor vereiste examens sluiten naadloos aan op elk kennisniveau. Al deze verbeteringen zullen gefaseerd worden uitgerold, naar verwachting in de herfst van 2023. 

De bijdragen aan cybervaardigheden van het Fortinet Training Institute 

De uitbreidingen van het certificeringsaanbod van Fortinet gaan de pijler vormen van het Fortinet Training Institute, dat ook voorziet in het Education Outreach-programma, Academic Partner-programma en Authorized Training Center-programma. Verbeteringen binnen deze programma’s bieden uitgelezen trainingskansen voor onder meer veteranen, studenten en achtergestelde groepen en dragen daarmee bij aan een oplossing voor het tekort aan security-vaardigheden. Dit sluit aan op de toezegging van Fortinet om tussen nu en 2026 een miljoen mensen van training te voorzien. Daartoe treft het onder meer de volgende maatregelen:

  • Meer mensen toegang tot training bieden via nieuwe samenwerkingen met organisaties in de publieke en private sector: Fortinet is een samenwerking aangegaan met de All-India Council for Technical Education (AICTE) en EduSkills Foundation. Daarmee wil het in India 100.000 virtuele stageplekken op het gebied van cybersecurity beschikbaar stellen. Met deze samenwerkingsverbanden brengt Fortinet meer talent naar het werkveld.
  • Het beveiligingstalent van morgen klaarstomen via nieuwe samenwerkingen met universiteiten: Het Academic Partner-programma biedt universiteiten toegang tot het trainingsaanbod van Fortinet. Zij kunnen dat integreren met het lesprogramma voor hun studenten. Fortinet is inmiddels de mijlpaal van 500 wereldwijde academische partners voorbijgestreefd. Een van zijn nieuwe partners, het Franse Ecole 2600, zal trainingsmateriaal van Fortinet inzetten binnen zijn hybride lab voor praktijkonderwijs.
  • Vaardigheden op het gebied van OT-beveiliging ontwikkelen: Purdue University gaat het trainingsaanbod van Fortinet in zijn curriculum opnemen. Fortinet doneert daarnaast hardware- en softwareoplossingen aan het Smart Manufacturing Institute in het Gateway Center in het kader van het polytechnische programma van de universiteit. Met dit initiatief scherpt Fortinet zijn focus aan op de ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van OT-beveiliging. Binnen dit cruciale gebied is namelijk eveneens sprake van een nijpend tekort aan talent.
  • Bijdragen aan security awareness door het uitbreiden van de beschikbaarheid van gratis beveiligingstraining: Fortinet stelde in het kader van de 2022 White House National Cyber Workforce and Education Summit een aangepaste versie van zijn Security Awareness & Training Service gratis beschikbaar. Dit bleek een groot succes. Met het oog op de sterke vraag hiernaar vanuit de Verenigde Staten breidt Fortinet de beschikbaarheid van deze dienst nu ook uit naar het Verenigd Koninkrijk. Deze is nu toegankelijk voor ruim een miljoen docenten binnen zo’n 30.000 Britse scholen.
  • Uitgebreide toegang tot technische training voor beveiligingsprofessionals: Fortinet biedt beveiligingsprofessionals meer mogelijkheden voor upskilling met zijn Authorized Training Center (ATC)-programma. Nieuwe partners zijn onder meer Computer Gross in Italië en DNS in Tsjechië.

Aanvullende informatie

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten, applicaties en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 595.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecurity-training en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be