Fortinet breidt zijn aanbod van cloud-native security-oplossingen uit met Lacework FortiCNAPP 

De combinatie van het platform van Lacework voor applicatiebeveiliging en de Fortinet Security Fabric brengt overzicht en bescherming naar multi-cloudomgevingen

Diegem, 10 oktober 2024 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in cybersecurity en de drijvende kracht achter de convergentie van netwerk- en beveiligingstechnologie, maakt vandaag de beschikbaarheid bekend van Lacework FortiCNAPP. Dit is een geïntegreerd en door AI aangestuurd platform van één leverancier voor de beveiliging van alles, van code tot en met de cloud.

“Lacework FortiCNAPP is gebaseerd op het in de praktijk bewezen cloud-native platform van Lacework voor applicatiebeveiliging en biedt hechte integratie met de Fortinet Security Fabric”, zegt John Maddison, chief marketing officer bij Fortinet. “Het doet ons een genoegen om ons aanbod van cloud-native security-oplossingen aan te vullen met het meest uitgebreide platform voor cloudbeveiliging. Security-teams kunnen hiermee op uiterst soepele wijze risico’s binnen hun multi-cloudomgeving uit de weg ruimen.”

Lacework FortiCNAPP vult de marktleidende oplossing van LaceWork aan met geautomatiseerde processen voor het blokkeren en verhelpen van actieve runtime-bedreigingen. De oplossing biedt daarnaast integratie met FortiGuard Outbreak Alerts, een dienst die essentiële informatie over nieuwe cyberbedreigingen aanlevert, inclusief de risico’s die ze opleveren voor de specifieke IT-omgeving van organisaties.

Problemen die het gebruik van de cloud in de weg zitten

Naarmate organisaties meer cloudomgevingen en -diensten beginnen te gebruiken, merken zij al snel dat traditionele beveiligingsoplossingen simpelweg geen bescherming biedt die past bij de schaalomvang, snelheid en dynamische aard van de cloud. Security-teams worstelen met het waarborgen van integrale beveiliging van de cloud als gevolg van structureel tijdsgebrek, een beperkte kennis van cloudbeveiliging en het gebruik van een lappendeken aan oplossingen voor cloudbeveiliging die nauwelijks effectief zijn en een overweldigend aantal beveiligingsmeldingen en compliance-waarschuwingen genereren.

“Lacework FortiCNAPP brengt automatisch alle gebruikers, services, beveiligingsgroepen en secrets binnen de AWS-omgeving van LawnStarter in kaart. De oplossing neemt deze op in een catalogus en zet ze af tegen branchekaders en de eisen van de wet- en regelgeving. We kunnen snel rapportage op maat in Lacework FortiCNAPP opvragen om na te gaan welke IT-bronnen aan de eisen voldoen. LawnStarter zag het afgelopen jaar het aantal compliance-problemen hierdoor met 75% afnemen. Dit heeft ons enorm veel tijd en geld bespaard. LawnStarter hanteert nu een robuust compliance-proces dat van cruciaal belang is voor het winnen en behouden van het vertrouwen van klanten, leveranciers, investeerders en adviseurs” - Alberto Silveira, head of Engineering bij LawnStarter

Fortinet helpt organisaties om sneller naar de cloud over te stappen 

Met Lacework FortiCNAPP vereenvoudigt en versterkt Fortinet de beveiliging van de cloud. Organisaties kunnen hiermee beschikken over een geïntegreerd platform van één leverancier dat in een breed scala aan beveiligingstools voorziet. Dit zorgt voor een significante reductie van de tijd die nodig is voor het detecteren, op prioriteit indelen en analyseren van cyberbedreigingen die het op de cloud hebben gemunt en dientengevolge een snellere incidentrespons. De unieke, op AI gebaseerde aanpak van Lacework FortiCNAPP zorgt ervoor dat het platform nooit stopt met leren. Operationele, development- en security-teams kunnen daarmee in uiterst korte tijd en met minimale inspanning voor optimale beveiliging van de cloud zorgen. Ze kunnen daarbij risico-informatie automatisch koppelen aan data over runtime-bedreigingen om kritieke problemen met de hoogste prioriteit op te lossen.

Fortinet stelt organisaties in staat om in al hun behoeften rond de beveiliging van de cloud te voorzien met essentiële mogelijkheden, zoals:

  • Een geïntegreerd platform: Het gebruik van een lappendeken van beveiligingstools is een complexe en kostbare aangelegenheid en biedt slechts beperkte bescherming. Lacework FortiCNAPP biedt 360 graden overzicht, van code tot en met de cloud. Het platform brengt zet build- en runtime-risico’s tegen elkaar af om vast te stellen wat de meeste prioriteit behoeft.
  • Detectie van onregelmatigheden op basis van AI: Cyberbedreigingen die het op de cloud hebben gemunt ontwikkelen zich net zo snel als de cloud zelf. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om beveiligingsregels voor elke potentiële aanval op te stellen. Lacework FortiCNAPP maakt gebruik van AI voor het detecteren van afwijkende patronen, zodat beveiligingsanalisten nieuwe aanvalspatronen kunnen detecteren die onopgemerkt blijven door traditionele, op regels gebaseerde systemen.
  • Geïntegreerde beveiliging van programmatuur: Ingebouwde mogelijkheden voor het beveiligen van code stellen teams in staat om problemen op kostenefficiënte wijze op te lossen in een zo vroeg mogelijk stadium in de levenscyclus van applicaties. Dit bespaart organisaties tijd en geld, verkleint de kans op kwetsbaarheden in applicaties en infrastructuren en houdt de productiviteit van programmeurs en het innovatietempo in stand. 
  • Samengestelde meldingen: Een uniek aspect van Lacework FortiCNAPP is zijn vermogen om vroegtijdige tekenen van cyberaanvallen te detecteren. Voor dit doel verenigt de oplossing automatisch uiteenlopende signalen tot een samengestelde melding met een hoog betrouwbaarheidsniveau. Lacework FortiCNAPP maakt gebruik van gedragsanalyse, detectie van onregelmatigheden, interne bedreigingsinformatie en inzichten uit de activiteitenlogs van cloud providers en threat intelligence-diensten om actieve cyberaanvallen te detecteren, zoals het gebruik van gestolen aanmeldingsgegevens, ransomware en cryptojacking.
  • Integratie met de Fortinet Security Fabric: De integratie met oplossingen van Fortinet zoals FortiSOAR helpt organisaties met het stroomlijnen van de incidentrespons voor actieve runtime-bedreigingen, zoals gehackte hosts en gestolen toegangssleutels. Zij kunnen daarvoor gebruikmaken van geautomatiseerde draaiboeken voor incidentrespons. De integratie van het platform met FortiGuard Outbreak Alerts biedt security-teams verbeterd inzicht in de laatste cyberbedreigingen en de punten waarop Lacework FortiCNAPP potentiële aanvallen een halt kan toeroepen.
  • Cloud Infrastructure Entitlement Management (CIEM): Lacework FortiCNAPP biedt met CIEM een 360 graden overzicht van alle cloudidentiteiten en hun toegangsrechten. De oplossing detecteert automatisch identiteiten en licht een overdaad aan toegangsrechten uit door de verleende rechten af te zetten tegen de werkelijk gebruikte rechten. Elke identiteit krijgt op basis van ruim 30 criteria een risicoscore toegewezen, zodat security-teams prioriteit kunnen verlenen aan identiteiten met een hoog risico. Lacework FortiCNAPP biedt daarnaast geautomatiseerde aanbevelingen die beheerders helpen voor een evenwichtige toekenning van toegangsrechten. Dit zorgt ervoor dat eindgebruikers alleen de rechten krijgen toegekend die zij strikt gezien nodig hebben om hun werk te doen.

 

Erkenning door de branche

 Lacework FortiCNAPP is gebaseerd op de technologie van Lacework, die keer op keer werd gepositioneerd als ‘Leader’ en ‘Representative Vendor’ in de categorieën ‘CNAPP’ en ‘Cloud Workload Security’ door toonaangevende analistenbureaus zoals Frost and Sullivan, Gartner®, GigaOm, en KuppingerCole.

“Lacework FortiCNAPP hielp ons met het verwerken van de bergen aan informatie die we van uiteenlopende systemen ontvingen. Dat gold voor alles van de beveiligingstools, logging-tools en waarschuwingssystemen van cloud providers tot tools van externe leveranciers die we hadden aangeschaft om deze problemen op te lossen.” - John Turner, senior security architect bij LendingTree

 

Aanvullende informatie

*Gartner, Gartner Market Guide for Cloud-Native Application Protection Platforms, Dale Koeppen, Charlie Winckless, Neil MacDonald, Esraa ElTahawy, 22 juli 2024

GARTNER is een gedeponeerd merk en dienstenmerk van Gartner, Inc. en/of aan Gartner Inc. gelieerde bedrijven in de Verenigde Staten en andere landen. Alle rechten voorbehouden.

Gartner doet geen aanbevelingen ten aanzien van leveranciers, producten of diensten die in zijn onderzoekspublicaties aan bod komen, en adviseert technologiegebruikers evenmin om louter te kiezen voor leveranciers met de hoogste scores of andere aanduidingen. De publicaties van Gartner zijn gebaseerd op de meningen van zijn onderzoeksorganisatie en dienen niet als feitelijke verklaringen te worden beschouwd. Gartner biedt geen enkele impliciete of expliciete garanties met betrekking tot dit onderzoek, met inbegrip van, maar niet beperkt tot garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Fortinet​

Fortinet (NASDAQ: FTNT) is een drijvende kracht in de evolutie van cyberbeveiliging en de convergentie van netwerken en beveiliging. Onze missie is om overal mensen, apparaten en gegevens ​ te beveiligen. We leveren cyberbeveiliging overal waar je het nodig hebt dankzij het grootste geïntegreerde portfolio van meer dan 50 enterprise-grade producten. Meer dan een half miljoen klanten vertrouwen op de oplossingen van Fortinet, die tot de meest toegepaste, gepatenteerde en gevalideerde in de industrie behoren. Het Fortinet Training Institute, een van de grootste en breedste trainingsprogramma's in de industrie, richt zich op het beschikbaar maken van cyberbeveiligingstraining en nieuwe carrièremogelijkheden voor iedereenSamenwerking met gerenommeerde organisaties uit zowel de publieke als private sector, met inbegrip van CERT's, overheidsinstanties en de academische wereld, is een fundamenteel aspect van Fortinet's inzet om cyberweerbaarheid wereldwijd te verbeteren. FortiGuard Labs, Fortinet's elite threat intelligence en onderzoeksorganisatie, ontwikkelt en gebruikt machine learning en AI-technologieën om klanten te voorzien van tijdige en consistente top-rated bescherming en bruikbare threat intelligence. Ga voor meer informatie naar https://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Tour & Taxis Havenlaan 86C bus 15 1000 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be