Fortinet breidt trainingsaanbod uit met cloud-certificeringen en gratis security awareness-trainingen

Fortinet breidt trainingsaanbod uit met cloud-certificeringen en gratis security awareness-trainingen

Na de uitreiking van bijna 200.000 wereldwijde certificeringen breidt Fortinet zijn trainingsaanbod verder uit

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in krachtig presterende cybersecurity-oplossingen, maakt vandaag bekend dat het wil bijdragen aan een oplossing voor het tekort aan beveiligingsprofessionals met de uitbreiding van zijn initiatieven voor voorlichting en training. Deze zijn recentelijk aangevuld met cloud-certificeringen door het Fortinet Network Security Expert (NSE) Institute en gratis security awareness-trainingen waarmee organisaties hun personeel eenvoudig en kosteloos best practices voor beveiliging kunnen bijbrengen.

Ken Xie, de oprichter, bestuursvoorzitter en CEO van Fortinet
“Het nijpende tekort aan vakkundig opgeleide beveiligingsprofessionals resulteert in onderbezette en overwerkte beveiligingsteams. Daarmee zijn cybercriminelen in het voordeel. Fortinet is meer dan een technologiebedrijf. We zijn ook een leerorganisatie. We willen een oplossing voor het tekort aan beveiligingstalent bieden die veel verder gaat dan productspecifieke training. Op deze manier willen we tegenwicht bieden tegen het groeiende aantal wereldwijde cyberbedreigingen.”

Het tekort aan beveiligingsvaardigheden
Uit onderzoek door Gartner uit 2019 blijkt dat het wereldwijde tekort aan beveiligingstalent is uitgegroeid tot het grootste nieuwe risico voor organisaties. Door de groei van de digitale economie is het aantal beveiligingsvacatures sterker gegroeid dan het aanbod van beveiligingsprofessionals. Er is momenteel geen efficiënte manier beschikbaar om met hetzelfde tempo vakbekwame beveiligingsprofessionals op te leiden. En er zijn helaas al evenmin voldoende opgeleide mensen beschikbaar voor een juiste planning, beheer, integratie en optimalisatie van beveiligingsdiensten-, strategieën en -procedures. Volgens een recente enquête kampt 59% van alle organisaties met onvervulde beveiligingsvacatures. Frost & Sullivan voorspelt dat er in 2020 sprake zal zijn van een wereldwijd tekort van 1,5 miljoen beveiligingsprofessionals.

Fortinet blijft zich inspannen om een einde te maken aan het tekort aan vaardigheden
In het huidige beveiligingslandschap is training van cruciaal belang voor zakelijk succes. De ontwikkeling en uitvoering van een omvangrijke strategie kan een overweldigende taak lijken, maar is precies wat het Fortinet NSE Institute beoogt. Deze instelling is door Fortinet opgericht om cursisten te wapenen met een basiskennis van het bedreigingslandschap en de basisvaardigheden op het gebied van cybersecurity die nodig zijn voor het toepassen van beveiligingsstrategieën en technische concepten waarnaar een grote vraag bestaat. Er zijn op basis van het NSE Training & Certification-programma al bijna 200.000 certificeringen uitgereikt. De instelling hanteert echter een even sterke focus op voorlichtingsprogramma’s zoals de Fortinet Network Security Academy voor middelbare scholen, HBO-instellingen en universiteiten. Het FortiVets-programma helpt militaire veteranen met een speciale staat van verdienste om de overstap te maken naar de beveiligingssector met netwerkmogelijkheden, training, coaching en gratis security awareness-trainingen. Het NSE Institute biedt daarnaast gratis cyber security awareness-trainingen aan voor organisaties die hun personeel de basisbeginselen van beveiliging willen bijbrengen.

Mijlpalen op het gebied van beveiligingstraining en -voorlichting

  • Er zijn nu meer dan 140 academy’s in ruim 50 landen.
  • Fortinet heeft bijna 200.000 NSE-certificeringen uitgereikt en daarmee bijgedragen aan vakkundig opgeleide beveiligingsprofessionals die binnen de branche als een elitegroep zullen worden gezien.
  • Het bedrijf heeft onlangs cybersecurity awareness-trainingen NSE 1 en 2 ontwikkeld, deze zijn gratis en voor iedereen beschikbaar. Elk Security Operations (SecOps) -team dat een trainingsprogramma voor cyberbeveiligingsbewustzijn wil inzetten, kan nu eenvoudig en zonder kosten beginnen.
  • Fortinet introduceerde dit jaar tijdens het Fortinet Accelerate-congres in Orlando de NSE 7 Cloud-certificering. Deze wordt uitgereikt aan deelnemers die met succes twee cursussen hebben voltooid: “Public Cloud Security” en “Private Cloud Security”.
  • Het afgelopen jaar is het aantal toegekende NSE8-certificeringen verdubbeld. Dit is een  certificering van de uitgebreide kennis van een kandidaat over het netwerkveiligheidsontwerp, -configuratie en troubleshooting voor complexe netwerken.
  • Aan het Fortinet Fast Track Program, dat tijdens het Accelerate-congres van 2018 werd geïntroduceerd, nemen inmiddels meer dan 8.000 partners deel.
  • Volgens de laatste data van Fortinet vinden er wereldwijd gemiddeld 300 tot 600 trainingssessies per week plaats.

Een schaalbare oplossing voor het tekort aan vaardigheden
De uitgebreide training- en voorlichtingsstrategie van Fortinet voorziet naast deze trainingsprogramma’s in uitgebreide strategische samenwerkingsverbanden met overheidsinstellingen, universiteiten en NGO’s. Zo heeft Fortinet strategische banden met het World Economic Forum (WEF) en haar Centre for Cybersecurity, de Global Threat Alliance, CompTIA en diverse universitaire onderzoeksprogramma’s. Fortinet blijft streven naar brede en internationale samenwerking, innovatie en de ontwikkeling van krachtige wereldwijde oplossingen die bijdragen aan een reductie van wereldwijde cyberaanvallen en cybercriminaliteit ontmoedigen.

Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst. Alleen de Fortinet Security Fabric-architectuur is in staat om compromisloze beveiliging te bieden als oplossing voor de meest prangende uitdagingen op beveiligingsgebied, of het nu gaat om mobiele, netwerk-, applicatie- of cloudomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 375.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor effectieve bescherming van hun organisatie. Kom meer te weten op http://www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs. 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel