Fortinet breidt de convergentie van netwerk- en beveiligingsmogelijkheden van zijn SASE-oplossing verder uit om de ervaring van thuiswerkers te optimaliseren

FortiSASE biedt vanuit de cloud aangeleverde SD-WAN-connectiviteit en cybersecurity om thuiswerkers aan flexibele en veilige private toegang tot applicaties te helpen

Diegem, 19 oktober - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), de drijvende kracht achter de ontwikkeling van cybersecurity en de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit, maakt vandaag de beschikbaarheid bekend van een belangrijke, vanuit de cloud aangeleverde nieuwe functionaliteit in FortiSASE, de meest geïntegreerde SASE-oplossing van één leverancier die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet: “Fortinet biedt de meest geïntegreerde SASE-oplossing van één leverancier die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Dit product verenigt brancheleidende netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit op basis van één besturingssysteem. De nieuwe, vanuit de cloud aangeleverde functionaliteit van FortiSASE stelt ons nog beter in staat om voor consistente beveiliging en een optimale ervaring te zorgen, waar gebruikers en applicaties zich ook maar bevinden.”
Gartner® schrijft hierover: “SASE van één leverancier biedt geconvergeerde netwerk- en beveiligingsmogelijkheden om geografisch verspreide gebruikers, apparaten en locaties veilig te verbinden met IT-bronnen in de cloud, aan de netwerkrand en op locatie.”1

SASE heeft zich ontpopt tot een belangrijke IT-architectuur voor het beveiligen van thuisgebruikers, het waarborgen van een optimale gebruikerservaring en het inruilen van een CAPEX-model voor een OPEX-model.

Gartner voorspelt dat “een derde van alle nieuwe SASE-implementaties in 2025 gebaseerd zal zijn op een SASE-oplossing van één leverancier, een stijging ten opzichte van 10% in 2022.” 1

Fortinet werd door Gartner gepositioneerd als ‘Representative Vendor’ in zijn allereerste ‘Market Guide for Single-Vendor SASE’. FortiSASE verenigt losstaande producten op basis van naadloze convergentie van vanuit de cloud aangeleverde netwerkfunctionaliteit (SD-WAN) met vanuit de cloud aangeleverde cybersecurity (een Secure Service Edge bestaande uit een secure web gateway, universele ZTNA [zero trust network access], cloud access security broker [CASB] en Firewall-as-a-Service). FortiSASE maakt daartoe gebruik van één besturingssysteem (FortiOS) en één agent (FortiClient). Daar bovenop zijn lagen van artificial intelligence en machine learning aangebracht om de operationele efficiëntie op te voeren.

Nieuwe functionaliteit

De nieuwe verbeteringen in FortiSASE dragen niet alleen bij aan snelle en veilige internettoegang, maar waarborgen ook consistente beveiliging van al het dataverkeer van eindgebruikers van en naar het internet. Ze bieden daarnaast ondersteuning voor meer toepassingen op het gebied van veilige private toegang en veilige SaaS-toegang.

Veilige private toegang

Met Fortinet Secure SD-WAN stelde Fortinet geconvergeerde netwerk- en beveiligingsmogelijkheden beschikbaar aan de rand van het netwerk voor meer dan 20.000 klanten. Fortinet brengt die convergentie nu naar thuiswerkers door FortiSASE uit te breiden met vanuit de cloud aangeleverde SD-WAN-connectiviteit. Fortinet kan op die manier ook de bestaande mogelijkheden voor het bieden van fijnmazige toegang tot applicaties op basis van universele ZTNA uitbreiden door met SD-WAN-functionaliteit toegang te bieden tot een uitgebreide scala aan private applicaties die in het datacenter of de publieke cloud worden gehost. Die aanpak draagt bij aan een superieure gebruikservaring en maakt FortiSASE tot de meest flexibele architectuur binnen de branche voor veilige en betrouwbare toegang tot privaat gehoste applicaties met een combinatie van ZTNA en SD-WAN.

Met de nieuwe functionaliteit kunnen organisaties die binnen hun filialen of datacenter al gebruikmaken van Fortinet Secure SD-WAN en/of next-generation firewalls uit de FortiGate-reeks hun thuiswerkers probleemloos met FortiSASE verbinden voor private toegang zonder de noodzaak van een extra licentie.

Veilige SaaS-toegang

FortiSASE biedt uitgebreid overzicht en grip op SaaS-oplossingen. Die functionaliteit wordt nu kracht bijgezet met een geavanceerde dual-mode CASB. Met zowel inline als op een API gebaseerde ondersteuning kan FortiSASE integraal overzicht bieden op alle gemachtigde en ongemachtigde applicaties. Daarmee biedt de oplossing bescherming tegen schaduw-IT en het wegsluizen van data.

Bob Laliberte, hoofdanalist, ESG: "Moderne IT- en werknemersomgevingen zijn sterk verspreid en vereisen veilige connectiviteit en toegang, ongeacht waar gebruikers of toepassingen zich bevinden. Om deze diensten te kunnen leveren, moeten organisaties beschikken over uitgebreide, strak geïntegreerde netwerk- en beveiligingsoplossingen. Fortinet erkent dit en heeft één OS en agent geïmplementeerd voor zijn gehele Cloud-gebaseerde SASE-portfolio. Daarnaast heeft het ook AI/ML-technologieën ingebouwd om zo de operationele efficiëntie te vergroten en verbeterde gebruikerservaringen te leveren."

Aanvullende informatie

1 Gartner, Market Guide for Single-Vendor SASE, 28 september 2022 door Neil MacDonald, John Watts, Jonathan Forest en Andrew Lerner.

Over Fortinet

Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Het Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 580.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecurity-training en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be