Filip uit Kortenaken lanceert online webwinkel met persoonlijk wijnadvies

Online wijnwinkel zet in op toegankelijkheid via chatbot en het verhaal achter elke fles

Kortenaken, 28 februari 2024 - Greep.wine, een lokale handelaar in biologische wijnen in regio Kortenaken, schenkt consumenten een bijzondere wijnervaring. Met een sterke focus op wijnen van landbouwers die biologisch werken, biedt eigenaar Filip Van Lancker een uitgebreid assortiment en een unieke service. De wijnhandelaar zet namelijk sterk in op toegankelijkheid. Via een chatbot kunnen klanten vragen stellen en het verhaal achter de fles en de verschillende wijnbouwers leren kennen.

In een land waar meer dan 3.500 wijnwinkels en hobbyverkopers actief zijn, onderscheidt Greep.wine zich met zijn persoonlijke benadering. Als gepassioneerde wijnkenner biedt Filip Van Lancker een uitgebreid aanbod aan wijnen aan op zijn website: Ondanks een overvloed aan wijnwinkels, valt het op dat 85% van de mensen hun wijn nog steeds in de supermarkt koopt. Met Greep.wine wil Filip deze supermarkttraditie doorbreken door een meerwaarde te bieden via actieve sociale media kanalen, een online webwinkel en een informatieve website. Op onze website kunnen klanten niet alleen wijn kunnen kopen, maar hebben ze ook eenvoudig toegang tot waardevol advies en expertise. Dit via een zeer laagdrempelige chatfunctie waarbij ze op een eenvoudige manier in contact kunnen komen en vragen stellen.”

Verhaal achter de fles
Een uniek aspect is het belang dat wordt gehecht aan het verhaal achter de fles. Wijnenthousiasteling Filip werkt steeds samen met verschillende lokale handelaars. Samen met hen organiseert hij dan ook regelmatig degustatie-avonden waar liefhebbers en nieuwsgierigen niet alleen de wijnen kunnen proeven, maar ook het verhaal en de achtergrond van de wijnbouwer leren kennen. 

"Prachtige etiketten zijn belangrijk, maar ze zeggen niet alles over de inhoud. Het is niet eenvoudig om te achterhalen wat mensen graag drinken. De juiste vragen zijn belangrijk. Degustaties en degustatiepakketten met een woordje uitleg zijn dan ook de ideale manier om te begrijpen wat je lekker vindt", aldus de eigenaar van Greep.wine.

Een persoonlijke benadering ​
Filip Van Lancker staat erop om zelf de wijnbouwer te bezoeken om over hun visie te leren. Deze verhalen neemt hij vervolgens mee naar zijn klanten. Zijn plan is om deze dienst in de toekomst verder uit te breiden en online aan te bieden. Op deze manier kunnen wijnliefhebbers nog meer betrokken raken bij de wereld en het verhaal achter de wijnen. 

De ambities van de Kortenakenaar gaan verder dan enkel traditionele wijnverkoop. Hij bouwt aan een gemeenschap waar wijnliefhebbers samenkomen, hun voorkeuren delen en kunnen genieten van de kunst van foodpairing. Met degustaties aan huis of op locatie, waarbij klanten met minimaal acht personen een op maat gemaakt proeverijprogramma kunnen ervaren, creëert hij de perfecte ervaring voor een fijne en leerrijke avond met vrienden en familie. Wie het assortiment wil ontdekken of op zoek is naar meer informatie, kan terecht op de website www.greep.wine.

Contact
Filip Van Lancker, E: [email protected], M: +32 (0)498 90 03 07

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be