Skip to Content
Feestelijke opening: Vernieuwde De Hoorn onthult uniek woonproject

Feestelijke opening: Vernieuwde De Hoorn onthult uniek woonproject

Leuvense creatieve hotspot is de eerste Belgische workspace waar ook gewoond kan worden

Leuven, 07/02/2020 — Na anderhalf jaar verbouwingswerken luidt de Leuvense historische brouwerij De Hoorn een nieuwe fase in. Blikvanger is het unieke woonconcept ‘De Hoorn Housing’ met zeven design kamers in een cohousing formule en negen lofts met een uniek zicht over Leuven. Daarnaast verdubbelt de oppervlakte van de workspace, opent een nieuw café en zijn er nieuwe vergaderzalen en skyboxen. Door de verbouwing wordt de Hoorn een volwaardig creatief ecosysteem. Op zaterdag 8 februari is het grote publiek welkom voor een rondleiding en een groot feest. 

In 1926 werd in Brouwerij De Hoorn aan de Vaartkom in Leuven de eerste Stella getapt. Sinds 2012 is de site uitgegroeid tot een bruisende werkplaats voor creatieve bedrijven waar iedereen kan genieten van een fris pintje, snelle lunch, gezellig diner of inspirerend evenement. Halverwege 2018 werd de eerste steen gelegd van de uitbreidingswerken waarmee De Hoorn dé creatieve en culturele hotspot van Leuven is geworden. Anderhalf jaar later is alles klaar en verdubbelde de capaciteit naar 12.000 m² waardoor de workspace plaats biedt aan meer dan 500 mensen, verspreid over meer dan 35 bedrijven en 20 creatieve eenmanszaken. 

Uniek in België 
De blikvanger van de vernieuwde De Hoorn is het woonconcept getiteld ‘De Hoorn Housing’. Het is de eerste workspace in België waar ook kan worden gewoond. Zeven kamers zijn beschikbaar in een cohousing formule alsook negen design lofts op de bovenste verdieping met een uniek zicht op de Leuvense skyline. 

CEO van De Hoorn, Sam Custers: “Door het woonconcept zetten we De Hoorn verder op de kaart als creatief ecosysteem. Deze woonunits zijn perfect voor ondernemers, onderzoekers, expats of artiesten om op een flexibele manier van Leuven hun uitvalsbasis te maken. Zowel in cohousing als privéverhuur”. Voor Sam was dit een logische volgende stap: “In De Hoorn kon je al werken, feesten, drinken en eten en nu dus ook wonen.” 

Een buffet aan keuzes 
De verbouwingswerken zorgen voor nog een aantal nieuwigheden in De Hoorn. Zo zijn er gloednieuwe vergaderzalen die ook opengesteld worden voor bedrijven die niet in de workspace actief zijn. Dankzij de aangrenzende patio kan de creativiteit ook in de buitenlucht botvieren.

De historische eventruimtes met oorspronkelijke machines en brouwinstallaties worden aangevuld door skyboxen op de zevende verdieping met zicht over Leuven. Sam Custers licht toe: “Bij De Hoorn brengen we elk jaar duizenden mensen samen voor trouwfeesten, business events of conferenties. Onze skyboxen zijn een meerwaarde voor ons creatieve community en geven bezoekers de mogelijkheid Leuven te zien vanuit een uniek perspectief.” 

Creativiteit aan de koffiemachine 
Dankzij de verdubbeling van de capaciteit namen al een resem nieuwe bedrijven hun intrek in de workspace. Sam Custers: “Op dit moment zijn 80% van onze werkruimtes ingevuld dus hier en daar is nog een plaatsje vrij voor een creatief bedrijf of ondernemer. We doen er alles aan om de kruisbestuiving tussen de bedrijven te bevorderen dus kijken we vooral naar kandidaten uit de creatieve sector of zij die deze versterken. Ze komen elkaar tegen in een van de inspirerende hoekjes van het gebouw, tijdens events of in de bar en dat is van goudwaarde voor de creativiteit en nieuwe samenwerkingen.”

Groot feest
Om de vernieuwde De Hoorn plechtig in te huldigen werd op vrijdag 7 februari een event georganiseerd voor alle klanten en partners met onder andere Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani. Een dag later zwaaien de deuren open voor het grote publiek. Op 8 februari is er vanaf 15u gratis toegang voor nieuwsgierigen en ‘s avonds wordt afgesloten met dj’s in de verschillende feestzalen, eetkraampjes in het restaurant en toegang tot de lounge in een van de skyboxen.

Klik hier om de foto's te downloaden Foto's De Hoorn.zip - 230 MB
v.l.n.r. Burgemeester Mohamed Ridouani en CEO De Hoorn Sam Custers
v.l.n.r. Burgemeester Mohamed Ridouani en CEO De Hoorn Sam Custers

Foto's van de skyboxen:

Foto's van de meeting rooms:

Foto's van de lofts

Foto's van de cohousing:

 

 

 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel