Factry lanceert nieuwe connector voor verbeterde gebruikerservaring in Seeq data-analyse software

Gent, 13 februari 2024 - De Gentse IIoT-ontwikkelaar Factry brengt een nieuwe Factry Historian connector uit. Deze is compatibel met de analysesoftware van Seeq en is ontworpen om de gebruikerservaring in de complexe data-analyseprocessen van Seeq te verbeteren.

Steeds meer bedrijven doen een beroep op historiansoftware om diepgaande inzichten te vergaren uit hun productieprocessen. Deze software vergaart data op verschillende momenten en plaatsen in het productieproces, en die informatie helpt processen te optimaliseren. Factry Historian wordt standaard geleverd met Grafana, een uitstekend instrument voor industriële data-analyse en visualisatie. Sommige processen vereisen echter een grondigere procesanalyse. Daarvoor vertrouwt de industrie vaak op Seeq, een geavanceerde softwareoplossing voor het analyseren van productiedata. Factry heeft nu een native Seeq-connector voor Factry Historian ontwikkeld, om de historiansoftware te connecteren met deze analysesoftware.

Een van de eerste gebruikers van de Seeq-connector is Allnex, een internationale producent van industriële coatingharsen en additieven voor coatings en inkten.

“We zijn blij dat Factry onze nood aan een betere productiedata-analyse begreep”, zegt Diego Gravina, Business Application Analyst en IT-coördinator bij Allnex. “De nieuwe connector is een grote verbetering en maakt onze datavisualisatie helder en gebruiksvriendelijk. Onze vestigingen in Brazilië, Italië en de Verenigde Staten zijn alvast erg tevreden over het resultaat."

Direct toegankelijk

De integratie van de Seeq-connector zorgt voor enkele concrete praktische verbeteringen.

Ten eerste is er integratie van maateenheden uit de Seeq-gebruikersinterface. De Seeq-connector zorgt ervoor dat maateenheden correct beschikbaar zijn. De resultaten worden weergegeven in de Seeq-interface en zijn direct toegankelijk voor berekeningen en conversies.Een tweede functie is de mogelijkheid om de assetstructuur van Factry Historian te gebruiken binnen Seeq, een voordeel van tegenover vlakke gegevensstructuren. Met behulp van de connector kunnen gebruikers deze hiërarchie in Seeq gebruiken, wat een georganiseerde aanpak biedt bij het navigeren door talloze datapunten.

Productiegebeurtenissen analyseren

Voor gebruikers van Factry Historian Advanced brengt de integratie van de Event Module praktische functionaliteit naar de Seeq-interface. Gebeurtenissen, in Seeq weergegeven als capsules, zijn tijdgebonden gebeurtenissen die zijn opgeslagen in de onderliggende relationele database van Factry Historian. De connector brengt deze gebeurtenissen naar Seeq en biedt een praktische manier om productiegebeurtenissen te detecteren en analyseren, zoals batches, recepten en gemiddelde temperaturen.

“We houden bij Factry de vinger aan de pols bij wat er leeft in de sector en engageren ons om zo compatibel mogelijk te zijn met relevante technologiepartners. De integratie met Seeq is daar het recentste voorbeeld van”, besluit Jeroen Coussement, CEO en oprichter van ​ Factry.
Niels van Velde

Niels van Velde

Senior PR Consultant, Evoke

Over Factry
Factry voorziet producenten van open software voor het bewaken, analyseren en optimaliseren van hun activiteiten. Onze oplossingen maken bruikbare data-inzichten toegankelijk voor elke rol, van operator tot CFO. Met een sterke focus op gebruiksvriendelijkheid brengt Factry gebruikers dichter bij hun procesgegevens, zodat ze ervan kunnen leren, slimmere beslissingen kunnen nemen, stilstand kunnen voorkomen en continu de kwaliteit van producten en processen kunnen verbeteren. Met Factry bundelen fabrikanten hun krachten met een team dat toegewijd is aan de toekomst van hun fabriek, waardoor een cultuur van voortdurende innovatie wordt bevorderd - cruciaal om een concurrentievoordeel te behalen in Industrie 4.0.

Contactpersoon: Frederik Van Leeckwyck - frederik.vanleeckwyck@factry.io

 

Over Seeq
Seeq is een geavanceerde analyse-oplossing voor data uit productieprocessen. Met Seeq kunnen u en uw team samenwerken om gegevens te analyseren en inzichten te verschaffen uit historian-software. Door gebruik te maken van recente innovaties in big data en machine learning-technologieën, maakt Seeq elk type analyse sneller. Het resultaat is een kortere tijd tussen onderzoek, besluitvorming en impact, plus voorspellende analyses om problemen aan te pakken voordat ze zich voordoen. En met de publicatiemogelijkheden van Seeq krijgen medewerkers in de hele organisatie toegang tot de inzichten die ze nodig hebben om continue verbeteringen te leveren in kwaliteit, opbrengst en beschikbaarheid van middelen.

Contactpersoon: Amanda Maxwell - amanda.maxwell@seeq.com

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be