Europese Centrale Bank kiest SIA en Colt voor het verbinden van marktinfrastructuren van het Eurosysteem

SIA en Colt voorzien ECB van connectiviteit voor de verrekeningsplatforms voor betalingen (TARGET2 en TIPS) en effecten (TARGET2-Securities) en het ECMS via één toegangsinterface: de Eurosystem Single Market Infrastructure Gateway (ESMIG)

COLT.png

Brussel, 23 november 2020 – De Europese Centrale Bank (ECB) doet een beroep op SIA, dat samenwerkt met Colt Technology Services, voor de connectiviteit van de marktinfrastructuren van het Eurosysteem via een centrale toegangsinterface: de Eurosystem Single Market Infrastructure Gateway (ESMIG).

De ECB maakt op dit moment reeds gebruik van de netwerkinfrastructuur van SIA en Colt voor testwerkzaamheden in samenwerking met andere grote centrale banken. SIA voorziet de ECB daarnaast van een specifieke oplossing voor het verwerken van al het berichtenverkeer. Dat is ten behoeve van de integratie van de applicaties van de ECB met de centrale toegangsinterface ESMIG. 

SIA en Colt verkregen vorig jaar een van de twee ESMIG Network Service Provider-vergunningen, met een looptijd van tien jaar. Dat was met name te danken aan hun sterke technologische profiel en internationale aanwezigheid. 

Eurosystem Single Market Infrastructure Gateway

De Eurosystem Single Market Infrastructure Gateway vormt een kerncomponent binnen het consolidatieproject voor TARGET2 en TARGET2-Securities. Het ESMIG-project zal alle spelers binnen het financiële systeem van de EU (centrale banken en handelsbanken, centrale effectenbewaarinstellingen, geautomatiseerde clearinginstellingen en aanbieders van betalingsdiensten) rechtstreeks via ESMIG toegang bieden tot de platforms die het Eurosysteem aanbiedt.

Die verschillende platforms zijn het platform voor de verwerking van betalingen met een hoge waarde: TARGET2; het platform voor de directe betaalverwerking van betalingen, TIPS; het betaalverwerkingsplatform voor beveiliging, TARGET2-Securities (T2S); het Eurosystem Collateral Management System (ECMS) en mogelijk ook andere nieuwe diensten en toepassingen.

We zijn vereerd dat de Europese Centrale bank SIA en onze partner Colt heeft ingeschakeld voor het bieden van toegang tot de infrastructuren van financiële markten die van strategisch belang zijn voor de complete eurozone. Dit bijzondere internationale succes vormt een blijk van erkenning voor de betrouwbaarheid, degelijkheid en beveiliging van onze infrastructuur en technologiediensten, die momenteel ondersteuning bieden voor de moderniseringsinitiatieven van zo’n 20 centrale banken in alle delen van de wereld”, zegt Nicola Cordone, de CEO van SIA.

"We vinden het geweldig om onze medewerking te verlenen aan dit project voor de Europese Centrale Bank, een van ’s werelds grootste banken. We zijn erg trots om samen met onze partner SIA te zijn uitgekozen als leverancier van connectiviteitsdiensten voor het ESMIG-platform. De ECB kan daarmee zijn focus richten op zijn institutionele doelstellingen in plaats van op de infrastructuur. Dit is wederom een bevestiging van de uitstekende reputatie die Colt in de loop der jaren heeft opgebouwd met talloze investeringen in technologie en mensen in alle delen van de wereld”, zegt Paula Cogan, executive vice president Sales, Marketing & Customer Relationship Management bij Colt Technology Services.

 

Over SIA
SIA,
een dochteronderneming van CDP Equity, is Europees leider in het ontwerp, de implementatie en het beheer van technologische infrastructuren voor financiële instellingen, centrale banken, grote ondernemingen en de publieke sector. Het voorziet onder meer in oplossingen voor betalingskaarten, e-commerce en digitale betalingen, netwerkoplossingen en oplossingen voor de kapitaalmarkt. De SIA Group biedt zijn diensten aan in 50 landen. Het is via dochterondernemingen actief in Duitsland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Roemenië, Servië, Slowakije en Zuid-Afrika. Het heeft daarnaast vestigingen in België en Nederland en vertegenwoordigingen in Polen en het Verenigd Koninkrijk. Zie voor meer informatie www.sia.eu/en.

Over Colt 
Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren. 

Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 900 datacenters in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 29.000 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds.

Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen, als fundament voor het succes van haar klanten. De high-performance en high-bandwidth oplossingen worden ontwikkeld vanuit Colt’s missie om het meest klantgerichte bedrijf in de sector te zijn. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Colt is een privaat bedrijf en een van de financieel gezondste bedrijven in de sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie www.colt.net.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be