Equilli kan met softwareoplossing PeopleWare op beide oren slapen

PeopleWare koppelt software en hardware voor aanbeveling matras op maat

Boortmeerbeek/Lier, 26 april 2022 – Equilli, het gespecialiseerde matrassenbedrijf, rekent op PeopleWare om de hardware van zijn meetmatras te koppelen met performante software die de beste matras voor elk slaapprofiel aanbeveelt. De software op maat verbindt de meetpunten van de meetmatras met het wetenschappelijk onderzoek en de ergonomische kennis van het matrassenbedrijf. Terwijl klanten een uniek voorstel ontvangen, kunnen de medewerkers van matrassenwinkels de opgemaakte offerte vlotter omzetten naar een bestelling die automatisch bij Equilli terechtkomt. De schaalbare en meertalige software-oplossing resulteert voor Equilli daarnaast in een daling van de installatiekostprijs per winkel. 

Equilli wil mensen aan een betere, gezonde nachtrust helpen. De oprichters besloten hun onderzoek naar slimme slaapsystemen aan de KU Leuven te vertalen naar een tastbaar product. Zo ontstond de Equilli-matras: een modulaire matras op maat, die individueel slaapcomfort vooropstelt en waarbij ook na aankoop nog aanpassingen mogelijk zijn. 

De filosofie van de scale-up uit Boortmeerbeek is dat beter slapen begint bij je matras. Maar hoe weet je welke matras het meest geschikt is? “Bij Equilli neem je plaats op een meetmatras, die rekening houdt met je lichaamsprofiel en slaappositie in zowel zij- als rugligging”, vertelt Vincent Verhaert, managing director van Equilli. “Om al die meetpunten te verbinden met ons wetenschappelijk onderzoek naar de beste matras voor elk slaapprofiel, hadden we nood aan software die de koppeling met de hardware van de meetmatras kon maken. Voor de ontwikkeling van die software werkten we samen met PeopleWare. Hun experts begrepen onze business en onze noden het best.”

Gebruiksvriendelijk en efficiënt

De software leest de gegevens van de sensoren in de meetmatras en visualiseert die vervolgens in een gebruikersinterface. De medewerkers van matrassenwinkels zien zo op basis van de metingen wat de meest geschikte onderdelen zijn om een unieke matras voor de klant samen te stellen. De offerte die op basis hiervan wordt opgemaakt, kan eenmaal goedgekeurd vlot omgezet worden naar een bestelling die automatisch bij Equilli terechtkomt. 

“Wij maken unieke software voor unieke bedrijven. Voor Equilli was dat niet anders”, aldus Niels Bartholomeus, account manager bij PeopleWare. “Een grote uitdaging hierbij was om de communicatie tussen de hardware van de meetmatras van een andere leverancier en onze software goed te laten verlopen. Het was niet evident om dezelfde taal te spreken, maar we zijn tevreden dat we hierin geslaagd zijn en dat de oplossing perfect functioneert.”

Klaar voor de toekomst

De oplossing voor Equilli omvat meer dan enkel een gebruikersinterface. Aangezien de software op afstand kan beheerd worden, voorziet PeopleWare ook de nodige ondersteuning bij eventuele problemen. “De vele winkels in België en Nederland die Equilli-matrassen verkopen, willen dat de meetmatras altijd werkt. Het is dan ook cruciaal dat een probleem zo snel mogelijk wordt opgelost, want de klant is koning en we willen hem of haar zeker niet laten wachten”, zegt Vincent Verhaert.

De mature software van PeopleWare plaveit tevens de weg naar een zorgeloze toekomst dankzij zijn schaalbaarheid en de mogelijkheid hem in meerdere talen te bedienen. Nieuwe meetmatrassen in winkels kunnen volledig door Equilli zelf geconfigureerd worden, er komt geen IT-expert aan te pas. In combinatie met de bediening op afstand en automatische updates, daalt zo de installatiekost per winkel. Op die manier kan de slaapspecialist met een gerust hart naar verdere uitbreiding in het buitenland kijken. 


Over PeopleWare

PeopleWare is een ontwikkelaar van software op maat voor bedrijven en organisaties binnen diverse sectoren. Het IT-bedrijf heeft sterke expertise in AWS en Azure cloudontwikkeling, .Net, Java, Javascript en Delphi. PeopleWare werd opgericht in 1994, stelt 62 mensen tewerk en heeft kantoren in Lier en Hasselt. Meer lezen? Surf naar www.peopleware.be.

Voor meer informatie of een interview met Equilli of PeopleWare kunt u contact opnemen met:

Marc Schijvaerts

Marc Schijvaerts

Managing Director, PeopleWare

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be