Emixa en Actemium eerste Belgische Siemens Xcelerator-partners

Kortrijk, 1 februari 2024 - Begin dit jaar sloot Siemens Belux een overeenkomst met Emixa en Actemium, twee industriële technologiespelers, met als doel digitale oplossingen sneller te ontwikkelen, delen en opschalen. Dit maakt van hen de eerste Siemens Xcelerator Partners in België. Met AG Solution, Equans Digital en Technord werd ook een intentie tot samenwerking afgesloten. Op Indumation, de grootste Belgische vakbeurs voor industriële automatisering, zijn Emixa en Actemium alvast aanwezig op de booth van Siemens. 

Siemens Xcelerator is een online open businessplatform van Siemens dat bestaat uit drie delen: een samengesteld portfolio van hardware, software en digitale diensten die compatibel zijn met het Internet of Things, een groeiend ecosysteem van gecertificeerde partners, en een marktplaats om te verkennen, te onderwijzen en uit te wisselen. Het aanbod houdt vast aan de ontwerpprincipes van interoperabiliteit, flexibiliteit, openheid en as-a-service. 

“Xcelerator kan je zien als een marktplaats voor digitalisering in de industrie, waarmee we vraag en aanbod bij elkaar brengen”, aldus Bart Demaegdt, verantwoordelijk voor Business Development Digitalisation binnen Siemens. “Via het platform ontsluiten we ons eigen software- en IOT-enabled hardware-portfolio voor een grotere groep (potentiële) klanten. En we vergroten dit aanbod door het aan te vullen met gestandaardiseerde API’s, services en complete oplossingen van externe partners.”

Eerste Belgische partners

Siemens verwelkomt de eerste Belgische partners op haar Xcelerator-platform, Emixa en Actemium.

Thierry Van Eeckhout, Senior Vice President en Head of Digital Industries Siemens België-Luxemburg, verklaart: “Je kunt de uitdagingen waar we als maatschappij en individuele partijen voor staan nooit alleen oplossen. We moeten allemaal sneller en met meer impact veranderen, en daarvoor heb je elkaar nodig.”

Emixa combineert Management Consulting met technologieën van Siemens PLM, SAP ERP en Mendix Low Code, en richt zich op de productiesector. Ze verbeteren productbeheer en bedrijfsplanning met cloud-oplossingen die standaard maar ook aanpasbaar zijn. Dit maakt specifieke en efficiënte werkwijzen binnen productieprocessen mogelijk.

Actemium, het merk van VINCI Energies gericht op de industrie, is actief binnen de volledige levenscyclus, van advies, ontwerp en implementatie tot onderhoud en continue optimalisatie. Uitdagingen zoals de energietransitie en digitale transformatie vereisen diepgaande veranderingen in productieomgevingen. Onder de missie “Towards the Sustainable Factory of the Future”, werkt Actemium samen met haar klanten aan een toekomstgerichte & slimme integratie van duurzaamheid in het industriële proces.

“Actemium is al decennialang een van onze partners”, vertelt Bart Demaegdt, verantwoordelijk voor Business Development Digitalisation binnen Siemens. “Het is voor ons belangrijk dat wij als partners elkaar blijven uitdagen en samen evolueren. Deze nieuwe stap toont dat ook onze traditionele partners een rol kunnen spelen in Xcelerator.”
vlnr: Sven Rademaker, Emixa Industry Solutions; Bart Stuve, Emixa Industry Solutions; Bart Demaegdt, Siemens; Thierry Van Eeckhout, Siemens; Thomas Van Damme, Actemium; Jeroen Verbrugghe, Actemium
vlnr: Sven Rademaker, Emixa Industry Solutions; Bart Stuve, Emixa Industry Solutions; Bart Demaegdt, Siemens; Thierry Van Eeckhout, Siemens; Thomas Van Damme, Actemium; Jeroen Verbrugghe, Actemium

End-to-end oplossingen

“Bedrijven zijn op zoek naar totaaloplossingen”, stelt Bart Stuve, Managing Director bij Emixa Industry Solutions. “De afzonderlijke componenten vertellen niet het hele verhaal, maar wanneer deze binnen Xcelerator worden gecombineerd, kunnen ze een antwoord bieden op het volledige vraagstuk van een klant.” 
Thomas Van Damme, Branch Manager Digitalisering bij Actemium: “Siemens Xcelerator creëert waarde voor deelnemers door de interacties te vergemakkelijken en innovatie aan te moedigen tussen onder meer klanten, partners en ontwikkelaars, omdat we moeten samenwerken om met elkaar Industry 4.0 verder te kunnen opschalen.”

De stand van Siemens bevindt zich in hal 6 van vakbeurs Indumation. Dit jaar deelt Siemens haar stand met Emixa en Actemium als nieuwe Xcelerator-partners. 

Meer info vindt u op de perswebsite van Siemens.

 

Siemens Digital Industries (DI) is een innovatieleider op het vlak van automatisering en digitalisering. In nauwe samenwerking met partners en klanten, stuurt DI de digitale transformatie in de proces- en maakindustrieën aan. Met zijn Digital Enterprise-portfolio biedt DI ondernemingen van om het even welke omvang een omvattend End-to-End-aanbod van producten, oplossingen en diensten om de volledige waardeketen te integreren en te digitaliseren. Geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van elke industrietak, ondersteunt DI's unieke portfolio klanten bij het realiseren van hogere productiviteits- en flexibiliteitsniveaus. DI breidt zijn portfolio voortdurend verder uit met innovaties om de meest geavanceerde, toekomstgerichte technologieën te integreren. Siemens Digital Industries heeft zijn internationale hoofdkantoor in Nürnberg, Duitsland, en heeft wereldwijd zo’n 76.000 medewerkers in dienst.

Siemens AG (Berlijn en München) is een technologieonderneming met focus op de domeinen industrie, infrastructuur, transport en gezondheidszorg. Van zuinige en ecologische fabrieken, veerkrachtige toeleveringsketens en slimmere gebouwen en stroomnetten tot groenere en comfortabelere vervoersoplossingen en geavanceerde gezondheidszorg, ontwikkelt de onderneming doelgerichte technologie die voor haar klanten meerwaarde creëert. Door de reële en digitale wereld te combineren, biedt Siemens haar klanten mogelijkheden om hun bedrijfssectoren en markten te transformeren en hen zo te helpen het dagelijkse leven van miljarden mensen te verbeteren. Siemens heeft ook een meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie die vormgeeft aan de toekomst van de gezondheidszorg. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie. In boekjaar 2022, afgesloten op 30 september 2022, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 72,0 miljard en een nettowinst van € 4,4 miljard. Op 30 september 2022 had de onderneming wereldwijd zo’n 311.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium
Caitlin Muyllaert

Caitlin Muyllaert

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be