EME vindt kwaliteit en veelzijdigheid bij Rittal voor behuizingen middenspanningsschakelaars

Rittal biedt als wereldspeler lokale ondersteuning voor internationale EME-klanten

Lokeren, 25 mei 2023 - Voor de kastsystemen van zijn performante schakelaars rekende Electro Mechanic Equipment nv, een gekende speler in de nichemarkt van middenspanningsschakelaars en -scheiders, recent op het aanbod van Rittal, gespecialiseerd in behuizingstechniek en IT-infrastructuur. Niet alleen biedt Rittal als marktleider overal ter wereld lokale ondersteuning, de kwaliteit van de VX25-kasten is ongeëvenaard, terwijl het robuuste karakter van de behuizingen zich ook perfect leent voor de inbouw van middenspanningscomponenten.

EME uit Glabbeek, vaste waarde in de wereld van elektrische energieverdeling en procesoptimalisatie, ziet hoe steeds meer maatwerkbedrijven voor installaties op zoek gaan naar specifieke (last)scheiders en middenspanningsschakelaars. Daarom heeft het familiebedrijf haar hele ontwerp- en productieapparaat van MS-scheiders flexibel georganiseerd en telt haar portfolio meer dan tweehonderd verschillende varianten van schakelaars. Ondanks de variatie in de noden van klanten, geldt wereldwijd één bepaalde kwaliteitsstandaard, zowel voor de componenten als de behuizingen. Om die reden werkt EME, dat jaarlijks meer dan 1.500 maatscheiders produceert voor de Belgische industrie én voor gevestigde internationale waarden als Hitachi, ABB en GE, graag met Rittal.

“EME bedient klanten over de hele wereld en wil daarom kunnen rekenen op de producten en ondersteuning van een wereldspeler”, vertelt Filip Raman, product manager bij Rittal. “Onze VX25-behuizingen voldoen aan de internationale IEC 62208-norm, die de algemene definities, classificaties, kenmerken en testeisen vastlegt voor behuizingen als onderdeel van schakel- en verdeelinrichtingen.” Nico Winters, technical manager bij EME, gaat verder: “Rittal is actief over heel de wereld, wat betekent dat ze overal lokale ondersteuning kunnen bieden in geval van onderhoud. Op die manier kunnen wij op onze beurt mede dankzij Rittal zowel kwaliteit als een vlotte dienstverlening garanderen, eender waar ter wereld.”

Rittal Application Center

Maar ook de flexibiliteit die Rittal voor de dag brengt kan EME bekoren. Dankzij het Rittal Application Center in Lokeren is Rittal in staat om zeer snel te schakelen voor klanten die op korte termijn maatwerk nodig hebben. Zo heeft Rittal op vraag van de klant van EME met behulp van zijn Perforex cnc-machine uitsparingen gesneden uit de kastdeuren die achteraf uitgerust werden met veiligheidsglas. Ingenieurs hebben zo steeds een goed zicht op de binnenkant en de verschillende componenten van de schakelkast. Met deze flexibiliteit bouwt Rittal als leverancier verder op de veelzijdigheid van het portfolio van EME, dat helpt om steeds aan de specifieke noden van de klant te beantwoorden.

Middenspanningstoepassingen

Wanneer men in de industrie nood heeft aan heel zware middenspanningsmotoren, maakt men meer en meer gebruik van middenspanningsfrequentiesturingen voor aanloop, snelheidsregeling en energiebesparing. “Hier levert EME, als één van de enige specialisten wereldwijd, speciale borden zodat de eindklant kan kiezen om met één MS-frequentiesturing verschillende zware motoren te laten aanlopen met behulp van aparte EME-schakelaars of één EME-meerkeuzeschakelaar. Bij Rittal zijn we dan ook verheugd dat we een voortrekker als EME kunnen ondersteunen. Normaal focust Rittal vooral op de laagspanningswereld, maar onze samenwerking met EME bewijst dat ons portfolio ook een meerwaarde kan zijn voor middenspanningstoepassingen, waar men werkt met spanningen tot 12.000 volt in plaats van 400 volt”, vertelt Filip Raman.

Rittal's technical support engineer, Amaury Vereecken weet EME altijd bij te staan met raad en daad. EME is dan ook enthousiast over de samenwerking: “De experts van Rittal zijn steeds bereikbaar, het is duidelijk dat ze voor ons ‘the extra mile’ gaan. Meer nog, Rittal koppelt toegankelijkheid aan ervaring en heel wat productkennis. Dat is wat ik verwacht van een partner, dat zij de ondersteuning bieden die ons toelaat om onze klanten verder te helpen”, besluit Nico Winters.

Meer info en beeldmateriaal

Het volledige verhaal en fotomateriaal kan u hier vinden.

 

Over Rittal
Rittal, met het hoofdkantoor in Herborn, Hesse, Duitsland, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen voor industriële behuizingen, stroomverdeling, klimaatbeheersing en IT-infrastructuur, alsmede software en diensten. Systemen van Rittal worden wereldwijd in meer dan 90 procent van alle industrieën toegepast. 

Oplossingen van Rittal worden ingezet in een groot aantal industriële en IT-toepassingen, waaronder verticale sectoren zoals de transportindustrie, energieopwekking, machine- en installatiebouw, IT en telecommunicatie. Rittal is wereldwijd actief met meer dan 9.000 werknemers en meer dan 64 dochterondernemingen. Het ruime productassortiment omvat infrastructuuroplossingen voor modulaire en energie-efficiënte datacenters met innovatieve concepten voor de beveiliging van fysieke data en systemen. Toonaangevende softwareleveranciers Eplan en Cideon voegen waarde toe door interdisciplinaire engineeringdiensten te leveren, terwijl Rittal Automation Systems oplossingen biedt voor schakelapparatuur.

Rittal, opgericht in 1961, is het grootste bedrijf van de Friedhelm Loh Group. De Friedhelm Loh Group is wereldwijd actief, met 12 productielocaties en 95 internationale dochterondernemingen. Het heeft meer dan 12.000 werknemers in dienst en boekte in het fiscale jaar 2022 een omzet van € 3 miljard. In 2022 werd het familiebedrijf door het Top Employers Institute voor het 14e achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot een van de belangrijkste werkgevers van Duitsland. In het kader van een onderzoek in heel Duitsland identificeerde het tijdschrift Focus Money de Friedhelm Loh-groep in 2021 voor de vijfde keer als een van de beste aanbieders van beroepsopleidingen van het land. In 2023 ontving Rittal, voor de tweede keer op rij, het Top 100-zegel als een van de meest innovatieve middelgrote ondernemingen van Duitsland.

Kijk voor meer informatie op www.rittal.com en www.friedhelm-loh-group.com.

Jesse Huybrechts

Jesse Huybrechts

Copywriter, Evoke

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be