Electro Devosco kiest voor Rittal’s Ri4Power-stroomverdelingssysteem voor laadinfrastructuur bij Vandemoortele

Ondersteuning van Rittal opent deuren voor Electro Devosco en meer grootschalige projecten

Lokeren, 7 mei 2024 - Voor de bouw van een 2.000 ampère laagspanningsbord voor de beveiliging van laadinfrastructuur bij Vandemoortele te Izegem, deed Electro Devosco een beroep op het VX25 Ri4Power-stroomverdelingssysteem van Rittal, wereldspeler in industriële behuizingen, stroomverdeling en IT-infrastructuur. Daarnaast stond Rittal Electro Devosco bij met advies, training en het design van de installatie. De veelzijdige mogelijkheden van het Ri4Power-systeem en de ondersteuning door Rittal zorgen ervoor dat Electro Devosco klaar is om meer laagspanningsdistributieborden van dergelijke grootteorde te realiseren.

In het kader van de elektrificatie van zijn wagenpark, koos Vandemoortele, gespecialiseerd in de productie van bakkerijproducten, margarines, culinaire oliën en vetten, voor de plaatsing van laadpalen bij hun vestiging te Izegem. Om die infrastructuur te kunnen aansluiten op het lokale stroomnet, deed de firma een beroep op de expertise van Electro Devosco. Het familiebedrijf uit Lendelede bouwde en plaatste het hiervoor noodzakelijke laagspanningsdistributiebord van 2.000 ampère dat de laadpalen moet voeden en beveiligen. Het hart van deze installatie is het Ri4Power-stroomverdelingssysteem van Rittal, gehuisvest in het VX25-kastsysteem, een standaard op de markt.

Modulariteit en kwaliteit

Het Ri4Power-gamma, bekend om zijn modulaire ontwerp, biedt de flexibiliteit om het vermogensbord naadloos af te stemmen op de specifieke vereisten van dit project, terwijl het compatibiliteit garandeert met een breed scala aan vermogenschakelaars van uiteenlopende fabrikanten.

“De VX25 Ri4Power is geschikt voor gebruik met open en compacte vermogenschakelaars van alle bekende fabrikanten waaronder ABB, General Electric, Schneider Electric, Siemens en Terasaki. Alle onderdelen kunnen op die manier merkonafhankelijk geselecteerd worden om een duurzame en betrouwbare stroomvoorziening te verzekeren”, weet Peter Poelmans, account manager Industrie bij Rittal. “Met deze veelzijdige maar robuuste oplossing zorgt Electro Devosco ervoor dat Vandemoortele op een veilige en efficiënte manier hun elektrificatie kan voortzetten, met een systeem dat ontworpen is om mee te groeien met hun ambities.”
"We kozen voor Rittal omdat we vinden dat zij het meest betrouwbare en kwalitatieve productportfolio op de markt hebben", legt Olivier Devos, zaakvoerder van Electro Devosco, uit. "Het VX25 Ri4Power-systeem is namelijk cruciaal voor de integriteit van de hele installatie. Een klein defect hier kan al leiden tot ernstige complicaties, met in het ergste geval oververhitting en brand als gevolg."
Van links naar rechts: Filip Raman, Olivier Devos, Peter Poelmans
Van links naar rechts: Filip Raman, Olivier Devos, Peter Poelmans

Configuratie

Naast de levering van het stroomverdelingssysteem stond Rittal ook in voor de configuratie van het vermogensbord van 2.000 ampère. Hiervoor leverde Rittal een checklist aan die zorgvuldig in te vullen was door Electro Devosco. Op basis daarvan kon Rittal vervolgens alle nodige componenten en dimensies selecteren.

“Deze manier van werken is bijzonder gestroomlijnd”, vertelt Peter Poelmans. “We verliezen geen tijd met offertes en kunnen het totaalplaatje meteen piekfijn afstemmen op de unieke specificaties van de installatie. Wij zorgden voor de configuratie en Electro Devosco kon vervolgens meteen aan de slag met de eigenlijke opbouw van het systeem.”

Advies en begeleiding

De bouw en installatie van dit laagspanningsproject bij Vandemoortele was het eerste project voor Electro Devosco van dergelijke technische complexiteit en de eerste ervaring met een distributiebord van deze grootteorde. Electro Devosco kreeg van Filip Raman, Product Manager bij Rittal, een opleiding omtrent laagspanningsvermogensborden in het algemeen en het VX25 Ri4Power-stroomverdelingssysteem in het bijzonder. In deze training werd onder meer dieper ingegaan op de wetgeving en belangrijke technische specificaties rond bijvoorbeeld kortsluitvastheid en temperatuurstijgingen die impact hebben op de betrouwbaarheid en goede werking.

Olivier Devos blikt tevreden terug op deze ervaring: “Dit project was alleen realiseerbaar dankzij de begeleiding van Rittal. De ervaring en kennis die we met dit project hebben opgedaan, zullen ongetwijfeld van onschatbare waarde zijn voor Electro Devosco en openen nieuwe deuren voor andere grootschalige projecten met grote vermogensborden. We hopen dit soort oplossingen dan ook vaker te implementeren in de toekomst.”
Van links naar rechts: Peter Poelmans, Olivier Devos, Filip Raman
Van links naar rechts: Peter Poelmans, Olivier Devos, Filip Raman

Over Rittal
​Rittal is een toonaangevende wereldwijde leverancier van behuizingssystemen, automatisering en infrastructuur voor de industrie, IT, energie en vermogen, koeling en service. Rittal producten en oplossingen worden gebruikt in meer dan 90% van de wereldwijde industrieën - gestandaardiseerd, op maat gemaakt en altijd van de allerbeste kwaliteit.

​Onze aanpak en methodologie: Rittal, Rittal Software Systems (Eplan, Cideon en German Edge Cloud) en Rittal Automation Systems (RAS, Ehrt, Alfra) combineren hun hardware- en software-expertise om processen in de hele waardeketen voor onze klanten te stroomlijnen, te optimaliseren en te digitaliseren, inclusief hun IT-infrastructuur - van besturings- en schakelapparatuurbouw, machinebouw tot fabrieksexploitanten of de energiesector.

Onze belofte: Rittal standaardproducten worden in Duitsland binnen 24 uur en wereldwijd binnen 48 uur geleverd.

​Volledig gericht op onze klanten
Het verbeteren van de efficiëntie en het verhogen van de productiviteit door middel van automatisering en digitalisering is een van de grootste uitdagingen voor onze klanten. Dit vereist diepgaande kennis en expertise, de combinatie van hardware en software en sectoroverschrijdende netwerken. Wij zijn ervan overtuigd dat het creëren en verbinden van dataknooppunten cruciaal is voor het succes van industriële transformatie. En dat is precies onze specialiteit en ons competentiegebied.

Eplan en Rittal stimuleren de ontwikkeling van de digital twins van apparatuur en systemen en maken de gegevens toegankelijker en operationeel bruikbaar. Cideon verbetert de digitale continuïteit en gegevensconsistentie met betrekking tot de digital product twin-context met haar expertise op het gebied van CAD/CAM, PDM/PLM en productconfiguratie. Het ONCITE Digital Production System (DPS) van German Edge Cloud maakt de gegevens van de productieprocessen transparant en dus optimaliseerbaar - tot en met energiebeheer via de digital production twin.

Duurzaamheid
Milieu- en klimaatbescherming, sociale betrokkenheid en ethisch bedrijfsmanagement zijn vanzelfsprekend voor Rittal. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst serieus. Onze benadering van hulpbronnenbeheer en -behoud houdt in dat we onze productieprocessen voortdurend verbeteren en ervoor zorgen dat onze producten en oplossingen de laagst mogelijke Product Carbon Footprint hebben. Dit ondersteunt onze klanten bij het behalen van hun klimaatdoelstellingen.

Familiebedrijf en wereldspeler
​Rittal werd opgericht in 1961 en is het grootste bedrijf van de Friedhelm Loh Group, die in handen is van de eigenaar. De groep is wereldwijd actief, met 12 productielocaties en 95 internationale dochterondernemingen. Het had meer dan 12.000 werknemers en boekte een omzet van 3 miljard euro in het fiscale jaar 2022. In 2023 werd de Friedhelm Loh Group uitgeroepen tot "Best Place to Learn" en "Werkgever van de toekomst". Rittal werd bekroond met het Top 100-zegel als een van de meest innovatieve middelgrote bedrijven van Duitsland.

Kijk voor meer informatie op onze website:
​Over Rittal: ​ 
https://www.rittal.com/be-nl/Unternehmen/Portraet​
Over Eplan: https://www.eplan.be/nl/organisatie/bedrijfsprofiel/over-eplan/​
Over Friedhelm Loh Group: https://www.rittal.com/be-nl/Unternehmen/Friedhelm-Loh-Group

Jesse Huybrechts

Jesse Huybrechts

Copywriter, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be