Eerste Matter-product en nieuwe witte Slimme Buitencamera zijn blikvangers van Netatmo op IFA-beurs

Berlijn, 1 september 2022 - Op IFA 2022, de beurs voor consumentenelektronica en huishoudapparaten, onthult Netatmo, marktleider in slimme producten voor een veiligere en meer comfortabele thuis, de witte versie van zijn Slimme Buitencamera en toont het previews van zijn eerste Matter-product: de Slimme Beveiligingssensor. Netatmo speelt op die manier in op de huidige uitdagingen en noden in het huishouden. ​ 

Nieuwe witte Slimme Buitencamera

Om bij elk type gevel te passen en in te spelen op de vraag van veel consumenten biedt Netatmo zijn populaire Slimme Buitencamera met Sirene vanaf vandaag ook in het wit aan. Het nieuwe model heeft dezelfde kenmerken als zijn zwarte voorganger. Dankzij kunstmatige intelligentie kunnen de Netatmo Slimme Camera's een mogelijke inbraak detecteren. De Netatmo Slimme Buitencamera kan namelijk personen onderscheiden van dieren, voertuigen en onschuldige bewegingen terwijl de Binnencamera is uitgerust met een gezichtsherkenningsfunctie. 

Slimme Buitencamera's van Netatmo: wit en zwart
Slimme Buitencamera's van Netatmo: wit en zwart

Eerste Matter-product 

De Netatmo Slimme Beveiligingssensor is het eerste Netatmo-product dat compatibel zal zijn met Matter, de merkonafhankelijke standaard die ontwikkeld werd door meer dan 220 bedrijven voor communicatie tussen verbonden apparaten. Het product is uitgerust met een contactsensor en een infrarood bewegingsdetector en is ontworpen om zowel de beveiliging als het comfort van een woning te verbeteren. De sensor kan worden geplaatst op deuren en ramen, detecteert wanneer die geopend worden en waarschuwt vervolgens de gebruiker op zijn of haar smartphone. De gebruiker kan ook op afstand de "open" of "gesloten" status van elke uitgeruste deur of raam controleren. De sensor maakt ook bewegingsdetectie mogelijk op basis van infrarood. Door de MATTER-compatibiliteit is er interactie mogelijk met andere slimme producten. Een gebruiker kan bijvoorbeeld instellen dat de verwarming aanspringt als iemand een ruimte betreedt en zorgen dat die automatisch uitgezet wordt wanneer de persoon de ruimte verlaat. Ook kan een gebruiker een airconditioner of verlichting laten aanspringen als de aanwezigheid van een persoon wordt gedetecteerd. De Netatmo Slimme Beveiligingssensor zal beschikbaar bij de lancering van de nieuwe MATTER-standaard, hetgeen momenteel gepland staat voor het einde van dit jaar.

De Netatmo Slimme Beveiligingssensor
De Netatmo Slimme Beveiligingssensor

Oplossingen voor hedendaagse uitdagingen

Netatmo presenteert tijdens IFA eveneens andere relevante producten voor een slimmer huis die een oplossing bieden voor huidige uitdagingen. Zo is het alombekend dat de huidige energiecrisis momenteel ongeziene records breekt. De gevolgen zijn talrijk en variëren van de risico's van uitputting van de voorraden, over de explosie van de energieprijzen tot de maatregelen die de verschillende regeringen hebben genomen om de inflatie te beperken. Deze winter moeten er bijgevolg oplossingen worden gevonden om de energievraag in Europa te verminderen. Dat omvat onder andere verwarming, wat gemiddeld goed is voor ongeveer 2/3 van het energieverbruik van particulieren. Netatmo legt dan ook tijdens IFA de focus op zijn Slimme Thermostaten en Slimme Radiatorkranen als ideale tools voor een verminderd energieverbruik en geldbesparing dankzij de slimme functies, zoals 7 dagen programmeren om enkel te verwarmen wanneer dat nodig is met controle per ruimte of openraamdetectie om energieverspilling te voorkomen.

Slimme Thermostaat en Slimme Radiatorkranen van Netatmo
Slimme Thermostaat en Slimme Radiatorkranen van Netatmo

Daarnaast zijn huishoudelijke ongevallen in Europa nog steeds de meest voorkomende oorzaak van ziekenhuisopnames. Om in een veilig huis te leven, is het dan ook noodzakelijk om huishoudelijke risico's te vermijden. De Netatmo Slimme Rookmelder, uitgerust met een batterijlevensduur van 10 jaar, activeert een 85 dB alarm en waarschuwt gebruikers onmiddellijk op hun smartphone in geval van brand. Dat stelt hen in staat om meteen te handelen, zelfs als ze niet thuis zijn. De Netatmo Slimme Koolmonoxidemelder bewaakt daarnaast verbrandingsapparatuur (ketel, gasfornuis, schoorsteen, enz.), meet de aanwezigheid van gas en waarschuwt de gebruiker met een alarm en een melding. 

De Netatmo Slimme Koolmonoxidemelder
De Netatmo Slimme Koolmonoxidemelder

Sinds het begin van de pandemie zijn Europeanen daarnaast ook gevoeliger geworden voor de kwaliteit van hun omgeving, omdat ze meer tijd thuis doorbrengen. De Slimme Luchtkwaliteit Monitor van Netatmo vormt hiervoor de oplossing door de gegevens van de binnenomgeving (CO2-niveau, geluid, vochtigheid en temperatuur) te analyseren en de gebruiker te helpen om in een gezonde omgeving te leven. Er bestaat ook een Pro-versie van de Monitor, gebruikt door scholen en instellingen die voor het publiek toegankelijk zijn.

De Slimme Luchtkwaliteit Monitor van Netatmo
De Slimme Luchtkwaliteit Monitor van Netatmo

Het Slimme Deurslot van Netatmo 

Tijdens IFA werd ook de eerste demo van het Slimme Deurslot gepresenteerd. Dat deurslot is het technisch meest complexe en ambitieuze product dat Netatmo tot nu toe heeft ontworpen. Het product is nu volledig functioneel en bevindt zich in de laatste ontwikkelingsfase. Een openbaar bètatestprogramma waarmee Netatmo-gebruikers het product in hun huis kunnen installeren, is deze zomer van start gegaan. Meer informatie over het Slimme Deurslot volgt binnenkort.

Over Netatmo

Netatmo is een toonaangevend smart home-bedrijf dat eenvoudige en slimme producten ontwikkelt voor een veiliger en comfortabeler huis.

Sinds de oprichting in 2011 heeft Netatmo zich toegelegd op het ontwerpen en vermarkten van producten waarvoor alles:

  • 100 procent inclusief is: geen abonnement of extra kosten
  • 100 procent beveiligd is: de gegevens worden beschermd en de privacy van de gebruikers gerespecteerd
  • 100 procent schaalbaar is: updates en functies worden gratis en regelmatig toegevoegd 

Netatmo biedt momenteel 17 smart home producten en accessoires aan. Deze producten zijn handig en gemakkelijk in het gebruik en bieden verschillende oplossingen om ieders huis te automatiseren voor een eenvoudiger leven.

Naast het assortiment consumentenproducten ontwikkelt het bedrijf samen met de leiders van de bouwsector slimme oplossingen die kunnen worden geïntegreerd in de thuisinfrastructuur, via het programma "with Netatmo". Netatmo maakt sinds 2018 deel uit van de Legrand Group, een wereldwijde specialist in elektrische en digitale gebouwinfrastructuren.

Netatmo, same home, just smarter.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be