Een compacte buggy of reisbedje? Waarom niet huren in plaats van kopen?

Ecobabies bespaart families en gastheren geld en ruimte terwijl hun baby’s profiteren van de beste kwaliteitsartikelen

6 december 2018 - Peperdure compacte reisbuggy’s, autostoeltjes en co-sleepers die na een paar keer gebruikt te zijn worden afgedankt en op zolder verdwijnen, zijn helemaal verleden tijd. Jonge ouders, grootouders, reizende gezinnen maar ook AirBnB’s kunnen nu terecht op www.ecobabies.be, een nieuw online huurplatform dat alle artikelen aanbiedt die baby’s niet kunnen missen maar slechts voor een korte periode dienst doen. Hoge kwaliteit voor een laag gebruik. Dankzij Ecobabies kunnen ouders zowel heel wat onnodige kosten besparen als ruimte in huis en worden al deze hoogkwalitatieve producten ten volle benut.

Alle kersverse ouders kunnen dit beamen. Een jonge spruit kost al snel een fortuin. Bovendien groeien baby’s niet alleen snel uit hun kleertjes, ook tal van dure producten worden maar een paar keer gebruikt. “Jonge ouders hebben het niet altijd even breed”, vertelt Shermaine van Ecobabies. “Tal van babyartikelen kosten toch heel wat geld maar worden maar even gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een aanschuifbedje. De baby slaapt zo een tijdje in de kamer van de ouders. Maar na een paar weken verhuist de jonge spruit naar een eigen kamer en vliegt het bedje de zolder op. Ook investeren ouders soms in bepaalde producten zoals een babyswing om vast te stellen dat hun baby er z’n draai niet in vindt.”

Duurzaam
De oprichters vonden het concept van Ecobabies in hun eigen ervaring als jonge ouders. Te veel van hun babyartikelen werden amper gebruikt of slechts in specifieke en zeldzame momenten zoals wanneer ze op reis gingen of de eerste weken na de bevalling. “Het bedrag dat we hadden kunnen besparen als we al deze spullen niet gekocht maar gehuurd hadden … We waren ervan overtuigd dat we niet de enige ouders waren die hetzelfde dachten. Na een uitgebreide rondvraag bij andere ouders, wisten we zeker dat hier echt een markt voor is”, vertelt Shermaine. “In Frankrijk bestaat dit concept echter al langer, maar de Belg blijkt nog niet vertrouwd te zijn met het huren van babyartikelen. Ecobabies is het eerste en enige Belgische online platform in zijn soort.”

Via de website www.ecobabies.be kan iedereen tal van babyproducten huren die ze voor even absoluut nodig hebben en nadien makkelijk kunnen terugsturen. Zo besparen ze niet alleen op de kostprijs maar ook op plaats op zolder en worden bovendien alle producten ten volle benut. “We geloven in het duurzaam principe ‘Koop minder, gebruik beter.’”

Familie, reizigers en AirBnB’s
Ecobabies bestaat niet alleen voor jonge ouders maar is ook een welgekomen toeverlaat voor groot- of peetouders en vrienden die nu en dan kleine kinderen over de vloer krijgen. Maar ook voor B&B’s, AirBnB’s, hotels en andere accomodaties die zich geen zorgen willen maken om het aankopen en onderhouden van babyartikelen die gasten slechts zelden nodig hebben, is Ecobabies een verademing.

Ten slotte richt het huurplatform zich ook op expats en gezinnen die vanuit of naar België reizen. “Voor families op reis met kleine kinderen zijn wagens en vliegtuigen vaak een echte nachtmerrie. Autostoeltjes en kinderwagens inchecken in het vliegtuig is niet van de poes en dit allemaal in de wagen proppen met valiezen en een volledig gezin is ook niet simpel. Gezinnen die uit het buitenland naar België komen, kunnen bij ons bijvoorbeeld makkelijk een kinderstoeltje verkrijgen voor in de huurwagen. Voor zij die naar het buitenland trekken, hebben we dan weer compacte strollers die kunnen meegebracht worden op het vliegtuig. Zo hoeven ze geen honderden euro’s neer te tellen voor iets dat ze een- of tweemalig zullen gebruiken”, vertelt Marie.

2 dagen tot 3 maanden
Wie op zoek is naar babyartikelen vindt op www.ecobabies.be al het nodige. Van reisbedjes en co-sleepers, over ergonomische cocoons voor pasgeborenen en autostoeltjes tot buggy’s en babyfoons. “We blijven echter werken aan ons aanbod. We merkten bijvoorbeeld dat veel moeders op zoek waren naar draagbare en krachtige borstkolven voor op reis dus dat hebben we nu ook toegevoegd.”

Alle artikels kunnen van twee dagen tot drie maanden worden gehuurd. “Dit is het voordeligst voor onze klanten. Wie een artikel langer dan drie maanden zou willen huren, raden we aan om dit in de winkel aan te kopen”, aldus Marie. Ecobabies brengt de artikelen en haalt ze weer op overal in België.

In de toekomst wilt Ecobabies zijn productaanbod nog verder gaan uitbreiden alsook de leeftijdscategorie voor welke het artikelen in de aanbieding hebben. Daarom leggen ze hun oor graag te luister bij de feedback van de klanten. “De response is tot dusver bijzonder positief. Onlangs bedankte een moeder ons omdat we haar konden helpen met een 2-in-1 autostoeltje en buggy terwijl ze al een hele poos aan het wachten was op het zitje dat ze in de winkel besteld had”, aldus Shermaine.

Kerstdagen
De kerstperiode is in aantocht, een periode waarin iedereen familie op zoekt om samen tijd door te brengen en Oudejaar te vieren. Voor veel gezinnen betekent dit een tripje voor een paar dagen naar het buitenland of het ontvangen van vrienden of familie. Voor hen is Ecobabies de ideale oplossing. Alle nodige baby-artikelen zijn in geen tijd geleverd. Zo kunnen zowel de ouders als hun jongsten in alle comfort genieten van de feestdagen, hier in België of in het buitenland.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be