Eddy Nelis wordt nieuwe CEO van Siemens Marokko

Huizingen, 1 oktober 2021 - Vanaf vandaag is Eddy Nelis CEO van Siemens Marokko. Hij neemt de rol over van Farouk Benabdoun, die als CEO aan het hoofd blijft van Siemens Tunesië en Algerije. Eddy Nelis combineert zijn nieuwe functie met zijn huidige verantwoordelijkheden als Digital Industries Head voor Siemens België-Luxemburg en Franstalig Afrika.

Eddy Nelis startte in 1987 zijn carrière bij Siemens in Oostkamp als burgerlijk ingenieur. Vervolgens nam hij binnen Siemens verschillende managementfuncties op in onder meer de VS, Hongarije, Duitsland en België. Sinds 2013 leidde hij, naast de industriële Siemens-tak in België-Luxemburg, eveneens de industriële activiteiten in de Maghreb-landen in West- en Noord-Afrika.

Na dit indrukwekkend traject wordt hij vanaf heden CEO van Siemens Marokko. Farouk Benabdoun blijft aan als CEO in Tunesië en Algerije. Eddy Nelis zal zijn functie combineren met zijn huidige rol als Digital Industries Head voor Siemens België-Luxemburg.

Eddy Nelis: “ Ook in Marokko heeft Siemens een leidende rol op vlak van automatisering, elektrificatie en digitalisering. Dit is enerzijds het gevolg van import van technologie en innovaties uit Europa, maar anderzijds ook van de expertise en inzet van het lokale team en het ecosysteem van partners. Ik kijk positief naar de uitdaging om in deze andere cultuur de lokale ploeg te versterken en Siemens nog beter op de kaart te zetten.

Technologiebedrijf met duidelijke focus
Siemens is een technologiebedrijf dat zich richt op industrie, infrastructuur en transport. Van fabrieken die efficiënter omgaan met grondstoffen, slimmere gebouwen en netwerken tot duurzamer en comfortabeler vervoer: het bedrijf creëert technologie met meerwaarde voor klanten. 

Meer info vindt u op de website van Siemens.

Eddy Nelis
Eddy Nelis
Katrien Valkiers

Katrien Valkiers

Head of Communications, Siemens Belgium

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be