ECS opent kinderopvang De Havenheldjes

Ontzorging van eigen personeel als onderdeel van welzijnsstrategie

Zeebrugge, 11 oktober 2024 – ECS, een vooraanstaand logistiek bedrijf in de haven van Zeebrugge, opende donderdag 10 oktober officieel kinderopvang De Havenheldjes, een crèche die is ontworpen om medewerkers met jonge kinderen te ontzorgen en hen te helpen een gezonde balans tussen werk en privéleven te behouden.

De Havenheldjes is de eerste kinderopvang in de haven van Zeebrugge. De opvang biedt plaats aan 18 kinderen van medewerkers, stelt vier begeleiders tewerk en is gevestigd op de ECS-site, waardoor de medewerkers geen externe opvang hoeven te zoeken. Dit maakt het voor de medewerkers van ECS eenvoudiger om hun werkdag te combineren met de zorg voor hun kinderen, zonder extra verplaatsingen naar een externe opvang.

“We begrijpen dat het evenwicht tussen werk en gezin een uitdaging kan zijn”, zegt Griet Van Reeth, HR Director bij ECS. Daarom willen we praktische oplossingen bieden die het dagelijks leven van ons team vereenvoudigen.”
De nieuwe opvang heeft plaats voor 18 kinderen van ECS-medewerkers
De nieuwe opvang heeft plaats voor 18 kinderen van ECS-medewerkers

Welzijnsbudget

ECS financiert een groot deel van de werking van De Havenheldjes vanuit het eigen welzijnsbudget. Dit initiatief vloeit voort uit de Great Place To Work-mentaliteit van ECS, waarbij het welzijn van medewerkers centraal staat. Naast de aangeboden kinderopvang verzorgt ECS dagelijks vers bereide maaltijden voor de kinderen.

De kinderopvang is niet het enige Great Place To Work-initiatief van ECS. Vanuit hetzelfde welzijnsbudget worden ook andere programma’s gefinancierd, zoals sportmogelijkheden op het werk, gratis fruit voor medewerkers, en infosessies over ergonomie. Al deze initiatieven willen het welzijn van de medewerkers op een duurzame manier bevorderen. ECS profileert zich tegelijkertijd als een werkgever die investeert in de gezondheid en tevredenheid van zijn team.

Aantrekkelijke werkplek

Met de opening van De Havenheldjes zet ECS een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de haven van Zeebrugge als een aantrekkelijke werkplek.

“De crèche biedt niet alleen directe voordelen voor de medewerkers van ECS, maar kan ook dienen als inspiratie voor andere bedrijven in de haven om gelijkaardige initiatieven te nemen”, besluit Griet Van Reeth.
CEO Sven Pieters en HR Director Griet Van Reeth
 CEO Sven Pieters en HR Director Griet Van Reeth

 

Over ECS ​
​ECS profileert zich als marktleider op het vlak van Supply Chain logistics en intermodaal transport. ECS heeft haar hoofdzetels in Zeebrugge (de handelspoort tussen EU en VK) en Venlo (de schakel naar Noord- en Oost-Europa). ECS beheert een vloot van 10.000 containers en trailers waarbij de nadruk ligt op CSR-logistics: “Creating Sustainable & Reliable logistics”. Daarom wordt ingezet op zo veel mogelijk optimaal gevulde containers die zo veel mogelijk via de trein vervoerd worden over heel Europa, goed voor 63 miljoen kilometer aan verplaatsingen via spoor per jaar.

Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Tour & Taxis Havenlaan 86C bus 15 1000 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be