ECS laat jongeren logistieke puzzels oplossen tijdens What’s NXT

Interactieve workshops tonen de logistiek van de toekomst

Brugge, 10 mei 2022 - ECS is een van de partners van What’s NXT, een innovatieve jobbeurs die eind deze week plaatsvindt in het Brugse beurs- en congresgebouw BMCC. De marktleider op het vlak van supply chain en intermodaal transport richt zich daar tot de West-Vlaamse logistieke talenten van morgen en daagt hen uit met enkele logistieke puzzels. Daarnaast krijgen bezoekers een unieke inkijk in het reilen en zeilen van het Zeebrugse bedrijf via virtual reality headsets.

Op 12, 13 en 14 mei 2022 vindt What’s NXT plaats in het gloednieuwe beurs- en congresgebouw BMCC. Het driedaagse technologisch belevingsevenement richt zich op jongeren en wordt georganiseerd door onder meer Voka en radiozender MNM. Ook ECS zet zijn schouders onder de beurs, die als doel heeft schoolverlaters kennis te laten maken met interessante jobkansen in en rond Brugge. “ECS is een ideale leerschool voor wie zich wil verdiepen in transport en logistiek”, vinden HR-director Griet Van Reeth en Logistics Manager Cédric Lanckriet van ECS. “We zijn een familiebedrijf dat internationaal actief is en waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. We kunnen ook genieten van heel wat sociale events, sportles op het werk of een eigen crèche voor het personeel.”

Interactieve workshops
Om jongeren kennis te laten maken met de logistiek van de toekomst, wordt elke dag een logistieke 3D-puzzel voorgelegd in spelformaat. Daarbij moeten de deelnemers op zoek gaan naar de optimale route, waarbij ze rekening houden met de levertijd, CO2-uitstoot en service. Daarnaast bieden VR-brillen een interactieve kijk in de verschillende processen bij ECS, van de laadkaai tot de geautomatiseerde magazijnen. 

Bij ECS is men altijd op zoek naar mensen die als planner of binnen customer service aan de slag willen. Voor ingenieurs is er ook altijd werk, maar ook wie een andere achtergrond heeft kan aan de slag in de logistiek. “Om jong talent wegwijs te maken zetten we in op een speciaal project”, legt Griet Van Reeth uit. “Tijdens een operations trainee track kunnen starters drie jaar lang proeven van verschillende functies om zo hun sterktes en interesses te ontdekken. Daarnaast werkt ECS al jarenlang samen met technische scholen uit de omgeving voor de opleiding van magazijniers, truckers en mecaniciens.”

Logistiek van de toekomst
“We zetten maximaal in op duurzaamheid en automatisatie, want dat wordt cruciaal voor de logistiek van de toekomst”, weet Cédric Lanckriet. “Op vlak van duurzaamheid is er ons CSR-plan (Creating Sustainable & Reliable logistics) waarbij maximaal wordt ingezet op intermodaal vervoer om zo veel mogelijk vrachtwagens van de baan te krijgen. Daarnaast zetten we ook in op automatisatie, waarbij we repetitief administratief werk vervangen door uitdagender werk en we onze mensen slimmer kunnen inzetten.”

Over ECS
ECS profileert zich als marktleider op vlak van supply chain logistics en intermodaal transport. ECS heeft haar hoofdzetels in Zeebrugge (de handelspoort tussen EU en VK) en Venlo (de schakel naar Noord- en Oost-Europa). ECS beheert een vloot van 10.000 containers waarbij de nadruk ligt op CSR-logistics: Creating Sustainable & Reliable logistics. Daarom wordt ingezet op zo veel mogelijk optimaal gevulde containers die zo veel mogelijk via de trein vervoerd worden over heel Europa, goed voor 70 miljoen kilometer aan verplaatsingen via spoor per jaar.

Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be