ECS herschikt familiaal aandeelhouderschap

Bij ECS Corporate nv is het familiaal aandeelhouderschap intern herschikt. Christine De Dijcker & Marc Lanckriet nemen alle aandelen van Kelly De Dijcker & Pieter Balcaen over en zijn nu voor 100% aandeelhouder van het familiebedrijf.

In de loop van bijna 4 decennia is ECS gegroeid van een transportbedrijf tot een intermodale logistieke operator, die creatieve, duurzame en betrouwbare intermodale en supply chain-oplossingen aanbiedt in Europa en het VK.

ECS nam in 2017 de onderneming 2XL over, gespecialiseerd in supply chain-oplossingen vanuit Zeebrugge. In 2018 ging een groot magazijn in Noord-Frankrijk in exploitatie en einde 2020 werd gestart met een belangrijk investeringsprogramma voor extra capaciteit in Zeebrugge. Deze investeringen vormen de motor om het groeiritme van de groep in volgende jaren verder te zetten.

In 2021 behaalde ECS een omzet van 440 miljoen euro, een verdubbeling gerealiseerd in een decennium, met een tewerkstelling van meer dan 600 mensen.

Vanaf heden dragen de ​ co-CEO’s Kelly De Dijcker en Pieter Balcaen hun functies over aan Philippe Mathieu, die voorheen voorzitter van de raad van bestuur was en in deze functie nu opgevolgd wordt door Bart De Smet, die eveneens reeds lid was van de raad van bestuur.

De raad van bestuur en het management van ECS ambiëren om het strategisch plan dat voorligt onverminderd uit te voeren. Zo zal in het voorjaar van 2023 een tweede volautomatisch magazijn in Zeebrugge de warehouse-capaciteit gevoelig verhogen.

Het bestuur wenst pas na de zomer te reageren op deze wijzigingen.

Over ECS ​ ​
ECS profileert zich als marktleider op vlak van supply chain logistics en intermodaal transport. ECS heeft haar hoofdkantoor in Zeebrugge (de handelspoort tussen EU en VK) en Venlo (de schakel naar Noord- en Oost-Europa). ECS beheert een vloot van 10.000 containers waarbij de nadruk ligt op CSR-logistics: Creating Sustainable & Reliable logistics. Daarom wordt ingezet op zo veel mogelijk optimaal gevulde containers die zo veel mogelijk via de trein vervoerd worden over heel Europa, goed voor 70 miljoen kilometer aan verplaatsingen via spoor per jaar.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be