Duurzaamheid boven: meetspecialist Testo plaatst 120 zonnepanelen op dak in Ternat

Zonne-installatie moet Belgisch hoofdkwartier van duurzame energie voorzien

Ternat, 25 mei 2023 - De Belgische afdeling van Testo, de wereldleider in innovatieve meetoplossingen, liet recent het volledige dakoppervlak van zijn hoofdkantoor bedekken met zonnepanelen: honderdtwintig stuks maar liefst. Het initiatief maakt deel uit van een bredere duurzaamheidsstrategie die binnen de Testo-groep internationaal gedragen wordt en nog heel wat andere initiatieven omvat, in binnen- en buitenland.

Er wordt fors geïnvesteerd bij Testo België dezer dagen: nadat het bedrijf onlangs al een nieuwe windtunnel voor de kalibratie van luchtdebieten in gebruik nam – een unicum in België – trekt het nu ook voluit de kaart van duurzame, hernieuwbare energie met een grote, nagelnieuwe zonne-installatie.

Ons leefmilieu beschermen

Met ons breed gamma aan meetoplossingen brengen we bij Testo niet enkel zekerheid: we beschermen mensen, door voor veilige omgevingen, processen en producten te zorgen. Maar daar stopt het niet. Ook het leefmilieu willen we beschermen, om zo onze gezamenlijke toekomst veilig te stellen. Duurzaamheid is daarom een fundamentele pijler van ons beleid”, stelt Jeroen Van Der Kelen, CEO van Testo België. 
Zo zetten we in België, naast hernieuwbare energie, ook in op een hybride wagenpark en het ‘Go with the vélo’-initiatief om onze medewerkers met de fiets naar het werk te krijgen. Verder doen we met Mooimakers opruimacties in de natuur rond onze kantoren, en proberen we onze afvalstromen zo minimaal en circulair mogelijk te maken. Ook in onze dienstverlening zelf gaan we voluit voor duurzaam, door sterk in te zetten op onze hersteldienst en wisselstukken - toestellen afdanken doen we pas als er echt geen andere oplossing is.”

Het beleid rond duurzaamheid wordt actief gemonitord, de resultaten worden maandelijks gedeeld binnen het bedrijf. Alle medewerkers kunnen bovendien zelf voorstellen doen of projecten indienen. 

Jaarlijks ruim 40 ton CO₂ minder dankzij energiezuinig datacenter

Ook in het internationale hoofdkwartier van Testo in Duitsland zijn ze actief bezig met het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Zo werd het belangrijkste datacenter van de groep in Lenzkirch niet alleen gemoderniseerd inzake koeling en brandveiligheid, maar ook geoptimaliseerd qua energie-efficiëntie. Door maximaal gebruik te maken van de klimatologische omstandigheden in het Zwarte Woud, kan er nu voor 80% met natuurlijke koeling gewerkt worden, wat het Testo-datacenter een van de energiezuinigste van Europa maakt. Jaarlijks komt dat neer op een besparing van meer dan 100.000 kWh, en meer dan 40 ton CO₂. 

 

Over Testo

Testo, dat zichzelf in 1957 op de kaart zette met de ontwikkeling van de eerste elektronische thermometer, is wereldleider in innovatieve, high-precision meetoplossingen en -technologie voor HVAC/R (Heating, Ventilation, Air Conditioning and Refrigeration), voeding, farma en industrie. Het Duitse bedrijf, met wortels in het Zwarte Woud, telt vandaag 36 dochtermaatschappijen en 3.400 werknemers in 25 landen over de hele wereld. 

De producten, oplossingen en diensten van Testo maken het mogelijk om tijd en middelen te besparen en de kwaliteit van goederen te verbeteren, om zo bij te dragen tot de bescherming van onze gezondheid en het milieu. 

Momenteel draait het bedrijf een omzet van 400 miljoen euro, waarvan telkens een tiende in R&D geïnvesteerd wordt. De Belgische tak van Testo werd in 1986 opgericht door Jean-Pierre Van der Kelen en is, na Duitsland, het belangrijkste land van de groep, zowel in omzet als qua innovatie.

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be