Duravit valt in de prijzen bij iF Design Awards 2020 en Red Dot Awards

Internationale jury’s bekronen series Viu/Xviu, D.1, SensoWash® Starck f en Starck T

Duravit Viu/Xviu
Duravit Viu/Xviu

Duravit is trots op de dubbele onderscheiding voor de series Viu/XViu, D.1, SensoWash® Starck f en Starck T door twee internationaal begeerde designjury’s. Het hoogtepunt is de Red Dot "Best of the Best" onderscheiding voor Viu/XViu. Duravit onderscheidt zich met een gevoel voor design, uitstekende kwaliteit, technologie en een hoge innovatiekracht in materialen. De combinatie van deze elementen gaven de doorslag voor de onafhankelijke internationale vakjury’s.

Industriële elegantie - Viu/Xviu
De keramische serie Viu en het bijbehorende meubelprogramma XViu van Duravit en sieger design belichamen de badkamer van de toekomst. Het samenspel van zachte, organische vormen en precieze geometrie verleent industriële elegantie tot in de perfectie. Blikvanger is de c-bonded variant, waarbij de keramische wastafel en het metalen frame naadloos met elkaar zijn verbonden. 

Dynamisch vloeiend - D.1
Het design van de kranenserie D.1 van Duravit samen met Matteo Thun en Antonio Rodriguez overtuigt met een uitgesproken karakter en duidelijke contouren. Uniek is de dynamisch vloeiende overgang die de cilindrische basisvorm verbindt met de super vlakke uitloop. Bij de elektrische variant D.1e werd de modernste technologie in het bijzondere design geïntegreerd voor nog meer bedieningscomfort. 

Duravit D.1
Duravit D.1

Harmonie tussen design en comfort - SensoWash® Starck f
Duravit en Philippe Starck inspireren met de nieuwe SensoWash® Starck f douche-WC met puristisch design. Alle componenten werden technologisch doorontwikkeld en vakkundig een plaats gegeven. Hierdoor past de volledige techniek in het keramische gedeelte. De vlakke zitting van slechts 40 mm hoog met daarachter de witte afdekking vormen één geheel: modern design en comfort verhogende technologie in perfecte harmonie.

Duravit SensoWash Starck f
Duravit SensoWash Starck f

Iconische “T-vorm” - Starck T
Starck T accessoires belichamen de verbinding van functionaliteit met organische vormgeving. Het designkenmerk van de accessoiresserie is de verbinding van de ronde basis en de geometrische “T-vorm“. Hiermee verwijst designer Philippe Starck naar een boomvertakking. Deze iconische verwijzing is te vinden in alle 16 accessoires van de reeks. Van handdoekring tot en met papierrolhouder.

Duravit Starck T
Duravit Starck T

Befaamde awards
Sinds 1953 kiest de iF International Forum Design GmbH jaarlijks ontwerpen met het doel uitstekend design met innovatiekracht in de kijker te zetten. Dit maakt de iF DESIGN AWARD een van de oudste onafhankelijke design onderscheidingen ter wereld.

De internationale ontwerpwedstrijd van Red Dot kijkt ook terug op meer dan 60 jaar traditie en behoort tot de beste in design en business voor het brede publiek.

Foto's in 72dpi & 300dpi

RAR - 109 Mb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be