Duravit introduceert nieuwe reeksen Aurena en Sivida en viert dertigste jubileum van Starck-ton op Salone del Mobile

Duravit lanceert dit jaar naast twee multi-inzetbare nieuwe collecties, ook nieuwe glazuurformule HygieneGlaze® Plus

Milaan, 15 april 2024 - Designerfenis eren, evolutie omarmen: onder dit motto presenteert Duitse designbadkamerproducent Duravit zijn laatste designtrends en nieuwe producten voor 2024 tijdens Salone del Mobile, hét toonaangevende internationale evenement voor de designindustrie. In totaal kondigt Duravit twee nieuwe reeksen aan: Aurena ontworpen door de Italiaanse ontwerper en architect Antonio Citterio, alsook Sivida van vaste waarde Philippe Starck, de Frans ontwerper van interieurs en gebruiksvoorwerpen. Daarnaast krijgt de succesvolle wastafelonderbouwkast Starck-ton, die sinds 1994 bestaat, een nog modernere, elegante look. 

Duravit neemt deze week, van 16 tot 21 april, voor de achtste keer met een eigen stand deel aan Salone del Mobile. De nieuwe series Aurena en Sivida zijn geschikt voor zowel privébadkamers als commerciële ruimtes. De keramische producten van de reeks Aurena en de nieuwe versie van de Starck-ton zijn allemaal afgewerkt met HygieneGlaze® Plus, een glazuur dat hoge hygiënestandaarden combineert met uitstekend reinigingsgemak.

Aurena 

De Italiaanse designer en architect Antonio Citterio introduceert zijn eerste badkamerserie voor Duravit. Geïnspireerd door de gulden snede, een formule voor esthetische harmonie, legt Antonio Citterio de nadruk op perfect uitgebalanceerde proporties. Dat geldt met name voor de keramische console met (opzet)wastafel, voorzien van geïntegreerde onderverdelers en precieze contouren. Het meubilair, een integraal onderdeel van het ontwerp, omvat een volledig aluminium meubelrek met geïntegreerde plank en een meubelelement met twee laden. Antonio Citterio benadrukt de harmonie van kleuren en materialen, met keramiek in wit of zwart, geborsteld roestvrij staal en meubeloppervlakken in diverse kleuren. Het uniforme ontwerp strekt zich uit tot de bijpassende baden, wc, bidet en spiegel. Daarnaast is Aurena de eerste complete keramische serie met het nieuwe HygieneGlaze® Plus-oppervlak voor ongeëvenaarde hygiëne en eenvoudige, milieuvriendelijke reiniging. 

Sivida

Met Sivida van Philippe Starck lanceert Duravit voor het eerst een reeks wastafels en badkamermeubels uit het mineraal gietmateriaal DuroCast®, met een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding. Het materiaal biedt een fluweelzachte uitstraling, duurzaamheid en onderhoudsgemak. De opbergvakken aan de zijkant van de wastafels en opzetwastafels rustend op consoles zijn praktisch en elegant. Het design combineert zachte minerale wastafels met strakke meubels, ondersteund door een uitgebalanceerd kleurenpalet en metalen elementen zoals handgrepen, handdoekhouders of meubelpoten. De reeks biedt ook een bijpassende spiegel met kaarsachtige lampjes aan de zijkant en optionele planchetten. De serie biedt mogelijkheden voor diverse badkamerstijlen, van subtiele tot contrastrijke oplossingen.

Starck-ton

De Starck-ton is met zijn heldere, tijdloze designtaal een van de best verkochte individuele meubelstukken van Duravit. Het tonvormige product viert dit jaar zijn 30 jaar dan ook met een upgrade. Zo is er nu een grote keuze aan nieuwe kleuren voor de waskom, meubels en handgrepen en zijn dankzij de geavanceerde c-bonded technologie de wastafel en het onderstel nu naadloos verbonden. Dat zorgt voor een nog elegantere uitstraling, terwijl de herziene vorm van de wastafel een modern en helder design biedt. Het keramiek is bovendien afgewerkt met HygieneGlaze® Plus. De volledig met de hand vervaardigde Starck-ton kan optioneel aangevuld worden met LED-binnenverlichting. 

Salone del Mobile - download de foto's in 300dpi.zip

ZIP - 482 Mb

Over Duravit AG 

Duravit AG, gevestigd in Hornberg, is één van de toonaangevende internationale fabrikanten van design badkamers en is actief in meer dan 130 landen wereldwijd. Bij de productontwikkeling werkt het interne designteam van de badkameraanbieder hand in hand met een wereldwijd netwerk van designers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Antonio Citterio, Christian Werner en Sebastian Herkner. Als energie-intensief bedrijf wil Duravit AG tegen 2045 zonder uitzondering klimaatneutraal zijn en CO2-compensatie zoveel mogelijk vermijden.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be