Duravit introduceert Artisan Lines: designbadkamerproducten met een artisanaal karakter

Designbadkamerproducent verenigt knowhow, vakmanschap en precisie van internationale ontwerpers

Overijse, 22 februari 2024 - ‘Vervaardigd om buitengewoon te zijn’: dit is het motto waaronder de Duitse designbadkamerproducent Duravit producten heeft samengebracht onder 'Artisan Lines'. Het resultaat: een collectie iconische designproducten met een ambachtelijk karakter, ontwikkeld door de gerenommeerde internationale designers Philippe Starck, Sebastian Herkner en Christian Werner. Elk van de series heeft een individuele identiteit die typerend is voor hun respectieve ontwerpers. "Het ontwerp en de productie van de Artisan Lines vereisen een buitengewoon niveau van kennis, vakmanschap en uiterste precisie", aldus Stephan Tahy, CEO van Duravit.

Al jaren staat Duravit voor vakmanschap en producten die met oog voor detail worden gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit. Artisan Lines, gecreëerd door internationale topontwerpers, is als collectie de belichaming van die expertise. Om hun uitzonderlijke kwaliteit en originaliteit te garanderen, worden de producten uit Artisan Lines niet puur mechanisch geproduceerd maar door de vaardige handen van professionele ambachtsmannen in de productiefaciliteiten van Duravit in Hornberg, Schenkenzell, Meißen en Bischwiller.

Bento Starck Box: scheiding van natte en droge ruimtes

De Bento Starck Box-badkamerserie van Philippe Starck is geïnspireerd door de traditionele Japanse bentoboxen die door scheidingselementen zijn onderverdeeld in compartimenten.

Bento Starck Box
Bento Starck Box
"Organisatie is vrijheid, vooral als ze elegant is", legt Philippe Starck uit.

Duidelijk onderverdeelde natte en droge ruimtes openen talloze individuele ontwerpmogelijkheden. Een hoogtepunt van de reeks is het vrijstaande bad van acryl met een aflopende watergoot waardoor het bad tot aan de rand kan worden gevuld. Ook de eerste complete badkamerserie White Tulip van Philippe Starck maakt deel uit van Artisan Lines. De uitzonderlijke vorm van alle onderdelen binnen die serie weerspiegelt het organische silhouet van een tulp in bloei.

White Tulip
White Tulip

Zencha: organisch gevormd

De ontwerper Sebastian Herkner liet zich met Zencha eveneens inspireren door traditioneel Japans vakmanschap. Het meest opvallende kenmerk van de wastafels en het bad is de ronde vorm die uitloopt in een sierlijke, naar buiten gebogen rand. De lineariteit van de meubels contrasteert met de organisch gevormde sanitaire objecten. Het meest opvallende designkenmerk in deze reeks is een elegant frame van slechts zes millimeter dik.

"Ik ben blij dat de productontwikkelaars bij Duravit mijn ontwerpen hebben kunnen realiseren. Dat werkt alleen als je eigen productiefaciliteiten hebt met een hoog niveau van vakmanschap, zoals Duravit", benadrukt Sebastian Herkner.
Zencha
Zencha

Vitrium: huiselijk en modern

Christian Werner werkte samen met Duravit om met de serie Vitrium zijn eerste wastafels te creëren met een combinatie van consoleonderkasten en wastafelonderkasten. Terwijl de wastafels van DuroCast UltraResist vervaardigd worden met een mineraalgietproces, bestaan de onderkasten uit een edel metalen frame met fronten van verlicht glas, hout of andere decoratieve afwerkingen. De beperkte meubeldiepte met de overhangende opzetwastafel maakt de reeks ook geschikt voor compacte badkamers.

"Een minimalistischer ontwerp is moeilijk voor te stellen", voegt Christian Werner toe. "Voor mij is de badkamer een comfortabel toevluchtsoord voor wellness en bezinning."
Vitrium
Vitrium

Artisan Lines - Download de foto's in 300 dpi.zip

ZIP - 75 Mb

Over Duravit AG

Duravit AG, gevestigd in Hornberg, is een van de toonaangevende internationale fabrikanten van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen over de hele wereld. Het productportfolio van de complete badkameraanbieder omvat sanitairkeramiek, badkamermeubels, douches en ligbaden, wellnesssystemen, douchewc's, kranen en accessoires en installatiesystemen van de hoogste kwaliteit. Naast zijn interne ontwerpexpertise werkt Duravit AG bij de productontwikkeling nauw samen met een internationaal netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Christian Werner of Sebastian Herkner en Bertrand Lejoly, evenals met getalenteerde nieuwkomers. Door het samenspel van baanbrekende ontwerpen, compromisloze productuitmuntendheid, een scherp gevoel voor menselijke behoeften en verantwoordelijk ondernemerschap, werkt Duravit AG ambitieus om het leven van zijn stakeholders elke dag een beetje beter te maken. Een cruciale maatregel hierbij is de overkoepelende missie om in 2045 zonder uitzondering klimaatneutraal te handelen.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be