Duravit geeft tips voor meer comfort en veiligheid in de gezinsbadkamer

Dagelijkse hulpmiddelen en praktische oplossingen voor een stressvrije en vlotte badkamerroutine voor het hele gezin

Overijse, 30 oktober 2023 - De ochtendroutine lijkt voor veel gezinnen vaak meer op een race tegen de klok: wie kan de beste plek voor de spiegel bemachtigen? Wie kan als eerste zijn tanden poetsen? Het vergt heel wat organisatorische skills om een rustig verloop van de ochtend te garanderen. Handige, duurzame badkameruitrustingen zijn hierbij een grote hulp. Designbadkamerproducent Duravit lijst daarom enkele comfortabele, esthetische en veilige badkameroplossingen op die het dagelijkse leven vereenvoudigen. 

Haast, stress en onrust maken mogelijk deel uit van jouw badkamerroutine. Er moet nu eenmaal veel gebeuren nog voor de school- of werkdag start. Gelukkig is een goede voorbereiding het halve werk.

Duravit - Ketho.2
Duravit - Ketho.2

Dubbele wastafel en slimme opbergoplossingen

Voor een gezinsbadkamer is een dubbele wastafel een must. Zo kan je jezelf naast anderen klaarmaken voor de dag en bespaar je 's ochtends tijd en stress. Een dubbele wastafel zorgt tegelijkertijd voor een ruimer gevoel. Het combineren van wastafels met hoogwaardige badkamermeubels verbetert ook de organisatie en functionaliteit van de ruimte. Daarbij zijn vaak zelfs persoonlijke en stijlvolle opstellingen mogelijk die voldoen aan de unieke behoeften van verschillende gezinsleden. Bovendien kunnen er ladeverdelers worden toegevoegd aan de wastafelmeubels, zodat er geen tijd verloren gaat met het zoeken naar essentiële spullen in de ochtenddrukte. Kleine accessoires zoals glashouders, zeepbakjes, zeeppompjes en handdoekhouders maken daarnaast ook het leven van het hele gezin een stuk eenvoudiger.

Robuuste en duurzame materialen

Het gezinsleven brengt een levendige en actieve dynamiek met zich mee. Daarom is het van cruciaal belang om materialen te kiezen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook bestand zijn tegen de onvermijdelijke uitdagingen die kinderen met zich meebrengen. Kies materialen die niet alleen gemakkelijk schoon te maken zijn, maar ook bestand zijn tegen vocht, vlekken en slijtage. Bij badkamerkeramiek is het eveneens belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige en duurzame opties. 

Maximale veiligheid voor de allerkleinsten

Het creëren van een ruimte die stijl combineert met veiligheid is niet alleen haalbaar, maar ook essentieel. De volgende aandachtspunten verhogen de veiligheid en comfort van uw kleintjes:

  • Antisliptegels en -douchebakken: deze bieden meer grip en vermijden uitglijden, ook op natte oppervlakken. 
  • Slimme kranen: deze geavanceerde kranen maken gebruik van technologieën zoals thermostatische regeling en bewegingssensoren om een nauwkeurige controle over de watertemperatuur en -stroom mogelijk te maken. Dat is vooral belangrijk wanneer kinderen leren om zelfstandig de kraan te bedienen. 
  • Hoge kasten en spiegelkasten: elektrische apparaten en schoonmaakmiddelen worden het best bewaard in hoge kasten, terwijl spiegelkasten de ideale plek zijn voor speciale producten zoals parfumflesjes of medicijnen. Zo blijven ze buiten het bereik van kinderen. Ook de juiste verlichting bij een spiegelkast maakt verzorgingstaken zoals scheren, make-up aanbrengen of het stylen van het haar handiger en nauwkeuriger. Tegelijkertijd zorgen open kastelementen ervoor dat kinderen zelf bij hun benodigdheden kunnen, zoals tandenborstels en washandjes. 

Duravit producten

Duravit biedt verschillende handige oplossingen aan voor gezinsbadkamers: 

  • De dubbele wastafels uit de populaire series DuraSquare en DuraStyle en het ME by Starck-model zijn perfect voor gezinnen. De dubbele wastafel is gemaakt van sanitairkeramiek, een robuust en duurzaam materiaal, en is ongevoelig voor vuil en schurende stoffen zoals haarverf en nagellakremover. De wastafels van de Bento Starck Box-serie staan daarnaast garant voor orde en overzichtelijkheid. Dankzij een duidelijk gestructureerde wastafel met intelligent onderverdeelde natte en droge zones kunnen alle verzorgingsproducten en accessoires afzonderlijk binnen handbereik worden geplaatst. 
  • De meubelprogramma's Brioso, D-Neo, L-Cube en Ketho.2 zorgen voor een opgeruimde badkamer en maken bovendien een persoonlijke touch mogelijk. 
  • De recycleerbare douchebak Sustano heeft daarnaast antislip klasse C en kan worden ingebouwd, wat mogelijk struikelgevaar voorkomt.
  • De heatlock-functie op de douchekranen van Duravit beschermt de gevoelige huid van kinderen tegen verbranding. Kranen met MinusFlow en FreshStart leren bovendien zelfs de allerkleinsten hoe ze zuinig met water moeten omgaan in de badkamer. 
  • Reeds decennialang hecht Duravit belang aan precisie en duurzaamheid bij de ontwikkeling en productie van keramiek. Daarom geldt een levenslange garantie op diverse keramiekreeksen. 

Gezinsbadkamer - download de foto's in 300dpi.zip

ZIP - 62 Mb

Voor meer oplossingen, klik hier.

Over Duravit AG

Het in Hornberg gevestigde Duravit AG is een van de toonaangevende internationale fabrikanten van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen over de hele wereld. De badkamerfabrikant ontwerpt en produceert, volgens de hoogste normen, sanitair keramiek, badkamermeubels, douchebakken en ligbaden, wellness-systemen, douche-wc's, kranen en accessoires evenals installatiesystemen. Naast zijn interne ontwerpexpertise, werkt Duravit bij productontwikkeling nauw samen met een internationaal netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Christian Werner, Sebastian Herkner en Bertrand Lejoly, evenals getalenteerde nieuwkomers. Door de interactie van baanbrekende ontwerpen, hoge productkwaliteit, een scherp gevoel voor menselijke behoeften en verantwoord ondernemerschap, is het de ambitie van Duravit om het leven van de eindgebruikers elke dag een beetje beter te maken. Een belangrijk doel hierbij is de allesoverheersende missie om in 2045 volledig klimaatneutraal te zijn.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be