Duravit garandeert met Sensor 1 maximale hygiëne dankzij elektronisch kraanwerk

Sensor 1, de aanraakvrije sensorkraan van designbadkamerspecialist Duravit, maakt indruk met zijn modern design en innovatieve functionaliteit. In openbare of semi-openbare sanitaire ruimtes garandeert de sensorkraan maximale hygiëne dankzij de geïntegreerde infraroodtechnologie. De technologie zorgt ervoor dat de kraan volledig contactloos bediend kan worden en de gebruiker dus niet in contact komt met vuil of bacteriën. De sensorkraan is bovendien uiterst waterbesparend.

Hygiëne in de badkamer is altijd een bepalende factor. Sinds de coronapandemie is de vraag naar hygiënische producten zelfs groter dan ooit. Aanraakvrije kranen zorgen voor hygiëne in semi-openbare toiletten, of het nu op het vliegveld, in (sport)scholen, restaurants of hotels is. 

Water- en energiebesparend

Waar een gemiddelde kraan tussen de 10 en 15 liter water per minuut laat stromen, heeft de Sensor 1 een beperkt debiet van 5 liter per minuut. Dankzij de infraroodsensor stroomt het water bovendien enkel tijdens het gebruik. Daarbovenop zorgen de extra luchttoevoer en de instelbare maximale waterlooptijd ervoor dat de sensorkraan uiterst waterbesparend is. 

Een technologische kraan is ideaal voor een bewust gebruik van water en energie. Aangezien de watertemperatuur vooraf kan worden ingesteld, kan gekozen worden voor een energiebesparende watertemperatuur. De vooraf ingestelde temperatuur voorkomt zo ook dat de kraan moet worden aangeraakt. 

Eenvoudig schoonmaken

Om verontreiniging door stilstaand water te voorkomen, is de automatische hygiënespoeling met 3 intervallen (15s/ 24h, 30s/ 48h, 45s/ 72h) vooraf ingesteld. Er is ook een thermische desinfectiemodus beschikbaar. Naast zijn functionaliteit heeft de sensorkraan een eenvoudig ontwerp zonder overbodige hoeken of randen, waardoor hij gemakkelijk te reinigen is. Bovendien elimineert de reinigingsmodus onnodig waterverbruik tijdens het reinigen van de kraan. 

Download de foto's in 300dpi.zip

ZIP - 105 Mb

Over Duravit AG

Duravit AG uit Hornberg is een van de toonaangevende internationale fabrikanten van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen wereldwijd. Het productportfolio van de complete badkameraanbieder omvat sanitairkeramiek, badkamermeubels, douches en badkuipen, wellnesssystemen, douche-wc's, armaturen en accessoires evenals installatiesystemen van de hoogste kwaliteit. Naast haar interne ontwerpexpertise werkt Duravit bij productontwikkeling nauw samen met een internationaal netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Christian Werner of Sebastian Herkner en Bertrand Lejoly, maar ook met getalenteerde nieuwkomers. Door de interactie van baanbrekende ontwerpen, compromisloze productuitmuntendheid, een scherp gevoel voor menselijke behoeften en verantwoord ondernemerschap, werkt Duravit ambitieus om het leven van zijn stakeholders elke dag een beetje beter te maken. Een belangrijke maatregel daarbij is de overkoepelende missie om in 2045 zonder uitzondering klimaatneutraal te zijn.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be