Duravit biedt sanitaire oplossing voor elk bouwproject

  • Groot aanbod aan producten voor alle projectvereisten
  • Optisch en technisch perfect op elkaar afgestemde afzonderlijke componenten
  • Eenvoudige processen van planning tot installatie

Een goede eerste indruk van een gebouw eindigt niet bij de ingang, maar ook de sanitaire ruimtes spelen hierbij een prominente rol. Klanten en investeerders hechten bij die ruimtes veel belang aan functionaliteit, hygiëne, reiniging en zuinigheid. Iedereen die bij het planningsproces betrokken is, wil op zijn beurt producten die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, design, duurzaamheid en planning. Badkamerfabrikant Duravit biedt een verscheidenheid aan producten voor de meest uiteenlopende projectcategorieën, prijssegmenten en planningstaken.

Flexibele urinoiroplossingen 

Duravit heeft meer dan 30 urinoirmodellen in aanbod: zowel klassiekers als design-urinoirs met toevoer van achteren of boven, met spoelsproeier en als elektronisch of waterloos model. Keuze genoeg dus voor elke ruimte en behoefte. 

Zo zijn de rijsystemen waarbij het ene urinoir naast het andere hangt, geschikt bij een hoge gebruiksfrequentie. Eenvoudige scheidingswanden van sanitair keramiek zorgen voor privacy. Voor compactere, complexe ruimtes zijn zeer smalle modellen ideaal, bijvoorbeeld B. Starck 3 met een breedte van slechts 245 mm.

B. Starck 3
B. Starck 3

Daarnaast biedt SensoWash® voor high-end projecten zowel optimale toilethygiëne als modern comfort dankzij verschillende DuraSystem installatie-elementen en bijpassende bedieningsplaten.

SensoWash Starck f
SensoWash Starck f

Waterbesparende, hygiënische oplossingen

Duravit Rimless®-technologie met open spoelrandontwerp maakt een innovatieve en efficiënte waterstroom mogelijk met een waterverbruik van slechts 4,5 liter. Afhankelijk van het model en het gekozen spoelprogramma verbruiken urinoirs met spoelsproeier slechts 0,5 tot 2,1 liter water.

Duravit Rimless®-technologie
Duravit Rimless®-technologie

Bij het waterloze model DuraStyle Dry is in de afvoer een slangmembraan geïntegreerd dat pas opengaat als de urine doorstroomt en dat nadien automatisch, geurdicht en onzichtbaar sluit.

DuraStyle Dry
DuraStyle Dry

Daarnaast wordt een eenvoudige en snelle reiniging geoptimaliseerd door optionele en functionele oppervlakken zoals WonderGliss en HygieneGlaze. Bovendien voorkomt de volledige beglazing van alle Duravit-toiletten dat onhygiënisch vuil binnenin opstapelt. 

Vervolgens zorgen speciaal door Duravit ontwikkelde elektronische regeleenheden voor maximale hygiëne in de DuraStyle en Utronic. Als de gebruiker weggaat, activeert de infrarood-beenherkenning de flush. Om vandalisme te voorkomen, zijn de besturingen voor elektronische urinoirs onopvallend aan de onderkant van het urinoir bevestigd.

Utronic
Utronic

Wasruimtes voor elke inbouwsituatie

De diverse wastafelvarianten van Duravit bieden een oplossing voor een breed scala aan projectbehoeften, ook voor speciale installatiesituaties of toepassingsgebieden. Compacte versies met een beperkte diepte maken een flexibele ruimte-inrichting mogelijk, zelfs bij kleine ruimtes.

ME by Starck (compact with L-Cube)
ME by Starck (compact with L-Cube)

De verschillende vormgevingsmogelijkheden van de wastafels laten daarnaast ruimte voor een persoonlijke touch. De gecoördineerde ontwerpoplossingen met meubelonderconstructies of consoles, spiegels of spiegelkasten inclusief verlichting, accessoires en fittingen bieden een toegevoegde waarde.

Kranen met duurzame productkenmerken

De wastafelkranen van onder andere D-Neo zijn verkrijgbaar met FreshStart. De energie-intensieve productie van warm water wordt gereduceerd tot situaties waarin het daadwerkelijk nodig is. In de middelste stand stroomt namelijk aanvankelijk alleen koud water en heet water wordt enkel toegevoegd indien de gebruiker de hendel bewust naar links beweegt.

D-Neo
D-Neo

Diversiteit bij het baden en douchen

Van een vrijstaand bad tot een ruimtebesparende douche-badcombinatie of een gelijkvloerse douchebak: het Duravit-assortiment biedt de juiste oplossing voor alle architecturale eisen en kamerafmetingen met zijn verschillende designs, vormen en afmetingen. 

Qua materiaal zijn de opties acrylaat of DuraSolid® beschikbaar:

  • In de projectgerichte prijsopbouw biedt Duravit een instapserie en voordelige designmodellen voor individuele en hoogwaardige planningstaken, zoals het vrijstaand DuraSolid®-bad van D-Neo. 
D-Neo
D-Neo
  • De doucheruimte vormt vaak een bijzondere uitdaging voor planners en installateurs. Daarom hecht Duravit bij de Tempano acryl douchebakken in 27 maten een grote waarde aan flexibiliteit, tijdsbesparing en veiligheid bij de montage. De douchebakken bevatten daarnaast een hoog afvoervermogen, vooral bij de royale douchekoppen of regendouches. Alle modellen zijn bovendien optioneel verkrijgbaar met de extra antisliplaag ‘Antislip’.
Tempano
Tempano

Duravit AG

Het in Hornberg gevestigde Duravit AG is een van de toonaangevende internationale fabrikanten van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen over de hele wereld. De badkamerfabrikant ontwerpt en produceert, volgens de hoogste normen, sanitair keramiek, badkamermeubels, douchebakken en ligbaden, wellness-systemen, douche-wc's, kranen en accessoires evenals installatiesystemen. Naast zijn interne ontwerpexpertise, werkt Duravit bij productontwikkeling nauw samen met een internationaal netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Christian Werner, Sebastian Herkner en Bertrand Lejoly, evenals getalenteerde nieuwkomers. Door de interactie van baanbrekende ontwerpen, hoge productkwaliteit, een scherp gevoel voor menselijke behoeften en verantwoord ondernemerschap, is het de ambitie van Duravit om het leven van de eindgebruikers elke dag een beetje beter te maken. Een belangrijk doel hierbij is de allesoverheersende missie om in 2045 volledig klimaatneutraal te zijn.

Bouwprojecten - download de foto's in 72dpi & 300dpi.zip

ZIP - 100 Mb
Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be