Duravit biedt met zijn efficiënte, stijlvolle en compacte urinoirs de ideale oplossing voor (semi-)openbare gebouwen

Designbadkamerproducent geeft prioriteit aan uitstekende hygiëne en een laag waterverbruik

Overijse, 6 maart 2024 - Het uitgebreide assortiment urinoirs van Duravit omvat meer dan dertig verschillende modellen, van design urinoirs tot strakke en klassieke vormen, met of zonder deksel. Urinoirs gemaakt van robuust, gemakkelijk schoon te maken keramiek helpen om water te besparen zonder in te boeten op hygiëne, vooral in (semi-)openbare gebouwen zoals luchthavens, bibliotheken of stadions. 

Urinoirs maken niet alleen indruk door hun strakke design, maar vooral door hun zuinigheid. Zo besparen ze tijd, water en ruimte. In faciliteiten waar veel gebruikers worden verwacht, kunnen ze de wachttijden verkorten. Reiniging, installatie en onderhoud nemen ook minder tijd in beslag. Het doorspoelen van een urinoir verbruikt veel minder water dan een toilet. Bovendien kan de beschikbare ruimte in (semi-)openbare sanitaire ruimtes optimaal benut worden omdat urinoirs veel ruimte-efficiënter zijn dan toiletcabines - het smalle model van de Starck 3 serie is hier bijzonder geschikt, met een breedte van slechts 245 mm. Daarnaast is privacy verzekerd met eenvoudige scheidingswanden gemaakt van sanitair keramiek die naadloos bij elkaar passen en bijzonder gemakkelijk schoon te maken zijn.

Waterbesparend of zelfs watervrij

Urinoirs doen het bijzonder goed als het op waterbesparing aankomt: de efficiënte waterstroom garandeert uitstekende spoelresultaten met een laag waterverbruik. 

"Afhankelijk van het model en het gekozen spoelprogramma, verbruiken Duravit urinoirs slechts 0,5 tot 2,1 liter water per spoeling," legt Christof Breithaupt, verantwoordelijk voor keramische productontwikkeling bij Duravit, uit.

Waterloze urinoirs daarentegen gebruiken een slangmembraan geïntegreerd in de afvoer in plaats van een conventionele spoeling. Dit membraan opent enkel tijdens het urineren, en sluit dan automatisch en onzichtbaar om geuren te voorkomen. Door geen water meer te gebruiken voor het doorspoelen, is er ook geen energie-intensieve reiniging en behandeling van afvalwater meer nodig.

Hygiëne ondanks hoge gebruikersfrequentie

Ondanks de hoge bezoekersfrequentie van sanitaire voorzieningen in openbare gebouwen zoals luchthavens, treinstations of sportstadions, zijn urinoirs van Duravit bijzonder hygiënisch in gebruik. Hun binnenoppervlak is volledig geglazuurd om onhygiënische afzetting van vuil te vermijden. De WonderGliss coating die in het keramiek is ingebakken zorgt voor een snelle en eenvoudige reiniging. Een ander alternatief is het antibacteriële glazuur HygieneGlaze, dat bacteriegroei tegengaat zonder menselijke tussenkomst. De contactloze bedieningseenheid, onopvallend geïnstalleerd aan de onderkant van de DuraStyle en Utronic urinoirs om vandalisme te voorkomen, verhoogt ook de hygiënefactor. Hoewel waterloze urinoirs vaak overschaduwd worden door hun tegenhangers met waterspoeling, bieden zelfs deze versies bovendien betrouwbare hygiëne en bescherming tegen geurtjes. 

Renson, NOA outdoor living
Renson, NOA outdoor living

Urinoirs - Download de foto's in 300 dpi.zip

ZIP - 82 Mb

Over Duravit AG

Duravit AG, gevestigd in Hornberg, is een van de toonaangevende internationale fabrikanten van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen over de hele wereld. Het productportfolio van de complete badkameraanbieder omvat sanitairkeramiek, badkamermeubels, douches en ligbaden, wellnesssystemen, douchewc's, kranen en accessoires en installatiesystemen van de hoogste kwaliteit. Naast zijn interne ontwerpexpertise werkt Duravit AG bij de productontwikkeling nauw samen met een internationaal netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Christian Werner of Sebastian Herkner en Bertrand Lejoly, evenals met getalenteerde nieuwkomers. Door het samenspel van baanbrekende ontwerpen, compromisloze productuitmuntendheid, een scherp gevoel voor menselijke behoeften en verantwoordelijk ondernemerschap, werkt Duravit AG ambitieus om het leven van zijn stakeholders elke dag een beetje beter te maken. Een cruciale maatregel hierbij is de overkoepelende missie om in 2045 zonder uitzondering klimaatneutraal te handelen.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be