Duravit-baden voor elke badkamer: van comfortabele kleine badkuipen tot ruime vrijstaande designs

Maximale ontspanning in elke badkamer, ongeacht de beschikbare ruimte

Overijse, 1 oktober 2024 - Of je nu een ruime badkamer hebt of een kleinere ruimte optimaal wilt benutten, badkamerproducent Duravit heeft altijd een geschikte oplossing voor een comfortabel badmoment. Voor wie niet wil inboeten op luxe en ontspanning, zelfs in een compacte badkamer, bieden kleine baden alsnog alle comfort voor een gewenste wellnesservaring. Voor grotere badkamers zijn er dan weer talloze ontwerpen mogelijk die zowel praktisch als stijlvol zijn. 

Een eerste belangrijke stap in het design van elke badkamer is het opmeten van het beschikbare vloeroppervlak zodat dit optimaal benut kan worden. De volgende stap is nadenken over de gewenste plaats voor het bad en een silhouet selecteren dat mooi in de beschikbare ruimte past. Wees je hierbij bewust van het feit dat de uiterlijke vorm van het bad niet altijd veel zegt over de curve binnenin. Rond of vierkant, vrijstaand of tegen een muur: Duravit biedt een breed scala aan baden, in diverse maten en stijlen, passend bij elke badkamerindeling en persoonlijke voorkeur.

Maximaal comfort met minimale ruimte

Niets vertaalt de luxe en ontspanning van een spa of wellness zo goed naar de eigen badkamer thuis als een bad. Sommige badkamers hebben echter niet genoeg ruimte voor een klassiek bad. Wanneer dit het geval is, kan een kleine badkuip met een aantrekkelijk design de oplossing zijn. Kleine badkuipen hebben bovendien hun eigen charme, zelfs met hun compacte ontwerp. Ondanks hun formaat bieden deze badkuipen maximaal comfort met veel ruimte om vrij in te bewegen. 

Met standaardafmetingen die variëren van ongeveer 150 tot 180 cm lang en 70 tot 80 cm breed, kan elk design met een lengte van minder dan 150 cm als klein worden beschouwd. Het kleinste model in het Duravit-assortiment is bijvoorbeeld 140 cm lang.

Verschillende materialen en designs

Kleine baden zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals mineraal composiet en acryl. Beide materialen zijn duurzaam zonder in te boeten op comfort. Mineraal composiet wordt ook vaak gebruikt in grotere modellen vanwege de stevigheid en elegante uitstraling. Acryl, licht van gewicht en warmte-isolerend, is ideaal voor compactere badkuipen. Het kiezen van het juiste materiaal is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Daarnaast zijn er verschillende installatietypes om rekening mee te houden. Een klein bad kan in een hoek worden geplaatst, tegen een muur of zelfs vrijstaand. Bij muurgebonden modellen kan je kiezen voor een linker- of rechterhoekopstelling, afhankelijk van de beschikbare ruimte in je badkamer. Vrijstaande modellen, zoals het compacte D-Neo-bad, creëren dan weer een unieke slanke uitstraling, hoewel ze iets minder ruimtebesparend zijn.

Door de kenmerkende trapeziumvorm, bieden ruimtebesparende badkuipen een praktische oplossing voor kleinere badkamers, met maximale bewegingsvrijheid én comfort. Voor ruimere badkamers kan er gekeken worden naar grote vrijstaande en hoekbaden, die vaak dienen als het visuele middelpunt van de ruimte. Rechthoekige, ovale en ronde baden bieden eveneens stijlvolle opties die aan elke badkamerstijl en persoonlijke wens tegemoetkomen, variërend van klassieke vormen tot opvallende designstatements.

Over Duravit AG

Duravit AG werd in 1817 opgericht in Hornberg in het Zwarte Woud en is vandaag de dag een toonaangevende internationale fabrikant van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen wereldwijd. Tijdens de productontwikkeling werkte het interne designteam van de complete badkamerleverancier nauw samen met een wereldwijd netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Antonio Citterio, Christian Werner en Sebastian Herkner. Als energie-intensief bedrijf streeft Duravit AG ernaar om tegen 2045 volledig klimaatneutraal te zijn en CO2-compensatie zoveel mogelijk te vermijden.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Tour & Taxis Havenlaan 86C bus 15 1000 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be