DSV bouwt nieuw distributiecentrum in haven van Gent

Grotere site voor uitbreiding clienteel en tewerkstellingsmogelijkheden

Het logistiek bedrijf DSV Solutions blijft investeren in de haven van Gent met de bouw van een nieuw distributiecentrum. De Deense logistiek- en transportgroep maakte dit samen met het Havenbedrijf Gent bekend op dinsdag 28 maart tijdens het staatsbezoek van België aan de Deense hoofdstad Kopenhagen.

DSV Solutions breidt zijn activiteiten in zijn Belgisch hoofdkwartier in de Gentse haven verder uit. Vorig jaar nog werd een hoogbouwmagazijn met een oppervlakte van 45.000 m² opgeleverd als uitbreiding van de bestaande faciliteiten in Gent. Met de bouw van een nieuwe loods en kantoorgebouwen op het huidige bedrijfsterrein in het Skaldenpark, creëert DSV Solutions nu bijkomende capaciteit speciaal bedoeld voor verwerking van producten voor de gezondheidszorg en de farmaceutische sector. Zo kan DSV vanuit Gent nog beter inspelen op de zeer korte leveringstermijnen voor de toelevering aan ziekenhuizen van implantaten en medische hulpmiddelen.

Tachtigduizend vierkante meter oppervlakte
Het distributiecentrum wordt 35.000 m² groot. Hiermee komt de totale opslagcapaciteit in de Gentse haven op 80.000 m². De werkzaamheden starten in juni en het pand zal operationeel zijn in mei 2018. Deze investering  maakt het mogelijk  het cliënteel verder uit te breiden en dito tewerkstellingsmogelijkheden te creëren..

Albert-Derk Bruin, Managing Director van DSV Solutions: “In de Gentse haven krijgen we alle kansen om ons verder te ontwikkelen zoals we de afgelopen twintig jaar gedaan hebben. De ligging geeft ons troeven op vlak van mobiliteit en beschikbaarheid van medewerkers.”

“Het Havenbedrijf Gent zet graag mee verder in op de ontwikkeling van logistiek en distributie in de haven, een sector met grote toegevoegde waarde”, zegt CEO van het Havenbedrijf Gent Daan Schalck. “De Gentse haven breidt hiermee zijn diversiteit van activiteiten verder uit.”

Info (niet voor publicatie)
DSV Solutions

Albert-Derk Bruin, Managing Director,
Tel: +32 (0) 470 20 03 65[email protected] 
Eddastraat 21, Haven 3150A, B-9042 Gent, België 
www.dsv.com 

Havenbedrijf Gent
Mathias De Clercq, 
Voorzitter
Tel.: +32 (0)9 266 54 00 / +32 (0)485 69 01 29[email protected] 
Daan Schalck, CEO
Tel.: +32 (0)9 251 05 50 / +32 (0)476 89 82 93[email protected] 
John Kennedylaan 32 - Haven 3000 A, B-9042 Gent, België
www.havengent.be

PE_Arrival_area_2017-02-01.pdf

PDF - 6.3 Mb

Corneel Haine

Evoke (CJ Communications BVBA)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be