Drie manieren om je elektriciteitsverbruik te verminderen via de Home + Control-applicatie

Brussel, 17 januari 2023 - De consumptieprijs voor elektriciteit steeg, net als voor gas, in de loop van 2021 sterk met een inflatiepiek van 64,4 % in het eerste kwartaal van 2022 (Bron: FOD Economie). Om de huidige energiecrisis het hoofd te bieden en de elektriciteitsrekening te verlagen, wenden veel huishoudens en bedrijven zich tot Smart Home-oplossingen waarmee ze hun verbruik kunnen controleren en energiebesparingen kunnen realiseren. Netatmo, marktleider in slimme producten voor een veiligere en meer comfortabele thuis, deelt hieronder enkele inzichten in de voordelen van Home + Control, een app die een groot aantal toepassingen en producten van verschillende merken samenbrengt om zo je energiekosten beter onder controle te krijgen.

1. Visualisatie 

De eerste stap om elektriciteit te besparen is het in kaart brengen van energieverbruikers. Gedetailleerde grafieken die beschikbaar zijn in de Home + Control-applicatie geven een volledig real-time overzicht van het energieverbruik van de woning per verbruikspost. De toepassing toont ook de reële verbruikskosten van elk elektrisch apparaat en elke uitrusting dankzij de geïntegreerde contractkeuze. 

2. Afstandsbediening en planning 

Zodra de gebruiker de belangrijkste elektrische verbruiksvoorwerpen heeft geïdentificeerd, kan hij deze beperken om elektriciteitsverspilling te voorkomen, bijvoorbeeld door het gebruik van bepaalde apparaten te spreiden of door apparaten die onnodig aanstaan uit te schakelen.

Met een smartphone kunnen de verlichting, rolluiken, elektrische apparaten en de meest energieverbruikende apparatuur, zoals een boiler of een oplaadpunt voor elektrische voertuigen, eenvoudig bediend worden. Met een afstandsbediening kan het verbruik ook beter worden gepland door het in- of uitschakelen van bepaalde apparaten op bepaalde momenten van de dag te programmeren. In de Home + Control-applicatie kan de gebruiker ook slimme meldingen inplannen, bijvoorbeeld als een apparaat te lang of buiten een bepaald tijdslot aanstaat. 

3. De automatische stroomafsluitingsfunctie

In de huidige energiecrisis kan het plafond van sommige elektriciteitscontracten in Europa worden verlaagd. Om niet afgesloten te worden van het net is het soms nodig om te wisselen tussen gelijktijdige verbruikstoestellen. Zo is het soms niet mogelijk om meer dan een bepaald aantal elektrische apparaten tegelijk te gebruiken. 

Dankzij de parameters die in de toepassing Home + Control worden gedefinieerd, wordt de gebruiker gewaarschuwd op zijn smartphone wanneer het verbruik een vooraf bepaalde drempel bereikt en worden sommige elektrische apparaten proactief uitgeschakeld om overbelasting te voorkomen. Prioriteiten worden standaard toegekend aan elk type apparaat en kunnen op elk moment in de applicatie worden aangepast om het verbruik te optimaliseren zonder aan comfort in te boeten. 

Installatie Home + Control 

Om de installatie aan te sluiten moet de gebruiker eerst een zogenaamde gateway installeren, een relais dat informatie doorgeeft tussen de internetbox en de aangesloten elektrische apparaten. Die gateway bestaat in verschillende vormen en kan op verschillende manieren geïnstalleerd worden (in het elektrische paneel, ingebouwd in de muur of in een stopcontact) voor hetzelfde resultaat. Eenmaal geïnstalleerd kan de gebruiker zijn woning uitrusten met aangesloten producten en zo snel energie besparen. 

De Home + Control-applicatie is beschikbaar via de Apple Store en de Android Play Store. 

Over Netatmo

Netatmo is een toonaangevend smart home-bedrijf dat eenvoudige en slimme producten ontwikkelt voor een veiliger en comfortabeler huis.

Sinds de oprichting in 2011 heeft Netatmo zich toegelegd op het ontwerpen en vermarkten van producten waarvoor alles:

  • 100 procent inclusief is: geen abonnement of extra kosten
  • 100 procent beveiligd is: de gegevens worden beschermd en de privacy van de gebruikers gerespecteerd
  • 100 procent schaalbaar is: updates en functies worden gratis en regelmatig toegevoegd 

Netatmo biedt momenteel 17 smart home producten en accessoires aan. Deze producten zijn handig en gemakkelijk in het gebruik en bieden verschillende oplossingen om ieders huis te automatiseren voor een eenvoudiger leven.

Naast het assortiment consumentenproducten ontwikkelt het bedrijf samen met de leiders van de bouwsector slimme oplossingen die kunnen worden geïntegreerd in de thuisinfrastructuur, via het programma "with Netatmo". Netatmo maakt sinds 2018 deel uit van de Legrand Group, een wereldwijde specialist in elektrische en digitale gebouwinfrastructuren.

Netatmo, same home, just smarter.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be