Digitale eenvoud: Siemens procesinstrumentatie presenteert nieuwe Sitrans CC240 IoT-gateway

Digitale eenvoud: Siemens procesinstrumentatie presenteert nieuwe Sitrans CC240 IoT-gateway

  • Met de Sitrans CC240 IoT-gateway is gestandaardiseerde toegang tot de levenscyclusgegevens van HART®-instrumenten mogelijk
  • Minder onderhoudswerkzaamheden doordat meet- en parametreringsfouten zonder extra parametreringstools sneller worden geïdentificeerd en verwijderd
  • Compatibel met alle OPC UA-clienttoepassingen
  • Directe verbinding met Siemens MindSphere
  • Talrijke mogelijke toepassingen voor lokale en externe bedrijfsoplossingen

Huizingen, 11 januari 2021 - Siemens presenteert de Sitrans CloudConnect 240: een nieuwe IoT-gateway voor de procesindustrie. Deze biedt een extra gegevenskanaal, volledig onafhankelijk van het besturingssysteem, dat wordt gebruikt om gegevens van alle HART®-gebaseerde processinstrumenten naar de IT-wereld te verzenden.

In de procesindustrie is instrumentatie een centrale gegevensbron wat betreft digitalisering. De Sitrans CC240 IoT-gateway brengt een tweede gegevenskanaal tot stand waarmee veldniveaugegevens die voordien onbeschikbaar waren, toegankelijk worden voor de gebruiker, zonder de bestaande regeltechniek negatief te beïnvloeden. Het systeem maakt een directe verbinding tussen het veldapparaat en de IT of de cloud en leest niet alleen de basisproceswaarden, maar ook de identificatie-, configuratie- en diagnoseparameters voor elk HART®-apparaat met versie 5 of recenter. Het systeem stelt deze gegevens vervolgens beschikbaar via een OPC UA-server of de IoT-as-a-Service-oplossing van Siemens: MindSphere. 

De gegevens worden geharmoniseerd in overeenstemming met het informatiemodel Namur Open Architecture. Dit zorgt voor een standaardperspectief op de geïnstalleerde producten, ongeacht de technologie en de fabrikant, waardoor voor het eerst digitale toepassingen kunnen worden gecreëerd zowel voor lokale als externe omgevingen. Zo kunnen bijvoorbeeld oplossingen voor het bewaken en beheren van bedrijfsmiddelen worden geïmplementeerd, in het bijzonder voor kleinere installaties. Sitrans CC240 ondersteunt de aansluiting van maximaal 64 apparaten en heeft een ingebouwde webserver met de nodige configuratiemogelijkheden en beheerweergaven zodat er geen extra tools nodig zijn. 

Siemens presenteert de Sitrans CloudConnect 240: een nieuwe IoT-gateway voor de procesindustrie. Deze biedt een extra gegevenskanaal, volledig onafhankelijk van het besturingssysteem, dat wordt gebruikt om gegevens van alle HART®-gebaseerde veldapparaten naar de IT-wereld te verzenden.
Siemens presenteert de Sitrans CloudConnect 240: een nieuwe IoT-gateway voor de procesindustrie. Deze biedt een extra gegevenskanaal, volledig onafhankelijk van het besturingssysteem, dat wordt gebruikt om gegevens van alle HART®-gebaseerde veldapparaten naar de IT-wereld te verzenden.

Dankzij de beschikbare connectiviteitsmogelijkheden kan het worden geïntegreerd in bestaande systemen. OPC UA kan worden gebruikt om de waarden en gegevens van procesinstrumenten direct te versturen naar automatiserings- of IT-systemen, bv. om naast de eigenlijke regelfunctie berekeningen of analyses uit te voeren. Dankzij de verbinding met MindSphere kunnen meerdere Sitrans CC240-systemen verspreid worden gebruikt: ideaal voor het bewaken van wereldwijd verspreide bedrijfsmiddelen op een centrale instantie. 

Met de Sitrans store IQ van Siemens heeft de gebruiker een app voor voorraadbewaking en -beheer in de productie en logistiek. Vulniveaus van tanks, silo’s, rekken of andere opslagvoorzieningen worden gemeten en vermeld en vervolgens via de Sitrans CC240 of bekende MindConnect-gateways naar Siemens MindSphere gestuurd. Sitrans store IQ visualiseert de ontvangen gegevens en genereert ook alarmen en gebeurtenissen. De toepassing is beschikbaar voor desktops en mobiele apparaten.

Deze kunnen door de gebruiker worden ingesteld en kunnen bijvoorbeeld meldingen via sms of e-mail activeren. Het open systeem biedt talrijke voordelen: de structuur en de weergave kunnen worden aangepast en alle gewenste variabelen kunnen worden verzameld en verwerkt. Voor het beheer van materialen en de benodigde infrastructuur heeft de gebruiker vaak niet alleen informatie over het centrale vulniveau nodig, maar ook ondersteunende metingen, zoals temperatuur, druk, luchtvochtigheid of binaire ingangen. De cloudtechnologie ondersteunt volledige schaalbaarheid, wat hand in hand gaat met de flexibiliteit van Sitrans CC240. Sitrans store IQ kan dus worden ingezet voor alles gaande van een paar lokale containers tot grotere tankparken of zelfs wereldwijd verspreide infrastructuren. De structuur en de presentatie kunnen individueel worden geconfigureerd volgens de vereisten van de gebruiker. 

Nuttige links
Engelstalige versie van het persbericht
Meer info over Sitrans CC240
Meer informatie over Digital Enterprise SPS Dialog 2020

Katrien Valkiers
Katrien Valkiers Head of Communications, Siemens Belgium
Ann-Frédérique Lorquet PR Consultant, Evoke

Volg Siemens op social media:
Twitter: ‎@Siemens_BeLux 
Blog: magazine.siemens.be

Meer info
www.siemens.be/pers

Over Siemens Digital Industries
Siemens Digital Industries (DI)
 is een innovatieleider op het vlak van automatisering en digitalisering. In nauwe samenwerking met partners en klanten, stuurt DI de digitale transformatie in de proces- en maakindustrieën aan. Met zijn Digital Enterprise-portfolio biedt DI ondernemingen van om het even welke omvang een omvattend End-to-End-aanbod van producten, oplossingen en diensten om de volledige waardeketen te integreren en te digitaliseren. Geoptimaliseerd voor de specifieke behoeften van elke industrietak, ondersteunt DI's unieke portfolio klanten bij het realiseren van hogere productiviteits- en flexibiliteitsniveaus. DI breidt zijn portfolio voortdurend verder uit met innovaties om de meest geavanceerde, toekomstgerichte technologieën te integreren. Siemens Digital Industries heeft zijn internationale hoofdkantoor in Nürnberg, Duitsland, en heeft wereldwijd zo’n 76.000 medewerkers in dienst.

Over Siemens AG
Siemens AG
(Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. De wereldwijd actieve onderneming focust op intelligente infrastructuren voor gebouwen en gedistribueerde energiesystemen, evenals op automatisering en digitalisering in de proces- en maakindustrieën. Siemens verbindt de digitale en de fysieke wereld met elkaar, ten voordele van klanten en de maatschappij in haar geheel. Met Siemens Mobility, een toonaangevende leverancier van intelligente mobiliteitsoplossingen voor spoor- en wegvervoer, geeft Siemens mee vorm aan de wereldmarkt voor passagiers- en vrachtdiensten. Dankzij de meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde onderneming Siemens Healthineers, is Siemens ook een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie en digitale gezondheidszorgdiensten. Hiernaast behoudt Siemens een minderheidsparticipatie in Siemens Energy, een wereldleider op het gebied van elektriciteitstransmissie en -productie; de onderneming is sinds 28 september 2020 tevens beursgenoteerd. In boekjaar 2020, afgesloten op 30 september 2020, genereerde de Siemens-groep een omzet van € 57,1 miljard en een nettowinst van € 4,2 miljard. Vanaf 30 september 2020 had de onderneming wereldwijd zo’n 293.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel