Skip to Content
Design om naar te luisteren

Design om naar te luisteren

Duravit presenteert playlists gecureerd door gerenommeerde designers

Inspireert goede muziek een goed ontwerp? Welke soorten muziek laten een designer dansen, lachen of werken? Waarnaar luisteren Philippe Starck, Christian Sieger, Kurt Merki Jr. en Christian Werner achter gesloten deuren? Duravit stelde de vraag aan gerenommeerde designers en bundelde hun favoriete nummers in gratis te beluisteren playlists. Via het Spotify account ‘Duravit Music’ stap je mee in de muzikale wereld van deze designers. De afspeellijsten zijn net zo gevarieerd en spannend als de mensen en hun ontwerpen erachter. 

Story image

 Philippe Starck over muziek: "Ik ben dol op muziek en werk altijd met muziek in mijn atelier. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de kwaliteit van mijn creaties afhangt van de kwaliteit van de muziek die ik op dat moment beluister. Voor muziek is er lawaai, en voor lawaai is er geluid. Geluid is fundamenteel, ik leef erin." Zijn afspeellijst, treffend getiteld ‘AMOUR’, varieert van Franse chansons tot Bob Dylan tot Rihanna - een kleurrijke mix die zijn naam echt waarmaakt.

"De wereld rondreizen is mijn passie en oneindig spannend. Het kan evenwel vermoeiend zijn en soms zelfs een beetje eenzaam, maar met de juiste tracks in mijn oren ben ik altijd in de juiste stemming. Perfect om me voor te bereiden op de volgende keynote of me te verbinden met mijn geliefden.” Sluit je ogen en laat het alledaagse achter je: Christian Sieger's selectie inspireert ons om te dromen. Zijn Duravit-playlist neemt ons mee door verschillende muzikale decennia. Neem een bad, open Spotify, kies Christian Sieger's afspeellijst en geniet van pure ontspanning. 

Mozart meets Kanye West - althans in de playlist van Kurt Merki Jr. De mix van muziek uit zijn jeugd en actuele hits inspireert hem om te dansen, creatief te zijn maar ook om te ontspannen. Muziek is voor Kurt een bron van inspiratie en zijn brede scala aan songs doet dromen over de nieuwe ontwerpen die ze inspireren.  

De songs geselecteerd door Christian Werner geven een inkijk in de creativiteit achter decennia van ontwerpen. "Voor mij is muziek als een glas goede wijn - een musthave." Naast muzikale grootheden als de Rolling Stones en Leonard Cohen, bevat zijn afspeellijst minder bekende, opkomende artiesten. Samen vertegenwoordigen ze zijn persoonlijke favorieten voor het vinden van zijn groove, het dagdromen en het ontsnappen uit het alledaagse. 

Net zoals het ontwerpen van badkamers, werkt Duravit niet alleen met designers maar ontwikkelen ze ook eigen creaties. ‘Duravit Music’ biedt gevarieerde, zorgvuldig geselecteerde afspeellijsten voor elke smaak. Er is muziek die opbeurt of om weg te dommelen. Er is een buffet van enkele van de beste en meest herkenbare soundtracks, van ‘Breakfast at Tiffany's’ tot ‘Game of Thrones’, composities van Chopin en Brahms, rock anthems van AC/DC. Kortom: voor elk wat wils! De nummers verspreiden vreugde, inspireren tot dromen, of brengen, zoals de playlists ‘Pool’ en ‘Beach’, een stukje zomer binnen de vier muren van het huis of de badkamer.

 

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel