Deltaray uitgeroepen tot ‘Tech Startup of the Year’

Lof voor internationale ambities van supersnelle x-ray-technologie 3DAX

Houthalen Helchteren, 16 mei 2022 - Deltaray, de Limburgse ontwikkelaar van supersnelle x-ray-technologie 3DAX, is door vakblad Computable uitgeroepen tot ‘Tech Startup of the Year’. De jury was onder de indruk van de internationale ambities van de 3DAX-technologie, met een Europese lancering gevolgd door eerste stappen in de Aziatische markt.

3DAX, kort voor Accelerated 3D Xray, is een technologie die wordt ingezet voor de kwaliteitsinspectie van kritische producten en onderdelen. De wereldwijd gepatenteerde technologie van Deltaray laat toe om voorwerpen met X-ray te scannen en die scans aan de hand van artificiële intelligentie (AI) in 3D te analyseren en te vergelijken met de modeltekening van het onderdeel. Zo kan de interne kwaliteit van elk product op een niet-destructieve manier gecontroleerd worden. Door middel van gerobotiseerde manipulatie van de onderdelen en volledig geautomatiseerde workflows, gebeurt de inspectie bovendien van A tot Z zonder de nood aan menselijke tussenkomst. Deltaray speelt met die innovatie volop in op de industrie 4.0-trend.

Co-founder Walter Nackaerts ontvangt de award uit handen van Frederik Tibau & Geen Lisa
Co-founder Walter Nackaerts ontvangt de award uit handen van Frederik Tibau & Geen Lisa

Snelle kwaliteitscontrole voor elk product
Dankzij de combinatie van x-ray-scans en artificiële intelligentie kunnen voorwerpen op de productievloer volautomatisch gescand worden aan een tempo dat tot honderd keer sneller is dan alternatieve inspectiesystemen. Deltaray zorgt op die manier voor een oplossing voor ‘zero defect manufacturers’ in de medische wereld en automobielindustrie, aangezien de complexiteit van de geproduceerde onderdelen in deze sectoren om een doorgedreven kwaliteitscontrole vraagt van elk product. “Zo helpen we maakbedrijven in Europa om hun Industrie 4.0-doelstellingen te realiseren en bieden we hen een competitief voordeel”, stelt Walter Nackaerts, business director bij Deltaray.

Quality inspection 4.0
“Met onze versnelde 3D X-ray-doorbraaktechnologie leveren we 100% kwaliteitsgarantie en een maximale traceerbaarheid zowel op proces- als productniveau”, gaat CEO Dirk Hamelinck verder. “Zo willen we voor producenten van kritische onderdelen de poort openen naar Quality Inspection 4.0. We hanteren een build-to-order strategie en produceren, installeren en leveren het onderhoud ter plaatse. Voor automatie-OEM’s leveren we in 2023 ook een integratie-kit die hen toelaat om onze technologie te integreren in hun automatiseringsoplossingen.”

 

 

Op de uitreiking van de Computable Awards verduidelijkte Walter Nackaerts de toekomstplannen van Deltaray, dat in 2019 werd opgericht en momenteel een hoofdkantoor heeft op de Greenville campus te Houthalen: “De technologie 3DAX is uniek en wereldwijd gepatenteerd. Dit jaar wordt onze 3de generatie ∆X100- inspectie-oplossing in Europa gelanceerd, in 2023 willen we een wereldspeler worden en in Azië uitbreiden.”

Contact
​Walter Nackaerts, Business Director & Co-Founder Deltaray, M: 0494 56 01 26, E: walter.nackaerts@deltaray.eu

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be