Deltaray introduceert derde generatie ∆x100-systeem voor 3D-x-rays in de Benelux

Limburgse ontwikkelaar toont revolutionaire 3DAX-technologie voor kwaliteitscontroles in primeur tijdens open house

Houthalen-Helchteren, 26 april 2023 - Deltaray, de Limburgse ontwikkelaar van de 3D x-rayscantechnologie 3DAX voor supersnelle kwaliteitscontroles, demonstreert voor het eerst de derde generatie van haar ∆x100-systeem op de Benelux-markt. De compacte machine laadt kritische onderdelen volautomatisch, wat zorgt voor kwaliteitsinspectie aan productiesnelheid en zo een doorbraak betekent voor ‘zero defect manufacturers’ in de automobiel-, de medische- en de 3D-printingindustrie. De lancering is de avant-première voor de Control Messe Stuttgart, waar het bedrijf vanaf 9 mei zijn geautomatiseerde totaaloplossing voor 100%-inspectie voor de Europese markt voorstelt.

In juli 2019 werd Deltaray opgericht als startup van imec en UAntwerpen, waarna het op eigen kracht 3DAX verder ontwikkelde tot een baanbrekende inspectietechniek. De combinatie van hoge automatie, X-ray imaging en inspectie met artificiële intelligentie laat toe om alle onderdelen op de productievloer 100 keer sneller dan ooit te controleren op productiefouten. De Limburgse firma is de enige speler op de markt die kwaliteitsinspectie met x-ray mogelijk maakt gelijk aan het tempo van de productie. Het systeem, dat zo zorgt voor een enorme efficiëntiewinst op de productievloer, is inmiddels aan zijn derde generatie toe.

‘X-ray inspection for zero defects’ 

Tijdens een demonstratie in het lab van Deltaray op haar open house op 26 en 27 april, konden bezoekers de technologie voor het eerst in de Benelux in actie zien. 

“Het verschil met de eerste generatie is enorm”, vertelt Dirk Hamelinck, CEO van Deltaray. “Met een oppervlakte van 3,2 m2 is de fysieke voetafdruk van het toestel maar liefst 60% kleiner, terwijl de werking minstens 10 keer preciezer is. We verbeterden ook de techniek voor de gerobotiseerde manipulatie van de onderdelen. Een robot plukt de onderdelen autonoom van de productieband voor een volautomatische inspectie zonder menselijke tussenkomst, waarna defecte producten automatisch worden uitgesorteerd.”

Ontwikkeld samen met Leuvense R&D-specialist Comate

Deltaray ontwikkelde de derde generatie in partnerschap met Comate. Dit ​ design- en engineeringbedrijf met kantoren in Leuven en Gent zet zich in als one-stop-shop partner voor ingenieurs-oplossingen voor andere ondernemingen en trok vorig jaar nog Marc Coucke aan als investeerder. 

“We zijn vertrokken van een wit blad en een duidelijk doel: de verfijning van een kwalitatief professioneel product dat een beloftevolle en duurzame toekomst tegemoet gaat, met het oog op een verdere industrialisatie”, zegt Stefaan Motte, CEO van Comate
“Wij zien Comate als onze mechanische ontwikkelafdeling, hun team maakt haast deel uit van het onze. Er was dan ook meteen een match”, vult Dirk Hamelinck aan.
vlnr: Stefaan Motte, Dirk Hamelinck, Walter Nackaerts
vlnr: Stefaan Motte, Dirk Hamelinck, Walter Nackaerts

Duurzaam en toekomstgericht

In een veeleisende Industrie 4.0-omgeving en een krappe arbeidsmarkt wordt het investeren in mankracht om de kwaliteit te waarborgen onhoudbaar. In de transitie naar groene en schone energie moeten nieuwe en complexe producten worden geproduceerd. Een duurzame en toekomstgerichte productie gaat hand in hand met een doorgedreven kwaliteitscontrole van alle producten, maar de bestaande inspectiemethodes evolueren niet mee. De 3DAX-technologie brengt hier een oplossing in voor tal van industrieën, zoals medische apparatuur, 3D printing en automotive, door 100% inspectie van alle onderdelen direct op de productievloer mogelijk te maken. 

Op 23 mei is Deltaray ook uitgenodigd als gastspreker op de volgende meeting van de VDA (Verband der Automobilindustrie e.V.), de belangenvereniging van de Duitse automobielindustrie, om toe te lichten hoe 3DAX kan bijdragen aan de transitie naar e-mobility.

Meer info
Walter Nackaerts, Business Director Deltaray, M: +32494 56 01 26, E: walter.nackaerts@deltaray.eu

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be