Skip to Content
Deltaray introduceert baanbrekende 3D X-rayscantechnologie voor kwaliteitscontroles op productielijnen

Deltaray introduceert baanbrekende 3D X-rayscantechnologie voor kwaliteitscontroles op productielijnen

AI-oplossing inspecteert alle onderdelen volautomatisch aan productiesnelheid

Mechelen, 16 juni 2020 - Het Belgische Deltaray heeft een revolutionaire 3D-scantechnologie ontwikkeld op basis van röntgenstralen die kwaliteitscontroles op of naast productielijnen sneller dan ooit maakt. De start-up, ondersteund door Universiteit Antwerpen en Imec.istart, reikt hiermee een oplossing aan voor ‘zero defect manufacturers’ in de medische wereld en automobiel- en 3D-printingindustrie, die door de veeleisende controles hun winsten zien slinken. De oplossing werkt met behulp van AI tot 100 keer sneller dan alternatieven, waardoor de inspecties niet ten koste gaan van de productietijd. De oplossing werd vandaag voorgesteld tijdens een open house bij productiepartner Averna te Hasselt.

Kwaliteitscontroles zorgen ervoor dat de onderdelen die bij productiebedrijven van de band rollen geen gebreken vertonen en voldoen aan de behoeften van de klant. Gebeurt dit niet of verkeerd, kan het product de gebruiker in gevaar brengen en voor de fabrikanten enorme kosten veroorzaken door terugroepacties. Deze kwaliteitscontroles creëren in sectoren zoals de automobielindustrie en medische wereld echter steeds meer uitdagingen.

“De onderdelen worden alsmaar complexer, maar de inspectiemogelijkheden die de bedrijven voorhanden hebben voor kwaliteitscontroles, evolueren niet mee”, vertelt Dirk Hamelinck, CEO van Deltaray. “‘Zero defect manufacturers’ zien hun marges smelten als sneeuw voor de zon terwijl ze steeds meer investeren in tijd en mankracht om de kwaliteit voor hun cliënteel te waarborgen. Het aantal steekproeven verhogen of opteren voor een volledige menselijke inspectie biedt hier niet de duurzame oplossing die ze zoeken.”

Vlnr: Dirk Hamelinck, CEO Deltaray en Kurt Hensen, Vice President Corporate & Business Development Europe Averna
Vlnr: Dirk Hamelinck, CEO Deltaray en Kurt Hensen, Vice President Corporate & Business Development Europe Averna

Productiesnelheid

Daarom ontwikkelde de Belgische start-up Deltaray, ondersteund door Universiteit Antwerpen en Imec.istart, een nieuwe scantechnologie die fabrikanten van kritische onderdelen toelaat om alle onderdelen op of naast de productielijn sneller dan ooit te controleren. De oplossing werd vandaag in wereldprimeur voorgesteld tijdens een open house bij productiepartner Averna in Hasselt en betekent een revolutie in de markt van kwaliteitsinspectie.

De oplossing van Deltaray, dat recent werd geselecteerd door TAFTIE, the European Association of leading national innovation agencies, als Belgisch finalist voor het EuroQuity investor event 2020, inspecteert sneller dan eender welk alternatief. “Met behulp van artificiële intelligentie zijn we in staat om 10 tot 100 keer sneller onderdelen te inspecteren dan andere CT-inspectiesystemen”, vertelt Walter Nackaerts, Business director bij Deltaray. “Deze snelheid kan bovendien verder verhoogd worden met behulp van meerdere scans in parallel. Dit maakt Deltaray de enige speler op de markt die kwaliteitscontroles mogelijk maakt aan productiesnelheid.”

Volledig geautomatiseerd

De start-up combineert 3D-technologie met röntgenstralen om een gedetailleerd 3D-beeld te genereren van zowel de binnen- als buitenkant van het onderdeel. Dit beeld wordt vervolgens vergeleken met het CAD-bestand, de modeltekening van het onderdeel, als kwaliteitsstandaard voor inspectie. Door middel van gerobotiseerde manipulatie van de onderdelen en volledig geautomatiseerde workflows, gebeurt de inspectie bovendien van A tot Z zonder de nood aan menselijke tussenkomst.

Quality Inspection 4.0

“Met onze versnelde 3D X-raydoorbraaktechnologie leveren we 100% kwaliteitsgarantie en een maximale traceerbaarheid zowel op proces- als productniveau. Zo willen we voor producenten van kritische onderdelen de poort openen naar Quality Inspection 4.0. We hanteren een build to order-strategie en produceren, installeren en leveren het onderhoud ter plaatse. Voor OEM’s leveren we een systeemkit die hen toelaat om onze technologie te integreren in hun automatiseringsoplossingen”, aldus Dirk Hamelinck.

Contact
Walter Nackaerts, Business Director & Co-Founder Deltaray, M: 0494 56 01 26, E: walter.nackaerts@deltaray.eu

 

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel