De Slimme Buitencamera’s van Netatmo zijn nu ook compatibel met HomeKit Secure Video

Projectklanten.png

Parijs, 22 april 2021 – Netatmo, de Franse leider in slimme oplossingen voor een veiligere en comfortabelere woning, kondigt aan dat zijn Slimme Buitencamera’s (met en zonder Sirene) nu ook de HomeKit Secure Video van Apple ondersteunen. De gebruikers kunnen de videobeelden van hun camera’s bekijken via de Apple Home-app en ze veilig opslaan in iCloud. Deze automatische gratis software-update is sinds februari 2020 beschikbaar voor de Slimme Binnencamera's van Netatmo en zal in de komende dagen geleidelijk beschikbaar worden voor alle Buitencamera's, inclusief de reeds aangekochte exemplaren.

De Slimme Buitencamera’s van Netatmo verwittigen de gebruiker in realtime in geval van inbraak. Ze maken een onderscheid tussen personen, dieren, voertuigen en onschuldige bewegingen, en waarschuwen de gebruiker onmiddellijk wanneer een verdachte activiteit wordt gedetecteerd.

Gebruikers zijn zeer gevoelig voor de bescherming van de camerabeelden van hun woning. Zij willen er zeker van zijn dat hun video's vertrouwelijk blijven en voor niemand toegankelijk zijn. Wij hebben hierop ingespeeld en hebben zo een camera met lokale opslag ontworpen. We kozen voor Apple HomeKit Secure Video om de gegevensprivacy te garanderen en extra functies aan te bieden. Zo kunnen Netatmo-gebruikers de activiteit die door de Slimme Buitencamera’s wordt gedetecteerd, veilig opslaan in iCloud. De gegevens worden lokaal opgeslagen en de Netatmo-gebruikers kunnen verder kiezen tussen drie back-upmogelijkheden in de cloud: Apple HomeKit Secure Video, hun persoonlijk Dropbox-account of hun FTP-server.” aldus Fred Potter, oprichter van Netatmo. 

HomeKit Secure Video geeft de gebruikers de mogelijkheid om hun woning op een veilige en vertrouwelijke manier in de gaten te houden 

De klanten van Apple kunnen nu live videobeelden en door de Slimme Buitencamera's opgenomen beelden van de laatste 10 dagen bekijken via de Apple Home-app op hun iPhone, iPad of Mac. Als u Apple TV, HomePod of iPad instelt als thuishub, zal HomeKit Secure Video ingebouwde intelligentie gebruiken om de door de Slimme Buitencamera's gedetecteerde activiteit op een vertrouwelijke manier te analyseren en ze verder te categoriseren als personen, dieren, voertuigen of anderen. De videobeelden worden veilig opgeslagen in iCloud waar ze alleen toegankelijk zijn voor de klant. 

HomeKit Secure Video maakt tevens nieuwe functies beschikbaar voor de Buitencamera’s. Met behulp van HomeKit Secure Video kunnen de gebruikers de opdracht geven om de tuinverlichting automatisch aan te doen wanneer de Slimme Buitencamera een persoon detecteert.

Gebruikers die HomeKit Secure Video willen gebruiken, moeten over een iCloud-opslagabonnement van minstens 200 GB beschikken. Zij kunnen dan zonder extra kosten één camera toevoegen. Gebruikers met een abonnement van 2 TB kunnen tot vijf camera's toevoegen zonder gevolgen voor hun iCloud-opslaglimiet. 

Prijs en beschikbaarheid 

De Slimme Buitencamera met Sirene is in de handel verkrijgbaar voor €349,99 via diverse professionele distributiekanalen en energieleveranciers (BOL.com, Coolblue en MediaMarkt) of op de website www.netatmo.com.

De Netatmo Slimme Buitencamera zonder Sirene is ook via deze verkoopkanalen verkrijgbaar voor 299,99€.

Alle functies van de Slimme Buitencamera’s zijn gratis beschikbaar. U moet geen abonnementskosten of extra kosten betalen voor het gebruik van de camera’s of de toegang tot hun gegevens.

 
 

Over Netatmo

Netatmo is een toonaangevend smart home-bedrijf dat eenvoudige en slimme producten ontwikkeld voor een veiliger en comfortabeler huis.

Sinds de oprichting in 2012 streeft Netatmo naar het ontwerpen en vermarkten van producten waarvoor alles: 

-100% inclusief is: geen abonnement of extra kosten

-100% beveiligd is: de gegevens worden beschermd en de privacy van de gebruikers gerespecteerd

-100% schaalbaar is: updates en functies worden gratis en regelmatig toegevoegd

Netatmo biedt momenteel 13 smart home-producten en accessoires. Deze producten zijn handig en gemakkelijk in het gebruik en bieden verschillende oplossingen om ieders huis te automatiseren voor een eenvoudiger leven.

Naast het bestaande productassortiment werkt het bedrijf samen met vooraanstaande spelers in de sector. Samen bouwen ze aan intelligente oplossingen die integreren met de thuisinfrastructuur, via het "met Netatmo" -programma.

Sinds 2018 maakt Netatmo deel uit van de Legrand Group, de wereldwijde specialist in elektrische en digitale gebouwinfrastructuren.

Netatmo, same home, just smarter.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be