De Security Operations-oplossingen van Fortinet reduceert de detectie- en responstijd van drie weken tot één uur met behulp van AI

Onderzoeksrapport van de Enterprise Strategy Group geeft aan dat de geïntegreerde aanpak van Fortinet cyberbedreigingen in minuten of zelfs seconden automatisch indamt

Diegem, 2 augustus 2023 - Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in cybersecurity en de drijvende kracht achter de convergentie van netwerk- en beveiligingstechnologie, maakt vandaag de resultaten bekend van een onafhankelijk onderzoek door de Enterprise Strategy Group (ESG). Het doel hiervan was het kwantificeren van de voordelen voor klanten van het gebruik van de security operations-oplossingen van Fortinet. De onderzoeksresultaten wijzen erop dat deze oplossingen bijdragen aan drastische verbeteringen van de detectie en indamming van cyberbedreigingen, beveiligingsanalyses en incidentrespons. De oplossingen voerden de operationele efficiëntie van security-teams in sommige gevallen met 86% op. Organisaties waren daarnaast in staat om de cyberrisico’s terug te dringen en hun security-teams te helpen om meer in minder tijd te doen. De terugverdientijd voor de oplossing bedroeg slechts één maand.

John Maddison, CMO en EVP Product Strategy bij Fortinet: “Bedrijven die hun snel groeiende aanvalsoppervlak willen beschermen tegen een toevloed aan nieuwe cyberbedreigingen hebben beveiligingsoplossingen nodig die deel uitmaken van geïntegreerd cybersecurity-platform en gebruikmaken van artificial intelligence (AI). Het doet ons een genoegen dat het advies- en onderzoeksbureau ESG de drastische verbeteringen die de security operations van Fortinet biedt in cijfers heeft uitgedrukt. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om gefundeerde beslissingen te nemen over de voordelen van geautomatiseerde detectie en indamming van beveiligingsincidenten en uitgebreidere beveiligingsanalyses en incidentrespons.”

De gekwantificeerde voordelen van de Fortinet SecOps-Fabric

ESG voerde voor zijn onderzoek diepgaande vraaggesprekken met eindgebruikers. Zij werden gevraagd hoeveel tijd zij nodig hadden voor de detectie, verificatie en indamming van beveiligingsincidenten en het grondig onderzoeken en verhelpen daarvan. Aan de hand van technische documentatie, casestudy’s, analyses door externe partijen en branchegegevens was ESG in staat om kwalitatieve en kwantitatieve benchmarks voor deze processen te creëren. Op die manier kon het de potentiële risico’s en tijd- en kostenbesparingen voor standaardorganisaties in kaart brengen.

Volgens de analyse van ESG hielpen de Fortinet Security Operations-oplossingen om organisaties aanzienlijke kostenbesparingen en voordelen te realiseren binnen de volgende drie gebieden:

  • Early detection & prevention (EDP): De tijd die nodig was voor het detecteren van cyberbedreigingen werd teruggebracht van 168 uur (21 werkdagen van acht uur) tot minder dan een uur en in veel gevallen slechts een paar seconden. Dit was mogelijk dankzij de inzet van EDP-oplossingen van Fortinet zoals FortiEDR, FortiDeceptor, FortiRecon en FortiNDR. Deze maken gebruik van artificial intelligence (AI) en geavanceerde mogelijkheden voor gedragsanalyse. De tijd om cyberbedreigingen op prioriteit in te delen en te verhelpen werd van acht uur teruggebracht tot 10 minuten. De tijd die nodig was voor het indammen van cyberbedreigingen daalde van 4,2 uur tot 1 minuut.
  • Central Analytics & Response Automation (CARA): De tijd die nodig was voor het onderzoeken van cyberbedreigingen daalde van 6 uur tot 1 minuut (of minder). Dit was mogelijk dankzij de inzichten en automatiseringsmogelijkheden van de CARA-componenten van Fortinet, waaronder FortiAnalyzer, FortiSIEM, FortiXDR, FortiSOAR en managed detection & response services. Belangrijker nog was dat de tijd die nodig was voor het verhelpen van cyberbedreigingen in de meeste gevallen werd verkort van 12,5 uur tot 5 à10 minuten.
  • Training en voorbereiding: De training van Fortinet voor eindgebruikers en beveiligingsanalisten reduceerde de kans op succesvolle phishing-aanvallen en verbeterde de paraatheid en incidentrespons. Security-teams waren daardoor urenlang minder kwijt aan het reageren op beveiligingsincidenten. Eén klant schatte dat het aantal medewerkers dat op kwaadaardige links klikte met 84% was gedaald. De training van security-professionals zorgde daarnaast voor een snellere onboarding van nieuwe medewerkers en een toename van de productiviteit, efficiëntie en mogelijkheden van security-teams.

Operationele kostenbesparingen

ESG modelleerde daarnaast de verwachte operationele kostenbesparingen waarvoor de oplossingen van Fortinet zorgden. De prestaties werden afgezet tegen een baseline. De onderzoekers stelden daarbij vast dat de inzet van de EDP-technologieën van Fortinet de gemiddelde tijd die per incident werd besteed met 86% kon worden teruggebracht. Dit betekende een jaarlijkse kostenbesparing van 993.000 dollar. De combinatie van EDP-oplossingen en CARA-technologieën leverde een tijdsbesparing tot 99% op die goed is voor een jaarlijkse kostenbesparing van 1,14 miljoen dollar.

ESG stelt in zijn onderzoeksrapport dat de oplossingen van Fortinet de gemiddelde tijd waarin organisaties aan cyberrisico’s worden blootgesteld met 97% kan terugdringen met EDP en met 99% met de combinatie van EDP en CARA. Organisaties kunnen daarmee een kostenpost van gemiddeld 1,3 miljoen dollar als gevolg van cyberaanvallen vermijden.

De combinatie van productiviteitsverbeteringen, kostenbesparingen en de preventie van cyberrisico’s vertaalt zich in een terugverdienperiode van 1 tot 2,5 maanden voor Fortinet EDP en 1 tot 1,7 maanden voor de combinatie van EDP en CARA.

Automating Security Operations

Fortinet SecOps Fabric maken gebruik van artificial intelligence, machine learning en gedistribueerde beveiligingsmechanismen die met het steeds uitgebreidere aanvalsoppervlak worden geïntegreerd. Dit maakt het mogelijk om alle netwerk, endpoints, applicaties en cloudomgevingen veilig te houden. De oplossingen zijn bovendien in staat om cyberbedreigingen te detecteren die traditionele beveiligingsoplossingen omzeilen en zich in onschuldige processen verbergen.

 

Download voor meer informatie en reacties van klanten over het gebruik van de security operations-oplossing van Fortinet het volledige rapport van ESG: “The Quantified Benefits of the Fortinet Automated SOC: Improved Security Team Operational Efficiency and Reduced Risk to the Organization, Each by Up to 99%”.

Aanvullende informatie

Over Fortinet
​​​
Fortinet (NASDAQ: FTNT) wil bijdragen aan een digitale wereld waarin vertrouwen centraal staat. Dat doet het door mensen, apparaten, applicaties en data altijd en overal te beschermen. Dit is de reden waarom ’s werelds grootste bedrijven, dienstverleners en overheidsinstellingen voor Fortinet kiezen om hun digitale transformatie op veilige wijze te bespoedigen. Fortinet Security Fabric-platform biedt uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde bescherming van het volledige digitale aanvalsoppervlak. Het beveiligt bedrijfskritische apparatuur, data, applicaties en verbindingen van en naar het datacenter, de cloud en thuiswerkomgevingen. Fortinet heeft wereldwijd de meeste beveiligingsappliances verkocht. Meer dan 595.000 klanten vertrouwen op Fortinet voor het beschermen van hun organisatie. Het Fortinet NSE Training Institute, een initiatief van het Training Advancement Agenda (TAA) van Fortinet, is aanbieder van een van de grootste en meest uitgebreide trainingsprogramma’s binnen de branche. Het biedt iedereen toegang tot cybersecurity-training en nieuwe loopbaankansen. Ga voor meer informatie naar www.fortinet.com, het blog van Fortinet en FortiGuard Labs.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be