De internationale Talan Group neemt Belgische AI-specialist Dataroots over

Overname zal Dataroots helpen om te schalen en internationale uitbreidingsplannen te realiseren

Leuven, 15 december 2022 - Dataroots, erkend voor zijn expertise in artificiële intelligentie, data engineering en het ontwerp, de strategie en de implementatie van next-gen dataplatformen, wordt overgenomen door de Talan Group, gespecialiseerd in de ondersteuning van innovatie- en transformatieprojecten. Dataroots blijft bestaan onder dezelfde noemer, en gaat onder de vleugels van de groep verder kunnen groeien en zijn ambitieuze internationale uitbreidingsplannen waarmaken.

De overname van Dataroots stelt Talan in staat om zijn positie op het vlak van AI- en datadiensten aanzienlijk te versterken. Dataroots voegt zich bij de Data Intelligence-tak van de groep, een afdeling die meer dan 800 consultants telt en actief is op alle internationale locaties van Talan. Hun activiteiten worden gedreven door een dynamische en snelgroeiende markt voor advies- en technologiediensten die gelinkt zijn aan data.

Verdere groei
De entiteit en het merk van Dataroots blijven bestaan, terwijl de merknaam zal bijdragen aan het opschalen van de internationale AI- en data-activiteiten. Het management zal strategische functies opnemen binnen de Talan Group en een belang houden in het kapitaal van het bedrijf. Het ambitieuze project is volledig in lijn met de wens van Talan om te voorzien in de toegenomen wereldwijde behoeften van grote internationale publieke en private spelers rond kwalitatieve data-oplossingen.

De samenwerking en de complementariteit met het huidige aanbod en de activiteiten van Talan, zullen Dataroots in staat stellen om zijn hoogwaardige diensten nog beter in de markt te zetten. De grote stap dient dan ook als een sterke versneller voor de ambitieuze internationale uitbreidingsplannen van Dataroots.

Strategische alliantie

"We zijn erg blij dat Dataroots zich aansluit bij het Talan-avontuur", stelt Mehdi Houas, voorzitter van de Talan Group. “Dit project is onderdeel van ons plan "Ambitie 2025", waarin we grote internationale ambities uiteenzetten rond data intelligence en de valorisatie van data. Dataroots heeft een sterke focus en expertise, complementair aan die van Talan, die ons aanbod zullen verrijken. Bovendien zal het team van Dataroots van meer dan 100 consultants nu kunnen rekenen op de steun van de expertise van de Talan Group om hun projecten uit te voeren en te floreren in hun professioneel traject.”
We kijken uit naar dit nieuwe hoofdstuk van Dataroots. Deze strategische alliantie met de Talan Group versterkt onze toewijding om de grenzen van AI te verleggen, terwijl we ons internationale bereik en onze impact blijven uitbreiden. Het biedt uitdagende kansen voor het team, de klanten en de organisatie", besluit Jonas Tundo, CEO van Dataroots.

Over Talan
Talan adviseert al 20 jaar bedrijven en overheidsinstellingen. De groep begeleidt hen en implementeert hun transformatie- en innovatieprojecten internationaal. De groep, die op vijf continenten aanwezig is, voorziet om in 2023 een omzet van 600 miljoen euro te behalen met meer dan 6.000 consultants en streeft ernaar om tegen 2025 de omzet van één miljard euro te overschrijden. De groep stelt innovatie centraal in haar ontwikkeling en is actief in gebieden die verband houden met technologische impactvolle veranderingen, zoals artificiële intelligentie, blockchain, IoT of Web 3.0. De Talan Group plaatst de humanistische meerwaarde van technologie centraal in haar strategie, want het is ervan overtuigd dat het potentieel van technologie des te groter is wanneer ze ten dienste staat van de mens.

Over Dataroots
Dataroots is een Belgisch bedrijf, opgericht in 2016. Het is opgericht vanuit een sterke overtuiging dat kunstmatige intelligentie en datagestuurde oplossingen kunnen worden gebruikt door bedrijven en openbare instellingen om een concurrentievoordeel te behalen op het vlak van processen, interacties tussen klanten en burgers en compliance. Onze missie is om robuuste data-oplossingen te leveren met impact voor onze klanten. Ons team van experten werkt nauw samen met onze klanten om hun ambitieuze doelen te bereiken. We doen dit door hen te helpen de waarde van hun gegevens te benutten en samen te werken rond het vormgeven van hun datastrategie. We begeleiden hen in het bereiken van hun strategische doelen door het gebruik van pragmatische, robuuste en innovatieve data-oplossingen.

Contact
Jonas Tundo, CEO Dataroots, E: Jonas@dataroots.io, M: +32 (0)472 48 20 60

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be