De Hoorn breidt uit en verdubbelt capaciteit Work Hub

Community zet nieuwe stap om uit te groeien tot creatieve en culturele hotspot van Leuven

De Hoorn, de bruisende broedplaats aan de Vaartkom in Leuven waar je kan werken, feesten en eten, breidt uit. De Work Hub wordt haast verdubbeld. Vanaf januari 2020 zal hier ruimte zijn voor zo’n 500 professionals en vijftig bedrijven uit de creatieve sector. Daarnaast zal ook het aantal evenementen op de site sterk toenemen en mikt De Hoorn jaarlijks op zo’n 100.000 bezoekers.

In 1926 werd in Brouwerij De Hoorn aan de Vaartkom in Leuven de eerste Stella getapt. Sinds 2012 is de site uitgegroeid tot een bruisende broedplaats waar iedereen kan genieten van een fris pintje, snelle lunch, gezellig diner of inspirerend evenement. Maar er kan ook gewerkt worden. De Work Hub van De Hoorn was tot dusver de thuisplaats van veertig bedrijven uit de creatieve sector, waaronder klinkende namen zoals Bonka Circus van Vincent Kompany, het creatief full-service agentschap Boondoggle en het platform voor televisiemakers Tinkerlist dat er vijf keer naar een grotere studio verhuisde.

Verdubbeling capaciteit

De Work Hub van De Hoorn, beslaat momenteel nog 5810 m², goed voor voldoende werkruimte voor 224 creatieve ondernemers en 25 gevestigde of groeibedrijven, maar deze ruimte wordt nu stevig uitgebreid. Vanaf januari 2020 zal hier ruimte zijn voor niet minder dan 481 creatieve ondernemers en 50 bedrijven. Een verdubbeling van de capaciteit.

Van deze totale ruimte is inmiddels 75% verhuurd. Vier bedrijven hebben reeds ingetekend, waaronder softwarespecialist madewithlove, terug van weggeweest. Zaakvoerder Andreas Creten ging in 2012 als allereerste aan de slag in de Work Hub. Madewithlove groeide en toen de grotere kantoorruimtes in de Hoorn reeds bezet bleken, zocht Andreas andere oorden op. Nu de Work Hub aanzienlijk wordt uitgebreid, keert het bedrijf maar al te graag terug naar het nest. “De Hoorn geeft bedrijven de ruimte om te groeien in een inspirerend en dynamisch kader waar je als onderneming sterke contacten kan leggen en professionele relaties kan opbouwen. Bovendien is er heel wat te doen. De evenementen zijn keer op keer bijzonder boeiend. En wie drinkt er niet graag al eens een biertje na het werk onder collega’s?” Naast madewithlove zullen o.a. ook Untaylored, Ectosense en CrazyGames hun intrek nemen in De Hoorn.

Hechte community

Het gaat ‘em De Hoorn niet louter om de ruimte om te werken, eten of drinken. “We zijn meer dan dat”, vertelt CEO Sam Custers. “De Hoorn wil uitgroeien tot dé creatieve en culturele hotspot van Leuven. In tegenstelling tot andere klassieke bedrijvencentra organiseren we geen incubatorprogramma’s, maar creëren we een broedplaats waar aan professionele kruisbestuiving wordt gedaan. We bouwen aan een hechte gemeenschap die niet alleen bestaat uit de verschillende bedrijven en coworkers die hier werken maar waar ook de mensen die in hun vrije tijd afzakken naar De Hoorn, deel van uitmaken.”

Daarom investeert De Hoorn sterk in de verschillende faciliteiten die de site te bieden heeft, van de nieuwe vergaderzalen tot unieke eventruimtes zoals de Brouwzaal en uiteraard het Grand Café, het kloppende hart van De Hoorn. Met de uitbreiding wil De Hoorn jaarlijks gastheer zijn van zo’n 300 evenementen voor 100.000 bezoekers.

“De Hoorn is de ideale locatie voor workshops, talks, product launches en andere professionele activiteiten. We halen de mensen die hier werken vanachter hun bureau en bieden hen letterlijk de ruimte om met elkaar ideeën uit te wisselen, elkaar te leren kennen en inspireren. Dit kan tijdens de werkuren of een evenement of waarom ook niet bij een lekkere frisse pint. Daarnaast is De hoorn ook de ideale locatie voor privéfeesten zoals communies, huwelijken en verjaardagen.”

Membership

Bedrijven die zich vestigen in De Hoorn kunnen intekenen voor een membership op maat van hun noden. Er zijn vier formules voor kleine tot grote bedrijven, van freelance creatives over start-ups tot gevestigde waarden met tien tot vijftig medewerkers. Een membership omvat alles. “Dit is uniek. De bedrijven moeten met niets rekening houden. Ze hebben toegang tot de faciliteiten, kunnen deelnemen aan activiteiten en events. Ook het onderhoud van de kantoorruimte en zelfs het bewateren van de planten is inbegrepen. Andere coworkinghubs werken met huurcontracten maar op deze manier blijven we nagenoeg altijd onder hun prijs.”

Contacteer ons
Corneel Haine PR Consultant, Evoke
Corneel Haine PR Consultant, Evoke
Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Evoke
Witte Patersstraat 4
1040 Brussel