De ergonomische oplossingen van Duravit maken de badkamer een metgezel voor het leven

De badkamer van vandaag kan toekomstgericht worden ingericht zonder toegevingen te moeten doen op het vlak van design en functionaliteit. Badkamerfabrikant Duravit biedt diverse oplossingen die de badkamer toegankelijk en comfortabel maken voor mensen van alle leeftijden: van gelijkvloerse douches tot verhoogde toiletten en ruime wasruimtes met voldoende beenruimte. 

Badkamerinrichtingen die voor jonge mensen doordacht het comfort verhogen, kunnen ook later zelfstandigheid en een betere levenskwaliteit mogelijk maken. Bovendien verhoogt een tijdloze badkamer met een lange levensduur de waarde van een woning. Omdat Duravit zich hiervan bewust is, biedt de badkamerproducent verschillende ergonomische oplossingen.

Functionele en stijlvolle wasruimtes

Voor rolstoelgebruikers en mensen met een handicap is het essentieel dat de wastafel voldoende beenruimte biedt en goed bereikbaar en comfortabel in gebruik is. Tegelijkertijd moet ze passen bij de stijl van de rest van de inrichting.

Consoles uit de badkamermeubelseries DuraStyle en L-cube, gecombineerd met inbouw- of opzetwastafels, zijn ideaal in die gevallen. Ze bieden namelijk de mogelijkheid om eenvoudig met een rolstoel onder de wasruimte te kunnen rijden. Daarnaast maken de opzetwastafels een hogere waspositie mogelijk. Dankzij de royale ruimte aan de zijkant kunnen alle verzorgingsproducten ook binnen handbereik worden bewaard.

Afhankelijk van de breedte van de wasruimte, zijn onderkasten aan de zijkant met één of twee lades voor opbergruimte verkrijgbaar. Die zijn optioneel uitgerust met een inrichtingssysteem in esdoorn of notenhout. Met verschillende houtdecors, hoogglansafwerkingen of fineer uit echt hout bieden de consoles een breed scala aan mogelijkheden voor een persoonlijke inrichting. Verplaatsbare spiegels en planken op verschillende hoogtes zorgen er daarenboven voor dat rolstoelgebruikers de opbergruimtes gemakkelijk kunnen gebruiken.

Console L-Cube met Vero-wastafel
Console L-Cube met Vero-wastafel

Meer comfort dankzij verhoogde toiletzittingen met bediening op afstand

Wie minder lenig of rolstoelafhankelijk is, wil zoveel mogelijk inspannende kniebuigingen vermijden. De zitpositie van het wandtoilet Starck 3 is dan ook vijf centimeter hoger om het toiletgebruik gemakkelijker en comfortabeler te maken. Bij renovaties kan dat toilet eenvoudig op bestaande aansluitingen worden geïnstalleerd.

De douche-wc's SensoWash® Slim en SensoWash® Starck f bieden naast maximaal comfort, ook een geïntegreerde douchestang van roestvrij staal met drie douchetypes die kan dienen als bidet. De douchestang kan worden bediend via een afstandsbediening of een app.

Veilig douchen dankzij de gelijkvloerse doucheruimtes

Een met de vloer gelijklopende douchebak is niet enkel esthetisch gezien een meerwaarde, maar is ook gemakkelijk schoon te maken en helpt valongevallen te voorkomen. Bovendien zorgt het voor voldoende bewegingsvrijheid, inclusief voor zorgverleners.

De Stonetto douchebak van slijtvast, antislip DuraSolid® en de Tempano douchebakserie van sanitair acryl zijn bijzonder geschikt voor een toekomstgerichte badkamerinrichting. Gelijk met de vloer, half gemonteerd of gelegd: Tempano is geschikt voor tal van toepassingen naargelang structurele vereisten en persoonlijke voorkeuren. Een douchezitje in de doucheruimte verhoogt daarnaast de veiligheid en het comfort.

Een andere veilige oplossing is de door EOOS ontworpen Shower + Bath, wat een gecombineerde inloopdouche en ligbad is die ook geschikt is voor kleinere ruimtes. Dankzij de geïntegreerde glazen deur wordt het bad eenvoudig een open inloopdouche. De deur kan naar de binnenkant van het bad worden geopend waarbij die onzichtbaar opgeborgen wordt onder een waterdicht zitkussen. Het vormstabiele kussen rust op de deur en de rand van het bad. Naast zitplaatsen biedt die oplossing dus ook extra opbergruimte.

Duravit AG

Het in Hornberg gevestigde Duravit AG is een van de toonaangevende internationale fabrikanten van designbadkamers en is actief in meer dan 130 landen over de hele wereld. Het productportfolie van deze badkamerfabrikant bevat sanitair keramiek, badkamermeubels, douchebakken en ligbaden, wellness-systemen, douche-wc's, kranen en accessoires evenals installatiesystemen van de hoogste kwaliteit. Naast zijn interne ontwerpexpertise, werkt Duravit bij productontwikkeling nauw samen met een internationaal netwerk van ontwerpers zoals Cecilie Manz, Philippe Starck, Christian Werner, Sebastian Herkner en Bertrand Lejoly, evenals getalenteerde nieuwkomers. Door de interactie van baanbrekende ontwerpen, hoge productkwaliteit, een scherp gevoel voor menselijke behoeften en verantwoord ondernemerschap, is het de ambitie van Duravit om het leven van de eindgebruikers elke dag een beetje beter te maken. Een belangrijk doel hierbij is de allesoverheersende missie om in 2045 volledig klimaatneutraal te zijn.

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be