Datashift haalt private-equitypartner Finco aan boord om versnelling hoger te schakelen

Scale-up ambieert groei van 100 naar 250 mensen en Belgisch marktleiderschap

Mechelen, 6 februari 2024 - Datashift, de Mechelse specialist in end-to-end dataconsultancy met oplossingen in onder meer Business Intelligence, Data Governance, AI en Intelligent Automation, haalt private-equitypartner Finco aan boord. Met Finco als sparringpartner wil Datashift doorgroeien naar het volgende niveau, zowel op businessvlak als qua team, om zo dé onbetwiste marktleider te worden, ook over de landsgrenzen.

Sinds de oprichting in 2015 is het hard gegaan voor Datashift: jaarlijks liet het bedrijf een omzetgroei van meer dan 50% optekenen, en de twee founders van weleer zijn vandaag uitgegroeid tot een team van meer dan honderd Datashifters. Ook op businessvlak ging het vooruit: een succesvol partnerschap met Collibra, de opening van nieuwe kantoren in Leuven en Gent, en de lancering van een gespecialiseerde AI-tak. Daarnaast werden recent verschillende topprofielen aangeworven, zoals Stefaan Decramer (ex-Boston Consulting Group) en Pieter Schelfhout (ex-CTO van Cake). Op dat elan wil Datashift de komende jaren doorgaan, om ook in het licht van de AI-revolutie dé datapartner bij uitstek te worden voor bedrijven uit alle mogelijke industrieën en sectoren.

Het Datashift-team telt ondertussen meer dan 100 FTE's.
Het Datashift-team telt ondertussen meer dan 100 FTE's.

Een strategische sparringpartner

Om ons te ondersteunen in onze groeiambities, maar ook met het oog op de ontwikkeling van een totaalaanbod, zijn we met behulp van M&A-adviesverlener Merodis op zoek gegaan naar een sterke strategische partner: iemand die onze eigenheid als een sterkte ziet en ons kan helpen om deze te bewaren, maar die ons ook scherp houdt en in vraag durft stellen. Ik ben blij te kunnen melden dat we die met Finco gevonden hebben”, zegt Nico Huybrechts, medeoprichter en CEO van Datashift. Met hen als sparringpartner, bovenop het huidige operationele team dat volledig aan boord blijft, zijn we nog beter gewapend om de komende jaren onze steile groeicurve door te trekken.
Nico Huybrechts, CEO van Datashift
Nico Huybrechts, CEO van Datashift
Vanaf de eerste gesprekken waren we onder de indruk van de pragmatische visie en de enorme knowhow van het Datashift-team”, zegt Martijn Willaert, Managing Partner van Finco Private Equity. “Datashift is voor ons dan ook de ideale partner om in te spelen op het exponentieel groeiend belang van data en artificiële intelligentie voor ondernemingen.

Échte impact, over de hele lijn

In dat groeitraject behoren ook overnames en buitenlandse expansie tot de mogelijkheden, al is er op dat vlak momenteel niets concreets. De belangrijkste prioriteit nu is om, naast het aanwerven van nieuwe mensen, het reeds aanwezige talent verder te laten excelleren in een boeiende en snel evoluerende omgeving - al van meet af aan een van de stokpaardjes van CEO en medeoprichter Nico Huybrechts.

Het motto van Datashift is Achieve.Impact.Together. We willen échte impact creëren, door strategie realiteit te maken en businessproblemen van begin tot eind op te lossen met data: vanop C-level tot op de werkvloer. Daarvoor gaan we, na de AI-tak, ook nog een aparte strategische tak oprichten, en ook sterker inzetten op data governance en data ethics, om met name wat betreft het gebruik van AI het kaf van het koren te scheiden en klanten te helpen de juiste keuzes te maken. Dat kan enkel met de juiste, gemotiveerde mensen: zonder hen is er geen bedrijf, en kunnen we onze klanten niet de innovatie en hoge kwaliteit bieden die we voor ogen hebben”, aldus Huybrechts.

Daarbij wil Datashift de komende jaren, naast diensten en projecten, ook evolueren naar meer kant-en-klare oplossingen, bijvoorbeeld rond ESG, dynamische prijszetting en andere specifieke toepassingen.

Tien jaar Datashift = Data Boutique

Leuke uitsmijter: volgend jaar bestaat Datashift tien jaar. Om dat te vieren, komt er een eigen Datashift-festival: DataBoutique. “Meer nieuws daarover volgt!”, besluit Nico Huybrechts.

 

Over Datashift
Datashift is een leidend dataconsultancybedrijf in België dat volledige end-to-endoplossingen aanbiedt. Het bedrijf heeft zijn omzet sinds de oprichting in 2015 jaarlijks met meer dan 50% zien stijgen en heeft momenteel meer dan 100 FTE's in dienst. Datashift, dat een unieke marktpositie heeft verworven op het kruispunt tussen de grote jongens en de deep knowledge nichespelers, is van plan zijn dienstenaanbod uit te breiden en zijn geografisch bereik te vergroten. Het bedrijf werd in 2015 mee opgericht door Nico Huybrechts, die nog steeds aan het roer staat.

Over Finco
Finco is een gevestigde onafhankelijke Belgische private-equityspeler. Het richt zich op groeifinanciering en buy-outkapitaal om innovatieve groeibedrijven met duurzame businessmodellen en geleid door ambitieuze ondernemers te ondersteunen in het realiseren van hun volledige groeipotentieel. Finco werd opgericht in 1998, referentieaandeelhouder is de familie Plouvier.

Paul Geens

Paul Geens

PR consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be