Dataroots verdubbelt team met 14 aanwervingen

AI-specialist vangt aanwervingsgolf op met sterk en streng opleidingscurriculum

Leuven, 26 juni 2019 - Dataroots, gespecialiseerd in AI en machine learning, groeit sterk en investeert dit jaar daarom fors in nieuw talent. In totaal zullen nog voor eind september dit jaar 14 nieuwe aanwinsten aan de slag gaan bij de Leuvense start-up. Deze resources zijn nodig om te beantwoorden aan de vragen van nieuwe klanten, zonder te moeten inboeten op kwaliteit en dienstverlening. Bovendien wil Dataroots de komende jaren uitgroeien tot een waar competence center in AI met een uitgebreide expertise in uiteenlopende sectoren, van finance tot manufacturing.

Dataroots werd in 2016 opgericht door data scientists Bart Smeets en Jonas Tundo en is in geen tijd uitgegroeid tot een vaste waarde op de Belgische AI-markt. Deze groei zet zich ook in 2019 verder en leidt nu tot een sterke uitbreiding van het team. “Sinds begin 2019 tekenden reeds veertien nieuwe medewerkers een contract”, vertelt oprichter Bart Smeets. “Zes hiervan gaan later aan de slag in september. In totaal zullen we dan met 28 zijn, een verdubbeling van ons team.”

AI competence center

Het aantal aanwervingen dat Dataroots dit jaar doorvoert is aanzienlijk. “Enerzijds is het een kwestie van vraag en aanbod”, zegt oprichter Jonas Tundo. “Onze diensten en oplossingen zijn bijzonder in trek maar dit mag niet ten koste gaan van onze dienstverlening en de kwaliteit van onze oplossingen. Anderzijds willen we op termijn uitgroeien tot een echt competence center op vlak van AI. Hiervoor moet je van alle markten thuis zijn. We zijn momenteel voornamelijk actief in de financesector, maar in alle sectoren is er vraag naar onze oplossingen. We willen ook hier onze expertise en ervaring uitbouwen en bedrijven helpen om meer te bereiken dankzij AI en machine learning.”

Jong talent

De nieuwe aanwinsten werden geselecteerd uit niet minder dan 350 kandidaten op basis van technische tests en face-to-face-gesprekken. Dataroots was vooral op zoek naar data scientists maar er werden ook een aantal data engineers aangeworven. “Er is momenteel een groot aanbod van data scientists op de arbeidsmarkt, mede door het feit dat universiteiten hiervoor specifieke opleidingen aanbieden. Geschikte data engineers vinden is een heel ander verhaal. Hoe dan ook, alle nieuwe medewerkers zijn stuk voor stuk jonge talenten die net hun studies hebben afgerond en aan de start staan van een beloftevolle carrière in AI”, getuigt Bart Smeets.

Opleidingscurriculum

Om deze grote aanwervingsgolf van jonge wolven op te vangen, heeft de Leuvense firma een streng maar sterk opleidingscurriculum uitgewerkt dat op drie maanden tijd voor een goede basis moet zorgen. “De nieuwe krachten krijgen eerst 1 à 2 weken op locatie intense coaching in de theorie en praktijk door onze eigen experts. Het gaat hem hier niet alleen om de materie, het is ook en vooral een teambuildingmoment”, vertelt Pablo Cogis, Team Lead bij Dataroots. 

Daarnaast komen ook andere aspecten aan bod. Zo werkt Dataroots samen met een externe partner die communicatietraining geeft. “Ook dit is heel belangrijk want onze mensen werken tenslotte als consultants. Zo leren ze resultaten presenteren, communiceren met stakeholders ... Vervolgens wordt er samen met de nieuwkomers op basis van hun achtergrond en interesse een focus bepaald op vlak van technologie en methodologie die in de komende maanden meer wordt uitgediept.”

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be