Databotpionier TeRoCo breidt activiteiten uit naar Frankrijk

Belgische start-up TeRoCo blijft groeien en bedient ondertussen zowel Benelux als Frankrijk

Herentals/Rijsel, 3 september 2020 – Databotpionier TeRoCo bereidt zich voor om in Frankrijk haar diensten aan te bieden. TeRoCo is de specialist in de opleiding en implementatie van databots, virtuele assistenten die repetitieve taken kunnen overnemen en zo toelaten om systemen te automatiseren en zich met elkaar te integreren. Met de opening van een fysiek kantoor in Rijsel zal TeRoCo dichtbij hun Franse klanten staan om hen te helpen bij de volgende stap in hun digitale transformatie. 

De uitbreiding naar Frankrijk is voor TeRoCo een niet meer dan logische stap in de sterke groei die het vanaf de start kende. Met heel wat klanten die internationaal actief zijn en de eigen aanwezigheid in België en Nederland past de expansie naar Frankrijk ook perfect bij de ambitieuze doelen van TeRoCo om te blijven groeien. “We willen ons definitief lostrekken uit de Vlaamse klei. Frankrijk is een gigantische markt waar we veel opportuniteiten zien”, vertelt Pascal Kemps, mede-oprichter van TeRoCo.

Pascal Kemps en Johan Van den Bulck, Co-Founders van TeRoCo
Pascal Kemps en Johan Van den Bulck, Co-Founders van TeRoCo

Meer gelijkenissen dan verschillen

TeRoCo zal zich voornamelijk richten op de sectoren waar het al vertrouwd mee is, zoals logistiek, marketing, de zorgsector en het verzekeringswezen. Afgezien van de taal vallen er namelijk meer gelijkenissen dan verschillen op te merken. ”De Fransen lopen tegen dezelfde problemen aan als onze huidige Belgische en Nederlandse klanten”, zegt Pascal Kemps. “In de logistieke sector liggen de regelgevingen bijvoorbeeld allemaal vast in Europese of wereldwijde verdragen en afspraken. Het enige verschil tussen een vrachtwagen in België of een vrachtwagen in Frankrijk is de nummerplaat.”

Met een kantoor in Rijsel zal TeRoCo zich ook fysiek in Frankrijk vestigen. TeRoCo gaat er namelijk prat op dat het de volledige implementatie van databots zelf uitvoert. Hoewel dat grotendeels vanop afstand mogelijk is, kan die fysieke aanwezigheid in Frankrijk een belangrijke rol spelen bij het langsgaan bij (potentiële) klanten om hen face-to-face in hun eigen taal van dienst te zijn.

Bovendien heeft TeRoCo de afgelopen maanden ingezet op het aantrekken van de juiste profielen om de Franstalige markt beter te kunnen bedienen. Francis Coulonval, Business Developer bij TeRoCo klopte echter zelf aan bij de databotpionier, overtuigd van de gemeenschappelijke visie. “Tijdens mijn loopbaan als IT-consultant in de banksector kwam ik in aanraking met TeRoCo”, vertelt Francis Coulonval. “De Belgische start-up heeft een heel goede reputatie die past bij wat ik persoonlijk nastreef: kwaliteit, flexibiliteit en snelheid, maar vooral betrouwbaarheid. Door mijn tweetaligheid en kennis en ervaring op de Franse markt klopte het plaatje helemaal.”

Francis Coulonval, Business Developer bij TeRoCo
Francis Coulonval, Business Developer bij TeRoCo

Coronacrisis: hét moment om te investeren in databots

De coronapandemie dwong bedrijven om zich te heruitvinden en om te gaan met een nieuwe economische realiteit. TeRoCo biedt met de volledige implementatie van databots een snel, efficiënt en betaalbaar alternatief om te automatiseren. Bovendien kennen databots een terugverdientijd van slechts een paar maanden. “Vele bedrijven zitten in een krappe budgettaire situatie en moeten zich tegelijk nog eens gaan heruitvinden. Ze moeten dus hun getalenteerde werknemers kunnen inzetten om daarover na te denken. Menselijke brainpower is cruciaal om snel te schakelen. Databots vormen de perfecte oplossing om die brainpower vrij te maken”, geeft Pascal Kemps aan.

Over TeRoCo
De Belgische start-up en databotpionier TeRoCo werd opgestart in 2017 door twee vennoten met meer dan 20 jaar ervaring in logistiek, finance, HR en marketing. Ze bouwden en beheerden tevens één van de grootste corporate RPA Centers of Excellence in de Lage Landen.

TeRoCo levert harmonie. In vijf weken tijd implementeert TeRoCo databots. Deze virtuele assistenten helpen klanten om hun processen op een snelle en eenvoudige manier te automatiseren (RPA), systemen te integreren of op maat gemaakte applicaties te ontwikkelen. Dit gebeurt zonder bestaande (IT-)processen aan te passen of data te wijzigen. Het team van uitsluitend in-house vakexperten zoekt naar de beste databotoplossing en stemt die af op het individuele profiel van de klant en zijn specifieke business behoeften, zonder tijdrovend programmeerwerk. TeRoCo denkt als businesspartner mee en reikt duurzame oplossingen aan die technologie-onafhankelijk zijn. 

TeRoCo wordt volledig gefinancierd met eigen kapitaal. TeRoCo is actief op de Benelux en Franse markt en het hoofdkantoor is gevestigd in Herentals. Het bedrijf heeft in vier jaar tijd al gereputeerde bedrijven zoals Toyota, de Christelijke Mutualiteit, Partena, Liantis, Caterpilar, Brinks en ECS2XL bediend. 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be