Databotpionier TeRoCo breidt aanbod uit met testing-mogelijkheden

Aanwerving Gert Ennekens brengt nieuwe expertise binnen bij RPA-specialist

Herentals, 8 februari 2022 - RPA-specialist TeRoCo biedt als een van de eerste Belgische databot-ontwikkelaars voortaan testing van datainfrastructuur aan. Het bestaande aanbod van advies, implementatie en opleiding rond alles wat met robotic process automation te maken heeft, wordt zo verder uitgebreid. De ervaren testmanager Gert Ennekens werd aan boord gehaald om deze bedrijfstakken te coördineren.

RPA oftewel robotic process automation krijgt de laatste jaren voet aan de grond als innovatieve technologie om repetitieve administratieve bedrijfsprocessen te automatiseren. De tijd die daardoor vrijkomt, kan door werknemers gebruikt worden om meer uitdagende en afwisselende taken uit te voeren. Een toepassing van RPA die vooralsnog weinig benut werd, is de mogelijkheid om databots in te zetten bij het stresstesten van digitale infrastructuur zoals apps of websites. Via databots kunnen enorm veel interacties met bedrijfsplatformen of applicaties gesimuleerd worden, om op die manier storingen of capaciteitsproblemen preventief op te sporen.

Volgende stap
Naarmate digitale infrastructuur complexer wordt, groeit de nood aan testing volgens medeoprichter van TeRoCo Pascal Kemps: “De digitale infrastructuur van bedrijven moet robuust zijn en een groot aantal interacties tegelijkertijd kunnen verwerken. Het inzetten van databots om die situaties te simuleren en de infrastructuur preventief te testen is de volgende stap in de evolutie van RPA-technologie. Het mooie aan deze toepassing is dat alles zeer snel en geautomatiseerd verloopt.”

Gert Ennekens
Gert Ennekens

Binnen TeRoCo zal de recent aangeworven ervaringsdeskundige Gert Ennekens de testing-pijler coördineren. Hij heeft jarenlange ervaring als test manager en adviseur in de financiële en farmaceutische sector en wil bij TeRoCo zijn kennis van RPA verder ontwikkelen. “Binnen de testing-wereld merkte ik de laatste jaren reeds een verschuiving van het manueel naar geautomatiseerd testen. Bij TeRoCo kan ik mijn kennis en ervaring koppelen aan de aanwezige expertise op vlak van RPA en databots.”

Meer garanties
Testing wordt volgens Gert Ennekens nog te vaak onterecht beschouwd als een overbodige kost omdat er enerzijds geen direct resultaat zichtbaar is en het anderzijds zeer arbeidsintensief is. “Er is namelijk geen enkele applicatie die zonder bugs ontwikkeld wordt, en daarom is testing zo belangrijk. Je krijgt meer garanties op een stabiele en kwalitatieve infrastructuur omdat je gaat nagaan of de software aan alle functionele eisen voldoet.”

Om te onderzoeken of testing nut heeft in een bepaalde RPA-case, wordt eerst een risicoanalyse uitgevoerd. Op basis van die resultaten wordt een teststrategie op maat van de klant ontwikkeld.

Over Teroco
De Belgische start-up en databotpionier Teroco werd opgestart in 2017 door Johan Van den Bulck en Pascal Kemps, beiden met meer dan 20 jaar ervaring in logistiek, finance, HR en marketing. Ze bouwden en beheerden tevens één van de grootste corporate RPA Centers of Excellence in de Lage Landen.

Teroco levert harmonie. In vijf weken tijd implementeert Teroco databots. Deze virtuele assistenten helpen klanten om hun processen op een snelle en eenvoudige manier te automatiseren (RPA), systemen te integreren of op maat gemaakte applicaties te ontwikkelen. Dit gebeurt zonder bestaande (IT-)processen aan te passen of data te wijzigen. Het team van uitsluitend in-house vakexperten zoekt naar de beste databotoplossing en stemt die af op het individuele profiel van de klant en zijn specifieke business behoeften, zonder tijdrovend programmeerwerk. Teroco denkt als businesspartner mee en reikt duurzame oplossingen aan die technologie-onafhankelijk zijn.

Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be