Data scientists leggen AI-expertise in de schaal in de strijd tegen voedselschaarste en inkomensonzekerheid

Leuvense Dataroots organiseert hackathon ten voordele van non-profitorganisatie One Acre Fund

Leuven, 5 juli 2019 - De Leuvense firma Dataroots, gespecialiseerd in artificiële intelligentie en machine learning, organiseerde vandaag een hackathon ten voordele van One Acre Fund, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het verlenen van opleidingen en ondersteuning voor landbouwprojecten in de Sub-Sahara regio in Afrika. Gezien One Acre Fund actief is een uitgestrekte regio van Afrika verzamelen ze grote hoeveelheden data over elke opleiding en project. De data scientists van Dataroots zetten hun artificiële intelligentie expertise in om de waarde uit die data te halen.

Het One Acre Fund is een non-profitorganisatie met haar hoofdzetel in het westen van Kenya, in Kakamega. Ze zetten zich in tegen voedselschaarste en voor het verhogen van inkomens in Sub-Sahara Afrika. Dit doen ze door kleine boeren landbouwkundige opleidingen en algemene ondersteuning te bieden om hen zo de middelen te geven om een leefbaar inkomen te genereren. One Acre Fund is actief in heel wat landen en regio’s. Voor elk project wordt heel wat data bijgehouden. De bedoeling is dat Dataroots artificiële intelligentie loslaat op die gegevens en zo de slagkracht van One Acre vergroot. 

Marathonsessie

Dataroots werd in 2016 opgericht door data scientists Bart Smeets en Jonas Tundo en is in geen tijd uitgegroeid tot een vaste waarde op de Belgische AI-markt. Voor de hackathon, een bijeenkomst waar over een tijdspanne van 24 uur een bepaalde case wordt aangepakt, zette Dataroots acht artificiële intelligentie specialisten aan het werk. Ze kregen hierbij ondersteuning van Zachary Vinyard van One Acre Fund, speciaal overgevlogen vanuit Oost-Afrika. De bedoeling was om aan het eind van een lange dag, een concreet voorstel te kunnen doen en zo de processen van One Acre een stevige duw in de rug te geven.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Waar vroeger een klassieke geldinzameling de manier was om zich in te zetten voor een goed doel, leggen vandaag jonge mensen en bedrijven hun vakkennis en hands-on ervaring in de schaal om een verschil te maken. Zo zet Dataroots met dit evenement zijn kennis en mensen in voor een goed doel. Dit idee komt voort uit hun concept ‘Data For Good’, waarbij medewerkers zelf met initiatieven op de proppen komen om met artificiële intelligentie een goede daad te verrichten. “De case om pro bono voor One Acre Fund te werken was voor ons het perfecte project omdat zij al over veel data beschikken en openstaan voor nieuwe technologieën”, vertelt teamleader Pablo Corgis. “Bij Dataroots ligt de focus dan ook sterk op projecten die in de praktijk een reële toegevoegde waarde opleveren.”

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be