Dashdoc biedt automatische klantenfacturatie en ordermanagement aan dankzij samenwerkingen met Billit en Transporeon

Integratie met digitale platformen vereenvoudigt administratie en vermindert kans op manuele fouten

Antwerpen, 8 februari 2023 - Dashdoc biedt voortaan automatische klantenfacturatie en ordermanagement aan. De ontwikkelaar van het gelijknamige transportmanagementsysteem (TMS) werkt daarvoor samen met Billit, het online platform voor accounting en facturatie en transportbeheerplatform Transporeon. De functionaliteiten van zowel Billit als Transporeon zijn geïntegreerd in het Dashdoc-TMS, waardoor facturatie en transportopdrachten automatisch afgehandeld kunnen worden. Dat levert een vereenvoudigde administratie op en vermindert het risico op manuele fouten.

Met het TMS van Dashdoc kunnen transporteurs en verladers reeds eenvoudig hun logistieke processen beheren en inplannen. Daar komt dankzij de samenwerkingen met Billit en Transporeon voortaan respectievelijk automatische facturatie en het automatisch ontvangen van orders uit de enterprise resource planning (ERP) bij. Daarmee breidt het aanbod van het TMS verder uit met functionaliteiten die breed inzetbaar zijn bij de klanten van Dashdoc.

Via Billit wordt de digitale factuur automatisch toegevoegd aan de andere vrachtdocumenten die Dashdoc genereert, zoals de e-CMR. Doordat alle documenten meteen digitaal beschikbaar zijn, kunnen deze bovendien sneller verwerkt en betaald worden. Dankzij de connectie met Transporeon kunnen transporteurs dan weer automatisch de door verladers toegewezen transporten verdelen onder hun beschikbare chauffeurs. Die administratieve vereenvoudigingen verminderen de kans op manuele fouten.

Divers aanbod
Dashdoc koos voor Billit omwille van het diverse aanbod aan accountingdiensten binnen het platform. Transporeon is op zijn beurt een platform dat reeds algemeen gebruikt wordt door Dashdoc-gebruikers. Nu is Dashdoc het eerste TMS dat hiermee geconnecteerd is. “Qua filosofie passen zowel Billit als Transporeon helemaal bij ons”, zegt Elien Vanderborcht, operations manager Benelux bij Dashdoc. “Net als ons werken ze volledig online en zijn ze compatibel met verschillende systemen. De toepassingen zijn breed inzetbaar bij onze klanten, die kunnen kiezen welke functionaliteiten van Billit ze willen integreren. Op basis van die functies betalen ze een gebruikslicentie. De integratie binnen Dashdoc zelf is voor beide platformen gratis en zeer snel voltooid: plug and play!”

Over Dashdoc
Dashdoc is het avontuur van vier jeugdvrienden, ontstaan uit de drang om problemen op te lossen die eigen zijn aan wegtransport. Vandaag is het een bedrijf met 60 werknemers in Frankrijk en België. Het biedt verladers en vervoerders een veilige, performante en complete oplossing in de vorm van het eigen TMS. Het beheer van al hun vervoersactiviteiten, van planning tot facturering en de berekening van hun CO2-voetafdruk, wordt daarmee kinderspel.

Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Neem contact op met

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be