Cyriel Vrijders volgt Jan Van de Perre op als CEO Benelux van Fraikin

Digitalisering, werknemerstevredenheid en rentabilisering nieuwe vestigingen staan bovenaan de agenda

Machelen, 8 november 2021 - Cyriel Vrijders wordt de nieuwe CEO Benelux van Fraikin, marktleider in de verhuur en leasing van bedrijfsvoertuigen en bestelwagens. De huidig commercieel directeur neemt de rol over van Jan Van de Perre, die Fraikin de afgelopen vijf jaar naar nieuwe hoogtes heeft getild. Vrijders zal in zijn beleid sterk focussen op digitalisering, het aanboren van nieuwe markten, het welzijn en de tevredenheid van de Fraikin-medewerkers en het rentabiliseren van de nieuwe vestigingen in Izegem en Luik.

Cyriel Vrijders kent Fraikin door en door. Vanuit zijn financiële achtergrond doorliep hij er de voorbije twaalf jaar verschillende functies, van accounting manager over operations director voor België tot fleet, process & quality manager Benelux en uiteindelijk commercieel directeur voor de Benelux. Deze rijke ervaring zal hij in de schaal werpen als CEO Benelux. Hij neemt het roer over van Jan Van de Perre, die de afgelopen vijf jaar succesvol aan het hoofd stond en zich nu zal bezighouden met tijdelijk projectmanagement buiten Fraikin.

“2020 was een uitzonderlijk jaar, niet het minst door corona”, vertelt Cyriel Vrijders. “De impact op onze werking was niet te onderschatten. Het geconditioneerd vervoer of koeltransport voor de horeca, traiteurs en evenementen viel voor een groot stuk weg. Maar tegelijkertijd steeg de vraag naar bestelwagens voor last mile delivery sterk door de opmars van pakjesdiensten. Die switch vergde een zware inspanning maar hebben we uiteindelijk succesvol volbracht. Begin dit jaar volgde dan de overname van Via Location. Ook die integratie was veeleisend maar brachten we tot een goed eind.”

Business to government
Nu kijkt Cyriel Vrijders naar de toekomst, waarin hij zal verdergaan op het elan van zijn voorganger maar alsnog zijn eigen stempel zal drukken op de koers van Fraikin. Het businessplan voor de komende jaren ligt op tafel. Een eerste doelstelling is het aanboren van de B2G-markt (business to government) met organisaties als Fluvius en bpost, een nieuwe pijler naast de bestaande specialisaties in geconditioneerd transport, personentransport en hydraulics.

Ten tweede zal Fraikin werken aan het rentabiliseren van de nieuwe agentschappen die het dit jaar opent in Izegem en Luik. “We hechten bijzonder veel belang aan onze nabijheid bij de klant en investeren daarom sterk in ons lokaal netwerk. Deze nieuwe vestigingen vormen initieel uiteraard een kost maar we zullen trachten om deze zo snel mogelijk rendabel te maken. Daarnaast zullen we blijven werk maken van de verdere integratie van Via Location, hun klanten en medewerkers.”

“We hechten bijzonder veel belang aan onze nabijheid bij de klant en investeren daarom sterk in ons lokaal netwerk." - Cyriel Vrijders, CEO Benelux Fraikin

Tevredenheid en digitalisering
Een derde doelstelling zijn het welzijn en de tevredenheid van de Fraikin-medewerkers. “Fraikin levert niet alleen bedrijfsvoertuigen maar ook de diensten errond. Die diensten worden niet geleverd door machines maar door mensen. Ik zal er daarom sterk op toezien dat onze medewerkers de juiste opleidingen krijgen en de tevredenheid ervaren die nodig is om onze klanten dag na dag verder te helpen.” Tot slot zal Fraikin investeren in verdere digitalisering. De marktleider voor het verhuur van bedrijfsvoertuigen heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en zal erop toezien dat, met behulp van digitalisering en automatisering, de interne processen deze groei en de medewerkers kunnen blijven ondersteunen.

Succesverhaal
Cyriel Vrijders vangt dit nieuw tijdperk voor Fraikin met veel enthousiasme aan. “Er staat ons nog heel wat te wachten. De strengere emissienormen en de opmars van alternatieve vormen van energie zullen de komende jaren bepalend zijn voor onze sector. Ik kijk ernaar uit om samen met al onze medewerkers onze klanten doorheen dit traject te begeleiden en een nieuw hoofdstuk te schrijven in ons succesverhaal. Ik wil mijn voorganger Jan Van de Perre bedanken voor de weg die hij met Fraikin heeft afgelegd en ik treed met veel ambitie in zijn voetsporen”, besluit Cyriel Vrijders.

Cyriel Vrijders
Cyriel Vrijders
Mattias Goossens

Mattias Goossens

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be