CRANIUM groeit uit tot marktleider in Benelux met opening Luxemburgs kantoor

Databeschermingsspecialist zet maximaal in op lokale verankering met vierde vestiging

CRANIUM.png

Zaventem/Eischen (LU) 20/04/2021 — CRANIUM, de specialist in privacy-, security- en datamanagement opent een nieuw kantoor in Luxemburg. Het is na de hoofdzetel in België en kantoren in Nederland en de Verenigde Staten al het vierde kantoor van het adviesbureau. Daarmee wordt CRANIUM in de Benelux de grootste speler op vlak van databescherming. Zowel Luxemburgse cliënten als multinationals met een vestiging in het Groothertogdom kunnen zo genieten van de CRANIUM-expertise met een Luxemburgse toets.

Door verder uit te breiden naar Luxemburg profileert CRANIUM zich in de Benelux als marktleider op vlak van privacy-, security- en datamanagement. Het bedrijf richt zich op diverse doelgroepen waaronder ​ de financiële instellingen, Life Science en Farmaceutische Industrie, de gezondheidszorg, onderzoeks- en technologiebedrijven maar ook de publieke sector, retail of telecom. CRANIUM groeide sinds de oprichting in 2016 uit tot een team van 69 juristen en gespecialiseerde IT-profielen. Samen werkten ze aan ruim 1000 projecten voor 596 internationale klanten vanuit kantoren in België, Nederland en de Verenigde Staten.

CRANIUM zal zich in Luxemburg vooral focussen op de financiële sector, gezondheidszorg en de Life Science en Farmaceutische industrie waarvoor het in België al uitgroeide tot dé partner bij uitstek. Verder sluit Luxemburg als land waarin heel wat internationale bedrijven gevestigd zijn mooi aan bij het internationale karakter van de databeschermingsspecialist.

Lokale verankering
De kennis en expertise die reeds aanwezig waren binnen het bedrijf worden met de opening van het kantoor in EIschen nog nabijer voor Luxemburgse klanten en multinationals met een Luxemburgse vestiging. “Lokale verankering is voor ons heel belangrijk”, aldus Tom Cooreman, die het Luxemburgse kantoor zal aansturen. Hij is momenteel director Privacy en Law. “We beseffen hoe cruciaal die nabijheid is voor onze klanten. Bovendien zal de werkwijze van ons nieuwe kantoor een Luxemburgse toets krijgen, die helemaal past binnen de bedrijfscultuur van het Groothertogdom. We weten uit ervaring hoe het daar aan toe gaat en kunnen die manier van werken moeiteloos combineren met onze bewezen kwalitatieve CRANIUM-aanpak. Om dat te verzekeren, zullen we in Luxemburg snel inzetten op de aanwerving van nieuwe medewerkers. We hopen over drie jaar te groeien naar een kantoor met dertig medewerkers.” 

Efficiënte en eenvoudige integratie voor internationale klanten
CEO van de CRANIUM-groep Alex Van Cauwenbergh geeft aan dat het nieuwe kantoor ook voordelen biedt voor bestaande internationale klanten. “Zij kunnen hun Luxemburgse tak bij ons onderbrengen. Zo genieten ze van dezelfde ondersteuning die ook voor hun Nederlandse en Belgische zetels wordt geleverd. Dat is voor bedrijven ook een zegen, want zo verloopt de integratie van onze diensten eenvoudig en efficiënt. Op die manier willen we ons profileren als de beste GDPR-vertegenwoordiger voor internationale klanten op de Europese markt.”

In het kantoor in Eischen, vlak op de Belgisch-Luxemburgse grens, wordt Tom Cooreman ondersteund door drie business managers die elk gespecialiseerd zijn in de financiële sector, gezondheidszorg en technologie. Ze zijn alle vier Franstalig en hebben reeds ervaring opgedaan in Luxemburg, onder meer bij enkele grote financiële instellingen. Bovendien kunnen ze rekenen op het huidige team van CRANIUM-consultants en zullen zich aanvankelijk focussen op DPO-diensten, DPO as a service, staffing, privacy en digital law (IP/IT), compliance en alle ISO 27K trajecten.

www.cranium.eu

Alex Van Cauwenbergh

Alex Van Cauwenbergh

CEO & Founder, RESPONSUM - CRANIUM
Tom Cooreman

Tom Cooreman

Director Privacy en Law, CRANIUM

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be