Colt zorgt voor een excellente SD-WAN-ervaring met SD-WAN 2.0

Doorontwikkeling van Colts aanbod van SD-WAN-oplossingen helpt bedrijven snel te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen voor een naadloze, ononderbroken gebruikservaring

COLT.png

Brussel, 2 december 2020 – Colt Technology Services heeft als uitbreiding van het aanbod van de SD-WAN oplossingen SD-WAN 2.0 geïntroduceerd. Hiermee speelt Colt in op de groeiende vraag naar managed WAN services en de voortdurend veranderende netwerkeisen waarmee ondernemingen vandaag de dag worden geconfronteerd. Bedrijven hebben momenteel de complexe taak om voor digitale transformatie te zorgen in een tijd van onverwachte veranderingen. Ze hebben daarom behoefte aan een SD-WAN-oplossing die verder gaat dan het simpelweg optimaliseren van de dataoverdracht via het fysieke netwerk.

SD-WAN 2.0 zorgt voor meerdere verbeteringen die SD-WAN-technologie beter laat aansluiten op het veranderende ecosysteem van bedrijfsnetwerken. Bedrijven die zich klaar stomen voor het post-coronatijdperk hebben een langetermijnoplossing nodig die voorziet in de behoefte van het groeiende aantal thuiswerkers. Deze oplossing moet voorzien in optimalisatie van cloudoplossingen, beveiliging van de dynamische rand van het netwerk, uitgebreid inzicht in alle netwerkactiviteit en snelle en efficiënte schaalbaarheid.

Nieuwigheden en verbeteringen

In het kader van de SD-WAN 2.0-ervaring introduceert Colt daarom de WAN Optimisation Suite, verbeteringen van de geavanceerde firewall, diepgaander inzicht in het netwerk en de optionele functie Self-Install CPE. De WAN Optimisation Suite maakt gebruik van technieken voor het klonen van packets en Forward Error Correction (FEC) om de snelheid en waargenomen kwaliteit te verbeteren van bedrijfskritische applicaties die binnen het netwerk worden gebruikt.

De Secure Access Service Edge (SASE)-functionaliteit van Colt biedt beveiliging op drie lagen over het gehele WAN, LAN en de DMZ van organisaties en kan geïntegreerde Dynamic NAT en DDoS-beveiliging ondersteunen. Een geavanceerd nieuw analyseplatform dat wordt ondersteund door artificial intelligence en machine learning helpt organisaties aan meer gedetailleerde netwerkrapportage en inzichten.

Self-Install CPE biedt organisaties de mogelijkheid om zelf de SD-WAN-oplossing van Colt snel en veilig te activeren. Dit maakt een einde aan de noodzaak om externe partijen in te schakelen voor de installatie van netwerkapparatuur in landen waarin Colt niet is vertegenwoordigd en kan organisaties zo kosten besparen.

SD-WAN 2.0

Colt heeft sinds de introductie van Colt SD-WAN in 2016 keer op keer nieuwe managed WAN services uitgevonden. Door het combineren van de schaalomvang en reikwijdte van het Colt IQ Network met een uitgebreide reeks van functies helpt Colt SD-WAN organisaties om hun digitale transformatie te versnellen en verandering te omarmen. Colt SD-WAN 2.0 vertegenwoordigt een nieuwe stap in deze ontwikkeling.

Peter Coppens, vice president Product Portfolio bij Colt: “We hebben de afgelopen jaren fors in SD-WAN geïnvesteerd. En we merken nu dat deze technologie is uitgegroeid tot een pijler van de bedrijfsvoering van organisaties. Toen we Colt SD-WAN introduceerden zagen we niet aankomen dat het organisaties dit jaar zou helpen met een zo snelle en ingrijpende transformatie.”

“We vinden het geweldig om SD-WAN 2.0 toe te voegen aan ons bekroonde aanbod van SD-WAN-oplossingen. Deze nieuwe reeks van functies stelt klanten in staat om hun digitale transformatie te versnellen met een verbeterde gebruikservaring, krachtige gegevensanalyse en integrale beveiliging.”

Deze nieuwe functies volgen na de introductie van andere SD-WAN-oplossingen door Colt dit jaar, zoals SD-WAN Multi-Cloud, dat organisaties de mogelijkheid biedt om op basis van één verbinding meerdere cloud providers te bereiken via SD-WAN. Colt introduceerde daarnaast VoIP-optimalisatie en ondersteuning voor IPv6 op basis van SD-WAN-technologie.

Colt werd daarnaast aangemerkt als ‘Strong Performer’ in het marktrapport ‘The Forrester Wave™: Software-Defined WAN Services’ voor het vierde kwartaal van 2020. De nieuwe SD-WAN-mogelijkheden van Colt zijn per direct verkrijgbaar.

Over Colt 
Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren. 

Het Colt IQ Netwerk verbindt meer dan 900 datacenters in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika. Er zijn inmiddels meer dan 29.000 aangesloten gebouwen en dat aantal groeit nog steeds.Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen, als fundament voor het succes van haar klanten. De high-performance en high-bandwidth oplossingen worden ontwikkeld vanuit Colt’s missie om het meest klantgerichte bedrijf in de sector te zijn. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties verspreid over meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualization (NFV). Colt is een privaat bedrijf en een van de financieel gezondste bedrijven in de sector en biedt de beste klantervaring tegen een competitieve prijs. Bezoek voor meer informatie www.colt.net.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

[email protected]

www.evokepr.be