Colt zet in op een netto nul CO2-uitstoot tegen 2030

Colt Group stelt zich uitgebreide wetenschappelijk onderbouwde CO2-doelstellingen

Diegem, 16 september 2021 – De Colt Group, die uit Colt Technology Services en Colt Data Centre Services (DCS) bestaat, maakt vandaag bekend de netto CO2-uitstoot van de wereldwijde activteiten, tegen 2030 naar nul terug te willen brengen. Dat streven maakt deel uit van Colt’s ambitieuze plan om de transitie naar een uitstootvrije economie te versnellen door het (door)ontwikkelen van bestaande en nieuwe technologieën.

Colt heeft uitgebreide, door het Science-Based Targets Initiative (SBTi) gevalideerde, wetenschappelijk gefundeerde doelstellingen voor CO2-reductie voor zichzelf geformuleerd. De Colt Group wil zijn directe (Scope 1) en indirecte (Scope 2) uitstoot tegen 2030 met 46% hebben gereduceerd. Colt zal daarnaast nauw samenwerken met zijn leveranciers om de uitstoot door externe partijen (Scope 3) sterk terug te dringen binnen zijn hele toevoerketen. Daarmee wil Colt bijdragen aan de doelstelling om de opwarming van de aarde in 2030 ruim onder de 2°C te houden. De plannen zijn verankerd in de duurzaamheidstrategie van de Colt Group, overeenkomstig het DNA en de toekomststrategie van het bedrijf.

“Als bedrijf begrijpen we hoe belangrijk het is om actie te ondernemen, positieve veranderingen binnen de technologiesector aan te jagen en de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor onze CO2-uitstoot. Het doet me een genoegen om deze mijlpaal te stellen en ons toe te leggen op de realisatie van wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen”, zegt Keri Gilder, de CEO van Colt Technology Services. “De eindstreep voor Colt is helder: we willen marktleider qua duurzaamheid worden. Niet alleen door onze eigen CO2-uitstoot terug te dringen, maar ook door onze klanten te ondersteunen op hun pad naar duurzaamheid.”
Keri Gilder, de CEO van Colt Technology Services
Keri Gilder, de CEO van Colt Technology Services

De uitgebreide doelstellingen en tussentijdse targets die de Colt Group zichzelf heeft gesteld geven blijk van de geloofwaardigheid van Colt en de toewijding aan het ondernemen van directe actie. Doelstellingen zijn onder meer:

  • 75% hernieuwbare elektriciteit voor alle wereldwijde bedrijfslocaties in 2023
  • 93% van alle uitstoot van de toevoerketen afgestemd op het SBTi-streven van 1,5°C in 2025
  • 38% elektrische voertuigen in het wagenpark in 2025 en 75% in 2030
  • 100% overstap op hernieuwbaar gas in 2030

De focus van de klimaatstrategie van Colt ligt op het reduceren van de uitstoot die voortvloeit uit de ​ bedrijfsactiviteiten en diensten. De Colt Group gaat zijn klimaatimpact meten en publiceren, en de CO2-uitstoot reduceren naar wetenschappelijke normen. De Colt Group gaat alle uitstoot die het bedrijf niet kan reduceren compenseren met investeringen in methoden voor het verwijderen van CO2.

“Onze bedrijfsactiviteiten hebben een aanzienlijke impact op de planeet. Het doet me daarom een genoegen om aan te kondigen dat we de weg inslaan naar de realisatie van een wereldwijde netto CO2-uitstoot van nul voor alle activiteiten van Colt DCS in 2030”, zegt Niclas Sanfridsson, de CEO van Colt Data Centre Services. “Dat is slechts het begin. Onze duurzaamheidsstrategie zal onze status als voorkeurspartner voor ’s wereld grootste hyperscale klanten bestendigen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we goed zijn toegerust om het komende decennium ambitieuze actie te ondernemen om te voldoen aan de eisen van de Overeenkomst van Parijs en de Global Goals. Net zoals we de afgelopen 20 jaar een oplossing hebben geboden voor de belangrijkste uitdagingen binnen onze sector. Voor ons draait klimaatactie om het creëren van waarde op de lange termijn en het op een accurate en geloofwaardige manier reduceren van de CO2-uitstoot. Pas dan kunnen we bijdragen aan de wereldwijde CO2-reductie die nodig is om de catastrofale gevolgen van klimaatverandering te voorkomen.”

Over Colt DCS

Colt Data Centre Services onderscheidt zich door uitmuntende processen en diensten rond het ontwerp, de implementatie en het beheer van hyperscale datacenters en hybride cloudoplossingen voor klanten in Europa en de regio Asia Pacific.

Colt DCS beschikt over ruim 25 jaar ervaring met de exploitatie van 26 uiterst geavanceerde carrierneutrale datacenters in 18 steden. Het biedt zijn klanten 24/7 beveiliging en ondersteuning in de lokale taal.

De colocatie- en connectiviteitsoplossingen van Colt DCS bieden organisaties de vrijheid om zich trefzeker op te maken voor de groei van hun onderneming in de wetenschap dat hun datacenterstrategie voldoet aan de eisen van morgen. Ga voor meer informatie over Colt DCS naar www.coltdatacentres.net.

Over Colt 

Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren - gebruikmakend van wat altijd al in het DNA zat om klanten succesvol te maken. Het Colt IQ Network verbindt meer dan 900 datacenters en meer dan 29.000 aangesloten gebouwen in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika.

Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen en biedt flexibele, on-demand en veilige high-bandwidth netwerk- en spraakoplossingen waarop bedrijven kunnen bouwen. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties in meer dan 210 steden in meer dan 30 landen. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualisation (NFV). Colt is een privaat bedrijf en is één van de financieel gezondste bedrijven in de sector. Hierdoor is het in staat om de behoeften van zijn klanten centraal te stellen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.colt.net

Steffy Bruyninx

Steffy Bruyninx

PR Consultant, Evoke

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Evoke

Scoren in de pers boost sales en Evoke helpt bedrijven hierbij. Samen met de klant halen we nieuws uit hun onderneming om dit onder de aandacht van de media te brengen. In de vorm van een persbericht, klantengetuigenis of opiniestuk, of via een interview of persconferentie, verstrekken we het nieuws duidelijk en gebruiksklaar aan de juiste journalist(en). Zo leest of leert het brede publiek in een geloofwaardig kader over onze klanten in de krant, op de radio of op televisie.

Contact

Witte Patersstraat 4 1040 Brussel

+32 (0)2 740 43 32

info@evokepr.be

www.evokepr.be